myszaty Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 4 minuty temu, Baas ArK napisał: Ja tam na swojego adlerka nie narzekam (chyba dobry mi się trafił ) A ja zaczynam mieć podejrzenia że kupiłem podróbkę Adlera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Autor wątku zadał jedno pytanie i więcej się nie odezwał. Zastanawiam się czy mu pomogliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 54 minuty temu, Endrju napisał: Autor wątku zadał jedno pytanie i więcej się nie odezwał. Zastanawiam się czy mu pomogliśmy. Raczej grzecznie czeka aż towarzystwo się wyszumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Poszedł po pędzelki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 W dniu 15.01.2023 o 13:15, Luljan napisał: @Roland_Sebastian A już najzabawniejsze było jak na niebieskim koleś wstawił marmurki na spicie przygotowane pod kamo. Inny koleś pyta, o jak pięknie, czymżeś to uczynił? Na to pytany wstawia fotę chinola i z rozbrajającą szczerością dodaje, że czubek igły złamany ale już mu się nie chciało wymieniać . Wrzucisz linka? Z chęcią popatrzę na te marmurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Nie obiecuję, było to jakiś czas temu i musiałbym szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 (edytowane) Proszszszsz https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=83868&p=1031417#p1031417 Żeby nie było, że kit wciskam Edytowane 18 Stycznia 2023 przez Luljan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 No faktycznie. Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedam za pincet swojego raz używanego procona ps270. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostol Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 W dniu 17.01.2023 o 06:16, Endrju napisał: Autor wątku zadał jedno pytanie i więcej się nie odezwał. Zastanawiam się czy mu pomogliśmy. tak pomogły mi wasze rady a nie odpisywałem poniewaz ostantio poprostu nie miałem czasu ale dzieki waszej pomocy prawdobodnie kupie adlera i okaząło sie ze mój kolega równiez modelarz ma na sprzedasz kompresor z butla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Jak Adler to proponuję ten 7770, lub jego jakiś klon. Jak dla mnie to przynajmniej od strony projektowej, najlepszy chińczyk, ma wszytko co aerograf mieć powinien. Podobnie jak 7790 ma MACa ale posiada również odkręcaną głowicę wraz z dyszą, co raz, że ułatwia jej mycie, ale też ogranicza do zera ewentualność ukręcenia jej gwintu no i jest przy tym tańszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 46 minut temu, arhtus napisał: Jak Adler to proponuję ten 7770, Kurcze fajny! Na plus względem 7790 dałbym jeszcze ten wziernik przy iglicy - że mi uszczelka padła to się dowiedziałem dopiero jak mi spust zalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Ta uszczelka na iglicy jak wiadomo z czasem się wyrabia i trzeba ją lekko dokręcić i ten wziernik jest wtedy pomocny bo możemy to zrobić na zamontowanej iglicy i mamy możliwość, "podglądu na żywo" , czy nie za mocno to zrobiliśmy i iglica nam jeszcze płynnie chodzi. Generalnie te chińczyki, czyli wszystkie pochodne TG180 są wzorowane na Iwacie CM i przynajmniej od strony założeń to konstrukcje jak dla mnie najlepsze, co innego wykonanie Ja kupiłem kiedyś taki oznaczony symbolem bodajże EW770 i jak na chińczyka jest rewelacyjny. Mam też BD208 i nie jest to już ta sama chińska liga, ale też daje radę. Wiadomo że z tymi chinczykami różnie bywa i nie wiadomo na co się trafi, ale mi się jeszcze nie trafił taki, którym nie dałoby się jakoś przyzwoicie malować. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 9 godzin temu, arhtus napisał: ogranicza do zera ewentualność ukręcenia jej gwintu Przepraszam że w tym wątku ale co wy z tym ukręcaniem dyszy. W imadle to robicie kluczem francuskim.Czy raczej to następna plotka żyjąca własnym życiem.Jak ktoś dba o sprzęt i nie zabrudzi gwintu farbą i ma czucie w rękach to praktycznie nie ma takiej możliwości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 31 minut temu, Xmen napisał: ma czucie w rękach Ogólnie rzecz biorąc - ludzie są zdolni....nawet bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 19.01.2023 o 12:54, Matheas napisał: Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedam za pincet swojego raz używanego procona ps270. Dobra oferta. 10 godzin temu, arhtus napisał: Jak Adler to proponuję ten 7770 Hmmm... Może kupię zamiast robić face lifting starego chińczyka?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Xmen napisał: Przepraszam że w tym wątku ale co wy z tym ukręcaniem dyszy. Ja też tego nie rozumiem, ale jest to częsty zarzut w stronę chińczyków, tak czy inaczej taka wykręcana głowica z dyszą bardzo ułatwia mycie tej drugiej gdy zajdzie taka potrzeba, po prostu o wiele łatwiej jest manipulować takim większym zestawem niż malutką dyszą. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 10 minut temu, arhtus napisał: po prostu o wiele łatwiej jest manipulować takim większym zestawem niż malutką dyszą. Tutaj się zgodzę bo już parę razy dyszy szukałem na podłodze bo wypadła z moich "grubych" łap. Jednak malując bez mała 15 lat "chińczykami" ani razu nie miałem takiego przypadku by dysza się ukręciła.Poprostu o sprzęt trzeba dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Xmen napisał: Przepraszam że w tym wątku ale co wy z tym ukręcaniem dyszy. To na pewno Ci z łapami jak kowal, co malują gęstym błotem. nibyIwatę mam od osiemnastu lat i do tej pory nie udało mi się ukręcić dyszy mimo, że co 30 - 40 malowanie czyściłem ją od środka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 45 minut temu, HK1885 napisał: na pewno Ci z łapami jak kowal, Oj nie, nie- to po prostu brak obycia technicznego. Swojego czasu ukręcałem śruby 8, łapska mam spore, a dyszy ani razu nie ukręciłem. Ludziska myślą że jak dowalą uszczelkę to będzie lepiej trzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 1 hour ago, arhtus said: ale jest to częsty zarzut w stronę chińczyków To alibi ludzi co maja dwie lewe ręce. Ja tam mało pewnie jeszcze wiem, ale po co to w ogóle rozbierać? Chinol się myje bez żadnego rozbierania (nie wiem jak z błotem), nawet nie wiem po co H&S rozbierać? Podkręć ciśnienie do 3 i nic nie trzeba rozbierać. Wymyje się jak złoto, natomiast płukanie na ciśnieniu roboczym zawsze powoduje konieczność rozbierania. Taka uroda mitycznej niemieckiej inżynierii, kto jeszcze łyka ten bajer, to nie wiem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 5 godzin temu, Luljan napisał: nie wiem jak z błotem Nalej sobie humbrola pół na pół z rozcieńczalnikiem to będziesz wiedział. Niektórzy wciąż takim błotem malują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Night Shift też maluje jakąś Fengdą i extra to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 2 hours ago, HK1885 said: Nalej sobie humbrola pół na pół z rozcieńczalnikiem to będziesz wiedział. To znaczy ja znam różne farby i co im dolega, spokojnie, ale nie nam potrzeby mając akrc, tamke, gunze aby malować padalcami, bo po jaką cholerę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 3 minuty temu, Luljan napisał: aby malować padalcami, bo po jaką cholerę? Zdziwiłbyś się jakie ludzie mają pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi