patrykd Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Wymęczony ale skończony. Model przedstawia jeden z pierwszych rodzajów niszczycieli czołgów Panzerjäger I w wersji późnej walczący w Panzerjäger Abteilung 605 w Północnej Afryce z roku 1942r. Luźną inspiracją była dla mnie ta wizualizacja. A jak wyszło widać poniżej. Na końcu parę zbliżeń. Zapraszam do komentowania. Edytowane 28 Stycznia 2023 przez patrykd 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Podoba się. Fajne podejście do tematu pojazdow DAK które mają szarą bazę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Bardzo ładnie. Nie podoba mi się tylko ta skrzynka drewniana na lewej burcie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 29 minut temu, Thalgonis napisał: Bardzo ładnie. Nie podoba mi się tylko ta skrzynka drewniana na lewej burcie... To nie jest skrzynka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badis Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Ale jedna gąsienica jest założona na odwrót. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 11 minut temu, Badis napisał: Ale jedna gąsienica jest założona na odwrót. Kurdę zrąbalem na etapie klejenia tej gąsienicy. Będę musiał z tym żyć. Nawet nie zauważyłem tego. Brawo za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Niezły towar ma ten szkrab na pancerzu. Bardzo dobra robota. Kolory doskonałe!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Generalnie super , czuć pustynię , co do gąski zgadzam się z Badisem, ale o tym pisałem na czwartej stronie warsztatu, że się śpieszyli i odwrotnie założyli, generalnie jest moc 2 godziny temu, Badis napisał: Ale jedna gąsienica jest założona na odwrót. Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Kolejny świetny, wypieszczony (i zapiaszczony ) i szczegółowy model spod Twojej ręki. Wykonanie wnętrza miażdży - w gablocie ustawiłbym go tyłem do zwiedzających 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Kilka razy obejrzałem galerię, tak się podoba. Zapuść tylko jakiś wash w tylne światła, żeby ukryć farbkę czerwoną i pomarańczową, bo wyszły poza kontur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, copycat napisał: Kilka razy obejrzałem galerię, tak się podoba. Zapuść tylko jakiś wash w tylne światła, żeby ukryć farbkę czerwoną i pomarańczową, bo wyszły poza kontur. No faktycznie pazury się trzęsą i delikatnie wyjechałem. Poprawiłem już washem. A tak poza tym dziękuję wszystkim za komentarze i krytyczne uwagi. Kto śledził warsztat ten wie że sporo roboty i zabawy było z PE. Największe obawy miałem czy uda mi się dobrze wkleić nadbudówkę. Na szczęście poszło bez problemu. PS. Następny model już się robi. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 A co tu komentować, wyszło świetnie. Tak mnie tylko nurtuje, czy ogniwa luzem by nie spadły z tych worów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 8 minut temu, Tap-chan napisał: A co tu komentować, wyszło świetnie. Tak mnie tylko nurtuje, czy ogniwa luzem by nie spadły z tych worów. To pytanie trzebaby było zadać panom z Panzerarta bo to ich wyrób. Musieli z jakiegoś zdjęcia to zgapić. A tak przy okazji to jestem bardzo zadowolony z ich wyrobów. Znają się na robocie i ceny są przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 W dniu 28.01.2023 o 21:01, Badis napisał: Ale jedna gąsienica jest założona na odwrót. To nie gąsienice z tygrysa. Pasowały obojętnie jak i tak też często pewnie je zakładano. Tu przykładowa fotka. Jak co to piję tyskie zrodło takie jak w linku IMGUR. Chgw kto to wrzucił, skąd to miał i po co, ale jest dowUT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 13 godzin temu, Lipa napisał: To nie gąsienice z tygrysa. Pasowały obojętnie jak i tak też często pewnie je zakładano. Tu przykładowa fotka. Jak co to piję tyskie zrodło takie jak w linku IMGUR. Chgw kto to wrzucił, skąd to miał i po co, ale jest dowUT. A to ci ciekawostka. Zatem zdarzały się błędy montażowe gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 20 godzin temu, Lipa napisał: ... skąd to miał ... . Zdjęcia nr.94-96 na stronach 60 i 61 Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 W dniu 31.01.2023 o 12:31, patrykd napisał: A to ci ciekawostka. Zatem zdarzały się błędy montażowe gąsienic. Żadna ciekawostka. Notorycznie się to zdarzało na froncie. Jakbyś cały dzień walczył lub remontował czołgi od brzasku i kończył przy świetle latarki pózno w nocy, lub jechał cały miesiąc na pervitinie, to też byś pewnie niejednemu "zle" gąsienice założył. Do tego dodaj pośpiech, bo 3 pułki czekają na swoje uzupełnienia strat. Zresztą przejrzyj sobie zdjęcia najbardziej popularnych panzer czFurek i trUjek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi