Robert Ostrowski Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 To troche bez sensu ,za Evo trzeba dac 420 zł a masz dodatkowo wszystkie uszczelki teflonowe ,inna konstrukcję zbiorniczka /nie jest wciskany jak w Ultrze/plus dekielek na zbiornik i końcówkę do szybkozłączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cube-pl Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Ale Quick Fix i tylna osłona igły z regulacją wielkości plamki to chyba nie to samo (niech ktos bardziej doswiadczony mnie poprawi jakby co) - quick fix to "zapamietywanie" wielkosci plamki i szybkie jej przełączanie, coś jak w modelu H&S Infinity (chociaż tam ma to chyba jeszcze lepszą konstrukcję). Robert, czyli H&S Evolution Silverline 2in1 ma teflonowe uszczelki ? Bo w sumie to w opisie na stronie producenta ani instrukcji nigdzie nie widze... Ale swoją drogą rzeczywiście kupowanie quick fixa do ultry to juz blisko ceny za evolution... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Opcja to opcja, nie ma obowiązku. Można zakupić Ultrę bez dodatku i sprawdzić czy faktycznie jest odczuwany jego brak, ewentualnie później dokupić. Ja np używam Ultrę i nie widzę takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 http://allegro.pl/pompka-kompresor-meta ... 11594.html http://allegro.pl/kompresor-samochodowy ... 91777.html Czy takie kompresory nadają się do modelarstwa? brak zbiornika wyrównawczego - nie poleca robiłem takie próby z kompresorem samochodowym - kopfort pracy jest o wiele za niski, warto moim zdaiem zainwestować w kompresor z beczką, kompresory dedykowane do modelarstwa są również ciche, co poprawia komfort pracy w domu np: jak żona (lub młodszy brat) śpi w pokoju za ścianą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 cube-pl tak Evo ma teflonowe i inną konstrukcję zbiorniczka Bany jak się sprawuje Ultra ,szczególnie chodzi mi o czyszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Ja częściej używam pseudoiwaty bez żadnych regulacji niż EW-770 - nie dlatego że nie umie itp, tylko kwestia przyzwyczajenia... W/w wymienionym temacie chciałem zwrócić uwagę tylko na to,że jest taka opcja, a samo ustrojstwo jest regulacja plamki z funkcja zapamiętania i powrotu ( po to jest skala)... Ultra ma samocentrującą się dzyszkę z igłą chyba ale podobno te dysze są koszmarnie deeeelikatne... Co do Harderów to chyba warto szybko się decydować bo ich cena w przeciągu ostatnich 3 miesięcy wzrosła o kilkadziesiąt procent...:// A co myślicie Panowie (i Panie ) o aerkach Mr. Hobby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Ultra ma samocentrującą się dzyszkę z igłą ..... A co myślicie Panowie (i Panie ) o aerkach Mr. Hobby? dysza jest bez gwintu i nie ma ryzyka ukręcenia /choć nie wiem jak to zrobić bo ja używam piwaty ponad 5lat i nie udała mi się ta sztuka / Aerki Gunze to Iwaty pakowane w ich pudełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Bany jak się sprawuje Ultra ,szczególnie chodzi mi o czyszczenie. Czyszczenie jest wygodne i szybkie. Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego aero: solidny, łatwy w obsłudze i efektywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Bany jak się sprawuje Ultra ,szczególnie chodzi mi o czyszczenie. Czyszczenie jest wygodne i szybkie. Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego aero: solidny, łatwy w obsłudze i efektywny. W takim razie powiedz mi jeszcze dwie rzeczy 1.czy są problemy z luznym zbiorniczkiem i czy uszczelki nie puchną od rozpuszczalników/nitro/? 2.Czy warto wydać ok 120zł więcej na Evo?/mam od ponad 5 lat piwatę bez regulacji wielkości plamki i raczej mi to nie jest potrzebne / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Szukam opini na temat tego aerografu [EW-181] http://hobby-model.pl/aerograf-ew-181-02mm-dysza-03mm.html dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 1.czy są problemy z luznym zbiorniczkiem i czy uszczelki nie puchną od rozpuszczalników/nitro/? Ultrę mam dopiero kilka miesięcy, ale żadnych problemów. Zbiornik jest cały czas dobrze spasowany. Uszczelek tu za wiele nie ma... Jedna teflonowa na głowicy. Aceton jej nie rusza. Co do zakupu innych modeli H&S i ich "opłacalności" to nic nie powiem. Kwestia subiektywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 jeszcze raz chciałbym zapytac o opinie na temat areografu EW 181 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Opinii na jego temat nie mam ,to jakas piwata ,nie lepiej dołozyć 70zeta i kupć za 250zł H&S Ultra ,markowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Dzięki Robercie za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Przymierzam się do małych zakupów. http://allegro.pl/mini-kompresor-do-aerografu-z-butla-3l-aerograf-i1844564814.html http://allegro.pl/waz-do-aerografu-aerograf-3m-1-8-1-8-mocny-i1839681171.html http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p436_MAR-EW-6000R-0-3-Aerograf.html Prosiłbym doświadczonych kolegów o opinie, sugestie na temat wyżej wymienionego sprzętu oraz o sprawdzenie czy dobrze dobrałem wejścia- połączenia (czy będzie to ze sobą współpracowało?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Wężyk na moje oko jest zły. Powinieneś dobrać przewód zakończony z jednej strony szybkozłączem 2.7 do aero i gwintem wewn. 1/4" do sprężarki, bo inaczej sporo cie wyniosą przejściówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Wężyk jest jak najbardziej OK 1/8 na 1/8 .W aero jak i w tej sprężarce takie właśnie są gwinty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Faktycznie, a sprężarce piszą że jest 1/8", ale aero wygląda że ma szybkozłączkę, a to wygodne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Dziękuje za komentarze i zainteresowanie. Wężyk wymieniłem na podobny tylko ma w komplecie szybkozłączkę od razu. Niestety zakup aerografu przesunie się z tydzień , więc można by było pogłębić temat jak oceniacie ten model MAR EW-6000R/0,3? Może jakiś inny polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Nie znam tego akurat ale podejrzewam jak wszystkie piwaty.Ja swojej używam od ponad 5lat i sobie chwalę dopiero teraz myślę o zmianie na coś firmowego. Teraz pojawiła się dobra alternatywa dla piwat /url/ http://swiat-aerografii.pl/product.php?id_product=126 /url/ zamówiłem sobie właśnie tylko zabrakło w magazynie . A jeśli już piwata to dlaczego taki z dolnym zbiornikiem?ciężko będzie utrzymać go w czystości co wpłynie na komfort malowania i żywotność sprzętu. Zajrzyj na Allegro wpisz aerograf i kwota do 50zł ,znajdziesz z górnym zbiornikiem taki /URL/ http://allegro.pl/aerograf-ew-550a-0-3mm-precyzyjny-hit-najtaniej-i1831733151.html /URL/ polecam mam bardzo podobny i dużo tańszy od tego MARa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Przemyślałem sprawę i chyba zamówię sobie polecany przez ciebie.http://allegro.pl/aerograf-mar-pol-ew-550a-dysza-0-3mm-super-cena-fv-i1840327229.html Widziałem w sprzedaży szczotki/wyciory do aerografów. Korzysta się z tego czy można się obyć ? Widzę że jest malutki problem z umieszczeniem linków. Do poprawnego ich umieszczania należy link wklejać pomiędzy nawiasy http://[/url]. Formułkę można wpisać bądź kliknąć URL w wierszu poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Ja używam do czyszczenia :pędzli,patyczków higienicznych i wyciorków dentystycznych z Lidla za 7 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Dobrze wiedzieć czego szukać Musze się przyznać że w tych wszystkich supermarketach dostaje oczo-pląsu i bólu głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Mam EW-770 Mam około 200 zł na nowy aerograf Coś godnego polecenia od kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Ja używam do czyszczenia : ....... wyciorków dentystycznych z Lidla za 7 zł Też ich używam dobre są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi