Skaidrus Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 MAZ 543 to moja ulubiony nośnik wszelkiego rodzaju uzbrojenia. Kiedyś miałem okazję skleić A222 Bereg, teraz przyszła kolej na 4K51, w kolejce czeka Scud B. Model ten to typowy Trumpeter – jeśli chodzi o spasowanie jak i jakość opracowania to zasłużył na mocne 4. Mimo braku gąsienic w zestawie jest ponad 1100 elementów, więc było co kleić. Brak dedykowanego zestawu blach mocno przyspieszył budowę, więc skończyłem ją już po 2 miesiącach. Wybrałem wczesne malowanie armii rumuńskiej za racji na ciekawy i nietypowy dobór kolorów kamuflażu. Jak zwykle u Trumpetera, plansze barwne nie były zbyt pomocne. Niestety w necie nie ma zbyt wielu zdjęć pojazdów w tym kamuflażu, więc jest on częściowo poszlakowy. Z dodatków zastosowałem wyłącznie żywiczne koła Panzer Art i wyciąganą antenę. Od siebie dodałem okablowanie radaru, które jest takie sobie, ale w sumie urealnia trochę model. Model malowałem pomarańczowymi Hatakami i AK RC, brudziłem pigmentami, washami i kredkami Ammo, AK i Modellers World. Model polecam, bo nie jest zbyt wymagający i nie sprawia problemów przy klejeniu mimo dużej liczby elementów. Ukończony cieszy oko, bo to kawał bydlaka o niebanalnej sylwetce. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Ale bajka! Świetny wybór kamuflażu i malowanie również. Bardzo efektowny bydlak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Piękny! Bardzo dobra decyzja z tym Rumunem, kamo znacznie ciekawsze niż smutna ruska zieleń. Wygląda jakby chciał się zamaskować na złomowcu pełnym naszych łaciatych Mi-2... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Konstrukcja, bryła, rozmiar, wykonanie, świetne brudzenie- robi wrażenie! Świetny model, gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Pokazałem go koledze, mówi że to kamuflaż jesienny. Służył w ichniejszym wojsku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 29 Marca 2023 Autor Share Napisano 29 Marca 2023 4 godziny temu, copycat napisał: Pokazałem go koledze, mówi że to kamuflaż jesienny. Służył w ichniejszym wojsku. Dzięki za sprawdzenie- sam byłem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Bardzo ładne tak wykonanie, jak i nietypowe malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Super model w świetnym kamuflażu. Scenka i podstawka genialnie wyszła. Wielka maszyna na betonowej płycie, okraszona mini roślinnością. Wielkie brawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Fajny model ale czegoś mi brakuje tzn. czy nie miał wysuwanych podpór do strzału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 9 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2023 46 minut temu, Adamo722 napisał: Fajny model ale czegoś mi brakuje tzn. czy nie miał wysuwanych podpór do strzału Dzięki Podpór nie m ani model, ani oryginał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 tak jest -> podpory miał A-222 Bereg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 ...ale nic nie stoi na przeszkodzi, żeby swojego 4K51 Rubezh zrobić już z podporami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 21 godzin temu, Rafał B napisał: ...ale nic nie stoi na przeszkodzi, żeby swojego 4K51 Rubezh zrobić już z podporami Po prostu nie siedzę w tym temacie ale widziałem fotkę podobnego wozu który miał podpory i dlatego zapytałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 pierwsza klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi