JW Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Do Techmodu już kilka razy pukałem, ale jedyne na co mogłem liczyć to zamówienie sobie 200 kalek z jednego rodzaju. Przypuszczam, że na tą chwilę zamówienia na Tu 154M ze Zviezdy przekraczają już te ilość więc producent kalek może co najwyżej żałować, bo jak by miał kalki do rządowej Tutki to by mu się sprzedały na pniu. Jak na razie wyczynem staje się dostać ten model w sklepie... Nie wiem czy ktoś widział, ale jak sie chce to sie może. http://www.martola.com.pl/pl2684/produkty29997/tu_154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 JW - dzięki Jak ktoś chce maszynę w barwach lotnictwa byłej Czechosłowacji to w sam raz Myślę jednak, że obecnie zdecydowana większość chce mieć maszynę z malowaniem rządowym RP. Prace nad taką amatorską wersją kalki na Modelworku już trwają od jakiegoś czasu. Nawet pierwsza partia już została "wyprodukowana" A jak dobrze pójdzie to niedługo będzie i druga seria gotowa. Kilkudziesięciu klientów więc Techmod stracił... a szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam, nie czytałem całego wątku od pierwszej strony, więc może się powtarzam, jeśli tak to wybaczcie ;-) Być może jednak komuś umknęła ta informacja: kalki do TU-154 w polskim malowaniu rządowym są dostępne u francuskiego wytwórcy F-DCAL. Są jednak droższe niż sam model Zvezdy... Jako nowość na tej stronie podawane są kalki do różnych Boeing'ów 787 w tym do maszyny LOT-u. Jeśli ktoś chce więc mieć Dreamliner'a wcześniej niż LOT, to już może ;-) Pozdrawiam ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 15 ojro za kalkę to trochę boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roman Rusiłowski Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Szukając kalek do zdobycznych maszyn japońskich i niemieckich, trafiłem na stronkę: http://www.risingdecals.com/hlavni_strana_A.htm Kalki z serii "Dying Sun" wyglądają rewelacyjnie! Skontaktowałem się z producentem - Mirkiem Karnikiem i zapytałem się czy przypadkiem nie planuje tych kalek w skali 1:144. Odpowiedział, że tak. Pojawią się późną jesienią tego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Witam Wszystkich! Romku, wspominałeś o Spitach Vb z 303 dyw. z pasami inwazyjnymi D-day :-).....udało Ci się namierzyć taki egzemplarz? Niby faktycznie były w tym czasie na stanie tego dywizjonu ale żadnego konkretnego egzemplarza i jego fotek nie udało mi się namierzyć. Przy okazji.....może ktoś dysponuje magazynem DO BRONI nr 1/2009? Był tam artykuł kolegi Wojtka Matusiaka o polskich pasiastych Spitach. Niestety nie zbieram tego czasopisma i będę wdzięczny za skan tego artykułu do wglądu. Pozdrawiam! norbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Nowe, stare nowosci, czyli modele znane, po drobnych modyfikacjach. Amodel: Wariacje w temacie DC-9 od FLY i dobitka AZmodel Revell Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Może się ktoś wypowiedzieć nt. DC9 ? W warszawskiej martoli są za 70zł. Warty ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 viewtopic.php?t=16342 - tu jest opis DC-9 FLY, ale niestety juz bez fotek. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Witam! Zapowiada się sporo nowości! Pit-Road zapowiada nowe Modele: -Znany zestaw z modelami SAAB-a J-35 wydany zostanie z nowymi kalkami oraz w wersji z fabrycznie naniesionym malowaniem (coś dla miłośników gashaponów ;-)) -Eurofighter Typhoon -TSR-2 -PAK-FA/T-50 Zapowiedzi są na stronie producenta: http://www5b.biglobe.ne.jp/~pitroad/ Wystarczy w wyszukiwaniu wpisać "1/144" Takara Tomytec zapowiada serię Fw-190A-8 (seria GiMix). Modele w tej serii wydawane są w ramkach ale fabrycznie pomalowane. Jak do tej pory, F-15J wydane w tej serii, są najlepszymi modelami w tej skali! Jakość wyprasek i naniesionego malowania jest wręcz perfekcyjna! Wracając do "Fok"....ciekawe czy będą to nowe opracowania czy przemalowane wypraski Takary/Hasegawy z serii "Famous Airplanes of the World"? W obu wypadkach zapowiada się ciekawie....:-) Więcej można poczytać na blogu: http://kampfgruppe144.blogspot.com/ Pozdrawiam! norbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Na ebayu pojawil sie nowy Eurofighter. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Wariacje w temacie DC-9 od FLY i dobitka AZmodel Czy te modele są jakoś spokrewnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Czy te modele są jakoś spokrewnione? - na 99,9% sa to te same wypraski. Moze dodali troche antenek itp. - zapewne zywicznych itd. Zapowiada się sporo nowości! Pit-Road zapowiada nowe Modele: - PAK-FA/T-50 Nooo PAK-FA w 1/144 fajna rzecz sie robi. Wiecej: http://pitroad.s232.xrea.com/newitem/index.php?itemid=1580 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 na 99,9% sa to te same wypraski Jak dla mnie , pewną przewagę ma AZ-model: ich artworki są sympatycznie staroświeckie, przypominają mi jakoś veb plasticardy Tu zresztą widać, co AZ w pudle daje: http://www.dudus.com.pl/az-14409-douglas-dc-9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 ich artworki [...], przypominają mi jakoś veb plasticardy - no dokladnie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Dla mnie to nowość- najwyraźniej nowe formy. Jakżeż zaskakujące malowanie ;) http://www.1999.co.jp/eng/10114579 http://www.hlj.com/product/hsgle1 Tyle że jakoś nie mogę znaleźć lepszego fotosu wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dla mnie to nowość- najwyraźniej nowe formy. Jakżeż zaskakujące malowanie ;) Nazca-Decals ma w ofercie dwa malowania lotowskie - damę z łasiczką i star alliance, ale robione pod model Authentic Airlines. Ciekawe jak leżałyby na Hase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Wkrotce bedzie dostepny nowy zestaw uzupelniajacy Made in Goffy Model: Dwa zestawy Eastern Express: Kolejna mutacja Amodel'owego HU-16: Revell'owy A-10 - bardziej jako ciekawostka - bo to stary i marny zestaw. Do nowych modeli tego producenta mu daleko.... aaaa jeszcze dalej mu do prawdziwego A-10. Zapowiedz Dragona - SH-60F HS-14 "Chargers" + SH-60B HSL-51 "Warlords" Nowe kalki - VA-27 Royal Maces. USS Enterprise 1975 + VA-83 Rampagers USS Forrestal 1977: ... i VA-66 Waldomen USS D.W. Eisnhower 1982 + VA-86 Sidewinders USS Nimitz 1976 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Dobranie farb do malowania tego 734 będzie niezłym wyzwaniem, choć kalki ostatnio śmigały na ale-gie.. ale piękne, takie hmmm...bananowe kolorki; na airlinersach widać , że zaleznie od oświetlenia wygląda to różnie. Jak jest z tym a-modelem? Nikt chyba na polskich forach nie zaatakował tych amfibii, takie są straszliwe??! Aż mię to przeraziło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Mam pytanko na temat 787 Zvezdy? Można gdzieś w Polsce nabyć do niego kalki jakichś linii lotniczych? Niestety z inauguracyjnym malowaniem nie dam sobie rady.. - http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-787-8-Dreamliner/1694396/L/&sid=87734a414f6d538a782765741e8ae904 Tym bardziej, że kalki Zvezdy to tylko napisy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Malowanie Boeing House odpada... Ładnie wygląda , ale męka dla modelarza. Raczej pozostaje internet. F-dcal coś na głównej stronie pokazało z tematyki 787. Ale inni producenci juz wypuścili kalki min. Qantas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Lipca 2010 Autor Share Napisano 9 Lipca 2010 Oferta F-decal na temat 787 http://www.f-dcal.fr/pages/silk/787page.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Jest i wersja PLL LOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Ooo, wielkie dzięki A jak z przesyłką? I jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 16.50 + 1.50 eurosów za LOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi