Łukasz Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Ostatnio na stronie http://pas-decals.com/index.php/product/view/4/546 zauważyłem model Embraera 195 w skali 1/144. Czy ktoś wie coś więcej na jego temat? Chyba Revell też ma wydać model E - 195. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Ostatnio nabyłem model IŁa - 62M z ICMu. Plastik koloru białego jest przyjemny, ale sam model wypada gorzej w porównaniu z modelem Zvezdy. Zvezda ma więcej szczegółów, linii podziału blach no i wyodrębnione powierzchnie sterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Nowe Kovozavody nieźle poczynają sobie, zapowiedzieli Ła-5 F/FN w 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Skala 1:144 przeżywa na forum 'drugą młodość' czas więc nieco odświeżyć wątek nowości. Bo chociażby Zvezda konkretyzuje ruchy wokół IŁ-76 http://scalemodels.ru/news/10624-3d-rendery-zvezda-1-144-il-76.html Roden wydał C-141 Starlifter http://www.martola.com.pl/pl309/produkty67355/lockheed_c_141_starlifter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Nie mogę się doczekać tego Iła 76 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Dlatego też pojawił się na ebay wysp Ił-76 z Trumpetera Ukazał się zapowiedziany model z Aoshimy - US-2 http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235000768-1144-shinmaywa-us-2-by-aoshima-released/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Wow za tą ShinMaywę oddałbym model Signifera w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Kupiłem na ebay za 29.90 plus przesyłka 12.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Zamienisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Witam Ostatnio kupiłem kalkomanię do Embraer 195 firmy BOA Agency nr kat. 14494. Pozwala zrobić model Revella w barwach PLL LOT. To moja pierwsza kalkomania tego producenta. Dla mnie super, choć jeszcze nie wiem jak będzie się kładła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Zapomniałem ... , pozwala zrobić model w malowaniu starym (klasycznym po 1977 r. ) i nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 No i super! Dołącz do projektu 144 i wstaw wątek z relacją z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Lubię BOA - dobrze przylega, reaguje na płyny. Bardzo nie lubi być pomarszczona/sklejona. Jeśli podczas nakładania się to stanie, to przynajmniej u mnie, nie udało mi się rozkleić takiego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Uwaga NADCHODZI! Już w grudniu pierwszy model C-295M ever! I to od razu w naszej skali i z polskim oznakowaniem! Dalsze wieści są takie, że model będzie żywiczny, niestety dość kosztowny (ok. 35 EUR) i ciężko będzie o dystrybucję w kraju (producent jest z Czech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Fajnie, chociaż ja bym się zadowolił reedycją kilku zestawów które teraz są dostępne tylko na ebayu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Uwaga NADCHODZI! Już w grudniu pierwszy model C-295M ever! I to od razu w naszej skali i z polskim oznakowaniem!Dalsze wieści są takie, że model będzie żywiczny, niestety dość kosztowny (ok. 35 EUR) i ciężko będzie o dystrybucję w kraju (producent jest z Czech). Na tego rocznym E-day był producent z tym modelem. Oglądałem ten model ale cos mnie nie przekonał. Nie pasowały mi proporcje ale może to tylko złudzenie optyczne . Jednak poczekam na plastik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Już za niedługo pojawią się kolejne zestawy Mastera w 144ce. Wszyscy wielbiciele zimnowojennych rur powinni być zadowoleni. Będą to cztery samoloty z serii Century: F-100 (F-Toys), F-104 (Revell, F-Toys, Platz), F-105 (F-Toys) oraz F-106 (F-Toys), ich bombowy rówieśnik - B-58 (Minicraft) oraz dwa Brytole: Hunter (Revell) i Lightning (Revell, F-Toys). Premiera zestawów odbędzie się w przyszły weekend podczas imprezy w Telford. Z innej beczki - obejrzałem sobie dokładnie nowego MiGa-29 od F-Toysów - w zgrubnym porównaniu z planami 4+ wypada całkiem całkiem. Foto niebawem czyli wkrótce. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Co to za zestawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Dla nas tylko Pitoty. Pełna lista premier Mastera: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 W 2017 r. pojawi się model Embraera 190 z Revella nr kat. 03937 Będzie kolejna LOTowska maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Jeśli bazą jest kiepski E195 Air Dolomiti to i tak model będzie wymagał sporo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Ale jest szansa że będzie kalka z Cartografu, więc kilka złotych w kieszeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Ale faktycznie ma być LOT z Revella? Słyszałem tylko o Lufthansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Będzie lotowska maszyna tzn. maszyna używana przez PLL LOT . Pewnie pojawi się kalkomania pozwalająca zrobić model w tych barwach. A model ma być w barwach Lufthansy. Mam model E 195, ale jeszcze nie zabrałem się za niego. Milczący, możesz napisać czemu jest tak kiepski, jakie ma błędy, na co zwrócić uwagę przy budowie, itd. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Model sam w sobie nie jest aż taki kiepski, bardziej chodzi o to, że jak na świeży wypust z 2016r. oczekiwało się czegoś lepszego. A otrzymujesz model niestarannie odlany, z jamkami skurczowymi. Przynajmniej mój taki był. Dlatego należy po prostu wziąć to pod uwagę przy składaniu, jest trochę za dużo szpachlowania i szlifowania. Żal też, że Revell nie zaoferował oszklenia dla pasażerów - jest za to oszklenie pilotów i nawet (miłe zaskoczenie) kokpit z fotelami. W każdym razie i tak warto ten model zrobić, bo to aktualnie jedyny łatwo dostępny model Embraera 195. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi