Adamo722 Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) Już jest i zamówiłem https://www.mojehobby.pl/products/K2-Black-Panther-Polish-Army.html Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Academy chyba też zrobiło wersje PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 2 minuty temu, rudolf24 napisał: Academy chyba też zrobiło wersje PL Nie zrobiło- tylko Korea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Nie zrobiło- tylko Korea Czy ja wiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 To nowość najprawdziwsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 4 minuty temu, rudolf24 napisał: Czy ja wiem Do czasu wypustu produktu Hobby2000 były tylko dwa rodzaje tego modelu (gąski gumowe lub ogniwkowe DEF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 To znaczy, że Academy w Listopadzie "wypuści" polską panterę z ogniwkowymi gąsienicami ? Jeśli tak, to olewam Hobby2000 i wolę dać tę stówę więcej - chodzi mi o ceny dodatków, gąsek, które ostatecznie robią nieakceptowalną cenę modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, tomaszzt napisał: To znaczy, że Academy w Listopadzie "wypuści" polską panterę z ogniwkowymi gąsienicami ? Jeśli tak, to olewam Hobby2000 i wolę dać tę stówę więcej - chodzi mi o ceny dodatków, gąsek, które ostatecznie robią nieakceptowalną cenę modelu.... Jest mało prawdopodobne, że polski zestaw Aca (13560) będzie zawierał ogniwkowe gąsienice: - w opisie Hannantsa stoi: "flexible tracks" - na pudełku nie ma informacji o ogniwkowych gąsienicach jak w zestawie 13511 - sugerowana cena jest sporo niższa niż 13511 (w Hannantsie 27 vs. 45 funtów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Ok. czyli to samo. Nie jestem zaawansowanym modelarzem - doradźcie, kupować "super" gąsienice w cenie modelu, czy z tych gumowych da się fajnie to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 10 godzin temu, tomaszzt napisał: Ok. czyli to samo. Nie jestem zaawansowanym modelarzem - doradźcie, kupować "super" gąsienice w cenie modelu, czy z tych gumowych da się fajnie to zrobić ? Tak na prawdę, to fartuchy, błotniki i chlapacze zasłaniają 70% gąsienic, a to co widać to i tak jest naciągnięte jak guma na jaj...ch... Nie ma zwisów charakterystycznych dla czołgów z II WŚ. Jeśli jesteś w stanie ładnie zmalować gumiaki, to wymiana nie jest "must have"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 28 minut temu, mandrivecs napisał: Tak na prawdę, to fartuchy, błotniki i chlapacze zasłaniają 70% gąsienic, a to co widać to i tak jest naciągnięte jak guma na jaj...ch... Nie ma zwisów charakterystycznych dla czołgów z II WŚ. Jeśli jesteś w stanie ładnie zmalować gumiaki, to wymiana nie jest "must have"... O to to to to. Za tę cenę ten model to jest bajka, nabędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 To Hobby2000 czy Academy wybrać ? Nie będzie absolutnie żadnej różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Właśnie dodałem go do bazy Scalemates, możecie dodawać do listy życzeń. https://www.scalemates.com/kits/academy-13560-polish-land-forces-k2gf--1498197 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Apropos scalemates - bo okazuje sie nie być zbyt w tej kwestii pomocne. Czy w którymś modelu Academy były już elastyczne gąsienice, które mogły trafić do tego zestawu? Innymi słowy, czy ten model ma wanne/układ jezdny wspólne z jakimś innym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 26 minut temu, KFS-miniatures napisał: Apropos scalemates - bo okazuje sie nie być zbyt w tej kwestii pomocne. Czy w którymś modelu Academy były już elastyczne gąsienice, które mogły trafić do tego zestawu? Innymi słowy, czy ten model ma wanne/układ jezdny wspólne z jakimś innym modelem? Z ostatnimi Abramsami Tusk Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 2 godziny temu, KFS-miniatures napisał: Apropos scalemates - bo okazuje sie nie być zbyt w tej kwestii pomocne. Czy w którymś modelu Academy były już elastyczne gąsienice, które mogły trafić do tego zestawu? Innymi słowy, czy ten model ma wanne/układ jezdny wspólne z jakimś innym modelem? Wydanie K2 o nr. kat. 13518 (którego faktycznie z jakiegoś powodu nie ma na scalemates) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Czekam na model i co zaobserwowałem - wszyscy skupiają się na dyskusjach o gąsienicach a nikt na forum i w żadnym sklepie nie pokazał kalkomanii do tego modelu Hobby 2000. Jeśli Academy da takie same kalki to Hobby 2000 warto kupić o czym pisałem już w innym miejscu. Do tego modelu są blachy lufa i gąski jak do innych zestawów. Pewnie wielu z tego skorzysta. Tak wygląda dziś modelarstwo. W tym przypadku ważne są kalki bo polskie więc jak na razie warto go mieć a zastaw Academy z polskimi kalkami będzie na pewno droższy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 12 godzin temu, sas55 napisał: ...s zastaw Academy z polskimi kalkami będzie na pewno droższy... Tego jestem ciekaw bardzo. Hobby2000 musi kupić wypraski od Academy, więc na logikę to Koreańczycy powinni przez koszt wyprasek utrzymywać konkurencję w gorszym połoźeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 Jak na razie sklepy są zawalone zestawem Hobby 2000, gąski prawie zniknęły z rynku podobnie jak blachy i lufy. Są do nabycia zestawy koreańskie droższe i bez polskich kalek, ale za to z gąsienicami. Trudno powiedzieć co zrobi Academy. Na razie taki jest stan faktyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 I jak? warto brać Hobby2000 czy czekać na Academy do końca roku? Coś więcej będzie w zestawie, może siatki ? Jak gumowe gąski wypadają w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Akurat robię Abramsa i wrzucam foty gąsek ogniwkowych Abramsa i K 2 oraz kalkomani. Ja chyba zrobię przeszczep niewidocznej części gąsek z Abramsa do K2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, raptorf22 napisał: I jak? warto brać Hobby2000 czy czekać na Academy do końca roku? Coś więcej będzie w zestawie, może siatki ? 1. 'Polski' z Academy będzie miał siatki... 2. ...natomiast nie jest powiedziane, że w ogóle pojawi się w (unio)europejskiej dystrybucji - pragnę zauważyć, że w chwili obecnej można go kupić w przedsprzedaży tylko w UK i od Chińczyków na ibeju, i to prawdopodobnie nie jest przypadkowe. 3. Tym niemniej z zakupem zestawu Hobby 2000 też nie warto prokrastynować, bo u źródła już pusto - na chwilę obecną dostępne jest to, co fizycznie znalazło się już w sklepach. Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 bliższe spojrzenie na zestaw z H2K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Dodam tylko do recenzji, że w kalkomaniach występuje numer 572T, który nie ma potwierdzenia w istniejących materiałach fotograficznych a komin do brodzenia, kanistry itp. nie są wożone w polskich K2 o czym można poczytać i pooglądać w moim wątku o tym pojeździe w dziale 1:1. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 Model Academy z polskim malowaniem i kalkami ma się pojawić w kilku sklepach. Widziałem w ksmodel jako zapowiedź. W zestawie blaszka i opalizująca nalepa na sprzęt optyczny. Gąski w pasku jak H2K, na kalkach to samo tyle tylko że w modelu H2K są napisy "NIE STAWAĆ", a Academy daje " Nie stawać" i takie chyba są bardziej poprawne, ale to taki tylko szczególik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi