SnajperTBG Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 (edytowane) Cześć i czołgiem !!! Jako że parę osób pytało mnie o koła do najnowszego wypustu ICMu to się zrobiło. A przy okazji wpadł w łapki model który jest całkiem pokaźnych rozmiarów. Co do sklejalności to na bardzo przyzwoitym poziomie. Meng to to nie jest ale coś ala nowsze wypusty zvezdy Jak na razie wszystko do siebie idealnie pasuje i nie mam zastrzeżeń. Sam zestaw jest bardzo bogaty bo aż mamy 3 wersje kalek ,blaszki no i sam w sobie KOZAK jest nietypowym pojazdem którego nikt nie robi w 1:35 ani w żadnej innej skali. Ale najsłabszym elementem są niestety gumiaki. Fakt też jest taki że mogli by dać troszkę więcej blaszek ale nie można mieć wszystkiego. Np taka tamka - modele po ok 200zł i bida edition... 0 blaszek. A tutaj przy cenie ok 170zł mamy prosto z pudła przyzwoity model gdzie trzeba dokupić farby i moje żywiczne koła Model sklejam klejem Tamiya extra thin cement i jak wejdzie w reakcje z plastikiem to troszkę capi nie jak w przypadku innych modeli. Dziwne aczkolwiek świadczy o materiałach. Sam plastik jest miękki i podatny na obróbkę. Słowem wstępu kolejny dobry i rzadki model w 1:35 który będzie zdobił moją bogatą kolekcję współczesnych pojazdów. Edytowane 27 Września 2023 przez SnajperTBG 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 A jakieś foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 Jest przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 Działaj, podglądam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Prawdziwy wychodzi Ci Kozak z tego modelu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Jakie malowanie będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 (edytowane) Będzie w pixele dołączone do zestawu Mam też wzornik pixelozy ale jak pomyślę o t-84 i mękach to wolę kalki Model wstępnie skończony. Z małych niuansów to producent dał jakieś małe kosze na kanistry i nie pasują... Reszta na +. Blaszki będą na koniec. Oczywiście wszystko trzyma się na patafixie. Niektóre elementy wymagają podpiłowani papierem ściernym. Edytowane 28 Września 2023 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 (edytowane) Fajny, oryginalny, choć prosty. Bardzo jestem ciekawy pracy z kalkami kamuflażu - dobrze zrozumiałem? Będzie z kalek? Tylko te kosze na kanistry, a przede wszystkim ten kosz reflektora - poniżej wszelkiej krytyki!. Gdyby nie ręka, pomyślałbym, że to 1/72, nie dasz rady wypierdzielić i dorobić z jakiejś siatki? Edytowane 28 Września 2023 przez kryspacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Zrób ten uchwyt na kanistry sam, chyba nic trudnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 Tak kamuflaż będzie z kalek. Sam jestem ciekawy jak wyjdzie. Cały model idzie na zielono a potem na to kalki. Nie będę przerabiał uchwytu bo boję się że uszkodzę kadłub. W jeden włożę tylko kanister tam gdzie pasuje albo pokombinuje z żywicznymi kanistrami. Co do osłony reflektora fakt grubo polecieli w kulki że tego z blaszki nie zrobili. Może zastąpię ja drukiem 3d. Lutować się nie czuje na siłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Całość OK , ale osłona reflektora na masce nie przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 30 Września 2023 Autor Share Napisano 30 Września 2023 No mogli tu dać blaszkę jak nic... Pożałowali Ukraińcy albo nie pomyśleli. Ja to postaram się zrobić z siatki o takich samych oczkach co ten element. Jak nie wyjdzie to druk a jak to nie zda egzaminu to kleje zestawowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 Zapowiada się ciekawie, ale osłona reflektora jak już powyżej wspomniano definitywnie do wymiany. Uchwyt na kanister można zrobić samemu od podstaw, element prosty jak budowa cepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 21 Października 2023 Share Napisano 21 Października 2023 Jakieś postępy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Października 2023 Autor Share Napisano 21 Października 2023 Mam wydrukowana siatkę ale na razie nie mam czasu do końca roku na modelarstwo także musicie się uzbroić w cierpliwość. Może ktoś też ruszy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Do stycznia będzie stał w gablocie niepomalowany... Brak czasu i obecności w domu. Moneta zacna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia I jest powrót do gry:) przygotowałem model do malowania i przykleiłem lusterko do osłony reflektora. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Osłona też będzie w ofercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Ja tego nie sprzedaję. Mogę podać namiar do osoby która może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego (edytowane) Są postępy. Kalki kładzie się wyśmienicie. Mamy do wyboru 3 malowania więc zostaje zapas na kolejne modele. Ogólnie przyjemny model teraz brudzing został i w gablotę Zaraz ktoś pewnie powie gdzie żeberkowe osłony kierunkowskazów? Nie ma i nie będzie za to będą linki zabezpieczające szyby przed gałęziami etc Edytowane 27 Lutego przez SnajperTBG 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Fajny, jaka to farbka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Oczywiście że hataka seria c. Kolor NATO green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek68-38 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca W dniu 27.02.2024 o 23:56, SnajperTBG napisał: Oczywiście że hataka seria c. Kolor NATO green. Ja osobiście przejechałem się na HATAKA i osobiście wolę Vallejo czy Mig ale to już indywidualny wybór. Hataka ma jedną wielką zaletę.... Zestawy tematyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Na lusterkach będzie polerowana folia czy farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Taka ciekawostka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi