Grzes Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Zmaterializował się RWD-6 Szybko. Ciekawi mnie co będzie następne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Czerwca Autor Share Napisano 12 Czerwca Godzinę temu, Grzes napisał: Szybko. Ciekawi mnie co będzie następne... Pytasz, bo kupujesz i już bankrutujesz, czy z ciekawości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca Godzinę temu, Grzes napisał: Szybko. Ciekawi mnie co będzie następne... Kruk, albo Iskra podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca 4 minuty temu, kopernik napisał: Pytasz, bo kupujesz i już bankrutujesz, czy z ciekawości ? Jeszcze nic z tych wypustów nie mam, ale obserwuję. Wcześniej czy później coś się na pewno trafi, na przykład Iryda 3 minuty temu, Artek82 napisał: Kruk, albo Iskra Kruk - bardzo ciekawy, ale Iskra... Czekamy Może będzie i czas na Gawrona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca 7 godzin temu, Grzes napisał: Może będzie i czas na Gawrona... Miał być w tym roku, ale jak to stwierdził pan Tomasz że robi chwilę przerwy od górnopłatów... 7 godzin temu, Grzes napisał: Jeszcze nic z tych wypustów nie mam Kupiłem pierwszego, czyli Wilka. Następnego mam Dromadera, zamówione mam Piraty i rozmyślam nad Mewą, SM-2, Żubrem, Wilgą w 48 i tym RWD bo wygląda ciekawie. Ale nic na siłę... Podobno obecne modele wychodzą z nowej drukarki i z lepszej żywicy, także idzie na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Ten RWD-6 już mnie kusi, choć kilka rzeczy widocznych na tych zdjeciach trochę niepokoi. Jakiś dziwny podział na skrzydłach, nie wiem, czy ugięcia płótna jakoś zazanczone, ale coś tam chyba widać Brakuje chyba imitacji blachy falistej w przedniej części kadłuba przed silnikiem, a to 1/32 więc w 1/48 pewnie tym bardziej zostanie pominięta. Koła też chyba takie jakieś dziwne się wydaja, ale alternatywą chyba tylko pozostanie budowa od podstaw, więc może się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca RWD 6 cd budowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca 12 godzin temu, Artek82 napisał: Miał być w tym roku, ale jak to stwierdził pan Tomasz że robi chwilę przerwy od górnopłatów... Kupiłem pierwszego, czyli Wilka. Następnego mam Dromadera, zamówione mam Piraty i rozmyślam nad Mewą, SM-2, Żubrem, Wilgą w 48 i tym RWD bo wygląda ciekawie. Ale nic na siłę... Podobno obecne modele wychodzą z nowej drukarki i z lepszej żywicy, także idzie na plus. Oj, Wilk, jako bardzo wczesna produkcja manufaktury, jest niestety słaby, bardzo słaby. A może obecnie oferowany, jest już poprawiony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Przejrzałem wątek i pokusiłem się o spisanie dotychczas zrobionych modeli: - LWS-6 Żubr - PZL-38 Wilk - PZL-46 Sum - PZL M-18 Dromader - PZL P.50 Jastząb - PZL-104 Wilga - PWS-26 - TS-8 Bies - PZL M-20 Mewa - PZL P.24G - Sm-2 - RWD-6 Uzupełnijcie proszę jeśli jest coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca 1 godzinę temu, kopernik napisał: RWD 6 cd budowy. Szkoda, że autorowi znowu się nie chce obejrzeć/ przeanalizować zdjęć i dostępnych materiałów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca 2 godziny temu, Grzes napisał: Przejrzałem wątek i pokusiłem się o spisanie dotychczas zrobionych modeli: - LWS-6 Żubr - PZL-38 Wilk - PZL-46 Sum - PZL M-18 Dromader - PZL P.50 Jastząb - PZL-104 Wilga - PWS-26 - TS-8 Bies - PZL M-20 Mewa - PZL P.24G - Sm-2 - RWD-6 Uzupełnijcie proszę jeśli jest coś jeszcze. PZL P.7,PZL P.11 Kobuz,i PZL P11c,przynajmniej mialem je na liście kupując PZL P.24G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 7 godzin temu, Soris napisał: Szkoda, że autorowi znowu się nie chce obejrzeć/ przeanalizować zdjęć i dostępnych materiałów... Zdjęć na NAC jest sporo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca W dniu 13.06.2024 o 20:19, kopernik napisał: RWD 6 cd budowy. Witaj Czy paski na usterzeniu nie powinny być czarne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca a czy to ma znaczenie? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca W dniu 14.06.2024 o 21:16, DobreMzimu napisał: Witaj Czy paski na usterzeniu nie powinny być czarne? Autor na Babarybie mówił, że przy projektowaniu, korzysta z Planów Modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca RWD 6 prawie skończony, następne mają być Iskra i Kruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca No i rynce mi opadły jak miałem sobie kupić tego erwudziaka to już wiem, że tego już nie zrobię Ten Pan projektant jest niereformowalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca 23 minuty temu, kopernik napisał: RWD 6 prawie skończony, następne mają być Iskra i Kruk. Jakby to powiedział mój syn: autor zapierdziela jak Wiesiek kombajnem po wino 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca 44 minuty temu, kopernik napisał: Autor na Babarybie mówił, że przy projektowaniu, korzysta z Planów Modelarskich. czyli zgrabnie omija 50 lat wiedzy jaką w międzyczasie sie pojawiła. niereformowalny zawodnik, żeby chociaz wziął modelarza z 2017 roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca 8 godzin temu, kopernik napisał: Autor na Babarybie mówił, że przy projektowaniu, korzysta z Planów Modelarskich. Kiedy powiesz na głos, że przy projektowaniu korzystasz z materiałów sprzed pół wieku. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca No cóż....zapowiadało się dobrze. Po przeanalizowaniu tego co dotychczas tutaj zostało pokazane z posiadanymi zdjęciami i planami...... efekt finalny na ten moment jest: rozczarowujący. A i tak na szybko: jakim cudem autorowi wyszło że w przedniej części,aż do krawędzi spływu: RWD-6 był kryty blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca W dniu 14.06.2024 o 21:16, DobreMzimu napisał: Czy paski na usterzeniu nie powinny być czarne? powinny juz byla gdzies/kiedys dyskusja na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca Nie chcę być adwokatem diabła, ale nie bardzo rozumiem Kolegów. Gość wszędzie podkreśla, że robi to dla siebie, a jeśli ktoś chce to może się podzielić swoją pracą ( czas oczekiwana na zamówienie jest naprawdę długi). Skoro nie produkuje tych modeli w celach komercyjnych jak np Lukgraph i jest zadowolony ze swojej pracy, nie oczekujmy zmiany podejścia. Oczywiście możemy sobie toczyć akademicką dyskusję o jakości tych modeli, ale to prawdopodobnie nic nie zmieni. Każdy decyduje o zasadności zakupu i posiadaniu modelu w kolekcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Niestety ale Twoja powyższa wypowiedź przeczy sama sobie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, kopernik napisał: Nie chcę być adwokatem diabła, ale nie bardzo rozumiem Kolegów. Gość wszędzie podkreśla, że robi to dla siebie, a jeśli ktoś chce to może się podzielić swoją pracą ( czas oczekiwana na zamówienie jest naprawdę długi). Skoro nie produkuje tych modeli w celach komercyjnych jak np Lukgraph i jest zadowolony ze swojej pracy, nie oczekujmy zmiany podejścia. Oczywiście możemy sobie toczyć akademicką dyskusję o jakości tych modeli, ale to prawdopodobnie nic nie zmieni. Każdy decyduje o zasadności zakupu i posiadaniu modelu w kolekcji. Znaczy się wreszcie mamy wyśnionego przez wielu Altruistę. Matka Teresa Polskiego Modelarstwa. Jak poniżej w zlinkowanym filmiku: https://x.com/SmiercPapa/status/1801707479794950294 Edytowane 16 Czerwca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi