Mi-2 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Edytowane 13 Stycznia przez Mi-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia W dniu 12.01.2026 o 09:27, Aleksander z Zalasu napisał: Tylko może zamknij owiewkę, bo śniegu do środka napada Słuszna sugestia, ale opad ustał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia (edytowane) Malutki SW-4 w 1:72. Podrasowany nieco model Amercom. Edytowane 14 Stycznia przez Mi-2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 10 minut temu, Mi-2 napisał: Podrasowany nieco model Amercom. A co w nim "podrasowałeś" bo nie mogę dojrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 1 minutę temu, Grzes napisał: A co w nim "podrasowałeś" bo nie mogę dojrzeć... W tym świetle nie widać, ale jest złoszowany Tamiyą i trochę kredek AK. Łopaty też są trochę wymodelowane, w oryginale są jak deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Trzymajmy jakiś poziom godny tematu. Gotowce prosto z gazetek to może w jakimś innym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 4 godziny temu, Grzes napisał: Trzymajmy jakiś poziom godny tematu. Gotowce prosto z gazetek to może w jakimś innym wątku. No luz. Dodałem, jako ciekawostkę z szachownicą, lepszego modelu do sklejania SW-4 w 1:72 nie widziałem. W 1:48 przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia W dniu 4.06.2025 o 09:10, Artek82 napisał: Może Kolega coś więcej napisać o tej konwersji ? Z jakich planów i z czego jest wykonane oszklenie kabiny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 8 godzin temu, kopernik napisał: Może Kolega coś więcej napisać o tej konwersji Z racji że jestem teraz tylko przelotem bo zaraz ruszam w trasę to podlinkuję temat gdzie można o wszystkim poczytać, ale to był taki luźny projekt bez napinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 9 godzin temu, Mi-2 napisał: lepszego modelu do sklejania SW-4 w 1:72 nie widziałem. W 1:48 przede mną Na obrazku poniżej masz trzy skale, przy czym 1:72 to tak na dziko drukowany, bez przygotowania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Jutro - 16 stycznia - minie 17 lat od ostatniego lotu An-26 w naszych Siłach Powietrznych – był to samolot o nr 1403. Pożegnalny przelot trwał około 40 minut i odbył się na trasie Balice – Tarnów – krakowski Rynek Główny – Balice. Pogoda nawet była podobna do tej jaką mieliśmy kilka dni temu. Maszyna ta pozostała w 8. Bazie Lotnictwa Transportowego jako samolot-pomnik. Pełny skład załogi tego historycznego lotu, który odbył się 16 stycznia 2009 roku, tworzyli: · Dowódca załogi: kpt. pil. Paweł Drozd · Drugi pilot: mjr pil. Arkadiusz Madej · Nawigator: kpt. Krzysztof Słodczyk · Technik pokładowy: st. chor. sztab. Adam Pytlarz · Radiooperator: chor. sztab. Stanisław Kasprzyk Kilka fotek z tego wydarzenia jakie udało mi się znaleźć w sieci zamieszczam poniżej (mam nadzieję, że autorzy nie będą za bardzo źli na mnie za użycie ich tutaj – nie wystąpiłem do nich o zgodę ☹ Model jaki wykonałem przedstawia samolot w malowaniu z końcowego okresu użytkowania. Podstawka powstała na szybko, tylko na potrzeby wykonania kilku zdjęć - to czysta improwizacja – jednorazówka z wykorzystaniem naturalnego śniegu Tak, wiem, wodzidełko na niektórych fotkach fiknęło koziołka Model w GALERII pojawi się za kilka dni. pozdrawiam - Zenek 22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Ten An to absolutne mistrzostwo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, Moses napisał: Ten An to absolutne mistrzostwo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 4 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: Na obrazku poniżej masz trzy skale, przy czym 1:72 to tak na dziko drukowany, bez przygotowania Wow, jeśli jest możliwość chętnie nabędę takiego dużego 1:48 to z Aeroplasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Tak, 1:48 to Aeroplast. Co do 1:32 muszę najpierw dokończyć go składać, by upewnić się że da się go złożyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 5 godzin temu, zenek_65 napisał: Model w GALERII pojawi się za kilka dni. pozdrawiam - Zenek Coś fantastycznego, model, wydarzenie plus pomysł na dioramkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 5 godzin temu, zenek_65 napisał: Jutro - 16 stycznia - minie 17 lat od ostatniego lotu An-26 w naszych Siłach Powietrznych – był to samolot o nr 1403. Pożegnalny przelot trwał około 40 minut i odbył się na trasie Balice – Tarnów – krakowski Rynek Główny – Balice. Pogoda nawet była podobna do tej jaką mieliśmy kilka dni temu. Maszyna ta pozostała w 8. Bazie Lotnictwa Transportowego jako samolot-pomnik. Pełny skład załogi tego historycznego lotu, który odbył się 16 stycznia 2009 roku, tworzyli: · Dowódca załogi: kpt. pil. Paweł Drozd · Drugi pilot: mjr pil. Arkadiusz Madej · Nawigator: kpt. Krzysztof Słodczyk · Technik pokładowy: st. chor. sztab. Adam Pytlarz · Radiooperator: chor. sztab. Stanisław Kasprzyk Kilka fotek z tego wydarzenia jakie udało mi się znaleźć w sieci zamieszczam poniżej (mam nadzieję, że autorzy nie będą za bardzo źli na mnie za użycie ich tutaj – nie wystąpiłem do nich o zgodę ☹ Model jaki wykonałem przedstawia samolot w malowaniu z końcowego okresu użytkowania. Podstawka powstała na szybko, tylko na potrzeby wykonania kilku zdjęć - to czysta improwizacja – jednorazówka z wykorzystaniem naturalnego śniegu Tak, wiem, wodzidełko na niektórych fotkach fiknęło koziołka Model w GALERII pojawi się za kilka dni. pozdrawiam - Zenek Piękny, pamiętam go w realu w tym i wcześniejszym malowaniu. Muszę sprawdzić swoje archiwalia, ale chyba do niego wjeżdżała karetka 125p Zespół transplantacyjny leciał z karetką i na lotnisku docelowym wyjeżdżał od razu do akcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Cześć wszystkim! Około 2020 roku zbudowaliśmy z synem ten model F-16 (MasterCraft 1/72). Obaj byliśmy wtedy bardzo niedoświadczeni i popełniliśmy wiele błędów. Aby model wyglądał bardziej imponująco, wykorzystaliśmy części z innych zestawów i podstawkę. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Nie powiedziałbym ze to mistercrap. Swietna robota! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Jestem pod wrażeniem. Wyciągnąć z tej zabawki taki efekt, to było spore wyzwanie. Super . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Super 16-tka. Ile czasu go budowaliście? Jakieś wrażenia, rady dla modelarzy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia (edytowane) Dziękuję! Ten model jest bardzo podstawowy – można go polecić tylko dzieciom. Przyciągnęło mnie piękne pudełko, kalkomanie i niska cena. Nie pamiętam, ile to zajęło – to było dawno temu. Z synem składaliśmy go razem, więc tylko w weekendy. Postanowiłem jednak zmodyfikować kilka rzeczy. Wymieniliśmy dyszę na Italeri (tam były dwie), centralny zbiornik paliwa pochodzi z tego samego zestawu. Lekko zmodyfikowałem kokpit, rakiety i zbiorniki paliwa. Sidewindery są od Modelsvit, pilot od Hasegawy, a napisy techniczne od Printscale. Zdecydowaliśmy się w ogóle nie otwierać podwozia – wszystko tam jest takie smutne. Potrzeba było dużo szpachli. Szczerze mówiąc, lepiej byłoby poszukać czegoś innego. Edytowane 18 Stycznia przez JollyMonk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Potrzeba konkretnych umiejętności modelarskich, żeby z tego zestawu zrobić taki dobry model. I potrzeba konkretnej fantazji żeby malować aerografem na goło! Gratulacje i pozdrawiam! Paweł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 49 minutes ago, pmroczko said: Potrzeba konkretnych umiejętności modelarskich, żeby z tego zestawu zrobić taki dobry model. I potrzeba konkretnej fantazji żeby malować aerografem na goło! Gratulacje i pozdrawiam! Paweł Dziękuję! To mój syn – w tym przypadku nie jest zupełnie nagi (po prostu jest tu gorąco latem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano Niedziela o 09:36 Share Napisano Niedziela o 09:36 Cytując klasyka ...SU 22um3k jaki jest - każdy widzi...1/48 Kittyhawk. Ciut spartolony przez lepiacza... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi