boberm1 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Godzinę temu, Wachmistrz napisał: @boberm1, Twoja tematyka jest mi bardzo bliska, też tworzę podobną kolekcję. Szkoda że nie pokazujesz tych modeli w galeriach. Airco DH9 mam w planach, chętnie podejrzałbym kilka detali. Halberstadta z Mirage to widziałem chyba tylko jedną galerię na naszych forach, a zestaw ma już kilka lat. Lloyda CV robiłeś ze starego zestawu SH z wersją 46 (odpowiednią dla wersji używanej w Polsce), czy z nowego, który przedstawia późniejszą wersję 82? Zachęcam do wykonania lepszych fotek i pokazania poloników w galeriach. Tzw "warsztat" na forum zdecydowanie mi nie wychodzi . Prawdopodobnie dlatego, że modele robię z doskoku - ciut bez planu. Ale ad rem ... Lloyd rodenowski jest ten stary - przyznam że ciut zabawy z tym modelelm było. Podpierałem sie stronami w necie aby temat ogarnąć. Jakby co to ciut zdjeć i takich tam róznych mam- moge podesłać. DH9 rodenowski jest prosty do złożenia - jedynym wyzwanie jest gigantyczna wręcz ilośc naciągów i odciągów do wykonania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca 40 minut temu, Grzes napisał: Przyłączam się Obawiam sie ze przy pomocy fragmentu biurka , lampki na wysięgniku i kartonu niewiele więcej uzyskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca W dniu 4.06.2026 o 22:04, boberm1 napisał: Obawiam sie ze przy pomocy fragmentu biurka , lampki na wysięgniku i kartonu niewiele więcej uzyskam. Uzyskasz, uzyskasz. Pokombinuj z kątem ustawienia tej lampy względem modelu, temperaturą barwową i mocą żarówki. Głębokość cieni, spowodowaną jednym źródłem światła, możesz przynajmniej częściowo zniwelować odpowiednio ustawioną blendą (wystarczy biały brystol, kąt ustawienia znajdziesz metodą prób i błędów. Czym pstrykasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) Il-28 już tutaj jest więc dołączam kolejną swoją miniaturę również z Polską szachownicą Tym razem An-2 Edytowane 18 Czerwca przez dorian1997 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca przepraszam, ze to napisze, bardzo ladny model, ale balagan dookola psuje wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Cacuszko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: przepraszam, ze to napisze, bardzo ladny model, ale balagan dookola psuje wszystko.... Niestety, zeby bylo ładnie trzeba zrobić osobną sesję fotograficzną a to dopiero mysle ze po wakacjach tutaj i teraz prosto z babaryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) OK sorry model na pewno zasluguje nie na jedna, ale na dwie sesje ! Edytowane 20 Czerwca przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca W dniu 18.06.2026 o 08:12, dorian1997 napisał: Tym razem An-2 Podziwiałem "live" na Babarybie. Fantastyczna robota! Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca W dniu 4.06.2026 o 22:03, boberm1 napisał: Tzw "warsztat" na forum zdecydowanie mi nie wychodzi . Prawdopodobnie dlatego, że modele robię z doskoku - ciut bez planu. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego - wręcz przeciwnie, na tym włanie polega warsztat. Bez planu? Z doskoku? Robisz, jak chcesz, bo to hobby ż ma Ci sprawiać frajdę. Natomiast nieocenioną wartością prowadzenia warsztatu jest to, że patrzą nań setki oczu i dzięki temu szybciej wyłapią ewentualny błąd konstukcyjny, niedoróbkę czy merytorycznego babola i nie zawahają się Ci tego wytknąć. Na czym korzysta zawsze i model, i modelarz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi