boberm1 Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca Godzinę temu, Wachmistrz napisał: @boberm1, Twoja tematyka jest mi bardzo bliska, też tworzę podobną kolekcję. Szkoda że nie pokazujesz tych modeli w galeriach. Airco DH9 mam w planach, chętnie podejrzałbym kilka detali. Halberstadta z Mirage to widziałem chyba tylko jedną galerię na naszych forach, a zestaw ma już kilka lat. Lloyda CV robiłeś ze starego zestawu SH z wersją 46 (odpowiednią dla wersji używanej w Polsce), czy z nowego, który przedstawia późniejszą wersję 82? Zachęcam do wykonania lepszych fotek i pokazania poloników w galeriach. Tzw "warsztat" na forum zdecydowanie mi nie wychodzi . Prawdopodobnie dlatego, że modele robię z doskoku - ciut bez planu. Ale ad rem ... Lloyd rodenowski jest ten stary - przyznam że ciut zabawy z tym modelelm było. Podpierałem sie stronami w necie aby temat ogarnąć. Jakby co to ciut zdjeć i takich tam róznych mam- moge podesłać. DH9 rodenowski jest prosty do złożenia - jedynym wyzwanie jest gigantyczna wręcz ilośc naciągów i odciągów do wykonania 1 Cytuj
boberm1 Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca 40 minut temu, Grzes napisał: Przyłączam się Obawiam sie ze przy pomocy fragmentu biurka , lampki na wysięgniku i kartonu niewiele więcej uzyskam. Cytuj
Helmut Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca W dniu 4.06.2026 o 22:04, boberm1 napisał: Obawiam sie ze przy pomocy fragmentu biurka , lampki na wysięgniku i kartonu niewiele więcej uzyskam. Uzyskasz, uzyskasz. Pokombinuj z kątem ustawienia tej lampy względem modelu, temperaturą barwową i mocą żarówki. Głębokość cieni, spowodowaną jednym źródłem światła, możesz przynajmniej częściowo zniwelować odpowiednio ustawioną blendą (wystarczy biały brystol, kąt ustawienia znajdziesz metodą prób i błędów. Czym pstrykasz? Cytuj
dorian1997 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) Il-28 już tutaj jest więc dołączam kolejną swoją miniaturę również z Polską szachownicą Tym razem An-2 Edytowane 18 Czerwca przez dorian1997 8 Cytuj
BRAVO112 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca przepraszam, ze to napisze, bardzo ladny model, ale balagan dookola psuje wszystko.... Cytuj
dorian1997 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: przepraszam, ze to napisze, bardzo ladny model, ale balagan dookola psuje wszystko.... Niestety, zeby bylo ładnie trzeba zrobić osobną sesję fotograficzną a to dopiero mysle ze po wakacjach tutaj i teraz prosto z babaryby Cytuj
BRAVO112 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) OK sorry model na pewno zasluguje nie na jedna, ale na dwie sesje ! Edytowane 20 Czerwca przez BRAVO112 Cytuj
kelly9mm Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca W dniu 18.06.2026 o 08:12, dorian1997 napisał: Tym razem An-2 Podziwiałem "live" na Babarybie. Fantastyczna robota! Pozdrawiam, Marcin Cytuj
Helmut Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca W dniu 4.06.2026 o 22:03, boberm1 napisał: Tzw "warsztat" na forum zdecydowanie mi nie wychodzi . Prawdopodobnie dlatego, że modele robię z doskoku - ciut bez planu. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego - wręcz przeciwnie, na tym włanie polega warsztat. Bez planu? Z doskoku? Robisz, jak chcesz, bo to hobby ż ma Ci sprawiać frajdę. Natomiast nieocenioną wartością prowadzenia warsztatu jest to, że patrzą nań setki oczu i dzięki temu szybciej wyłapią ewentualny błąd konstukcyjny, niedoróbkę czy merytorycznego babola i nie zawahają się Ci tego wytknąć. Na czym korzysta zawsze i model, i modelarz.. Cytuj
Wymysl Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca MiG-15bis Eduard 1:72 Maszyna, na której w dniu śmierci Stalina, 5 marca 1953, por. Franciszek Jarecki z 28. plm uciekł na Bornholm. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi