LordDisneyland Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Ahaaaaa.... To od "bamber" pewnie? Dzięki za powiększenie mojego słownictwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Bamber, to bardziej w rolnictwie robi. Chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Model z roku pańskiego 1994 lub 1995. Staroć więc proszę nie bić. PS. Pamper to według Słownika Gwary Poznańskiej oznacza pajaca, laleczkę i raczej z Bambrami nie ma nic wspólnego. Bambrzy to niemieccy osiedleńcy z XVIII wieku pochodzący z Bambergu. Osiedlali się w podpoznańskich opuszczonych wsiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 To jeszcze coś z mojej półki - wiekowy Morane Ms 406 bodajże firmy Intech. Maszyna por. Kazimierza Bursztyna z GC III/1. Malowanie na podstawie książki... tytułu już nie pamiętam ("Lotnictwo polskie w Francji" czy jakoś tak). W poczekalni czeka drugi Morane i kalkomanie Techmodu do niego. Model naprawdę wiekowy i trochę zakurzony więc nie bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 PS. Pamper to według Słownika Gwary Poznańskiej oznacza pajaca, laleczkę i raczej z Bambrami nie ma nic wspólnego. Bambrzy to niemieccy osiedleńcy z XVIII wieku pochodzący z Bambergu. Osiedlali się w podpoznańskich opuszczonych wsiach. U nas mówi się miglanc xD A koledze mathissowi gratuluję potomka! Od małego trzeba wychowywać w duchu modelarstwa, pamiętaj ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Chodziło mi o to, że jedno i drugie określenie może odnosić się do ludzi, tylko o innych profesjach, w innym znaczeniu. Przepraszam za off topicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Piotrek super 105 tylko kalki się troche świecą ale i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 (edytowane) To ja też coś dodam...... Jak trzeba to nawet czarno-białe. I jeszcze jeden na zdjęciu "nie nasz" ale po przekazaniu za symboliczne €1 trafił do naszego lotnictwa. Edytowane 27 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Jak trzeba to nawet czarno-białe. Chwila moment! Znaczy się to ostatnie zdjęcie to jest model!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Chwila moment! Znaczy się to ostatnie zdjęcie to jest model!?!? Tak model........ z tej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Wyczepiste fotki! Postawiłbym kasę że to prawdziwy samolot! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Piękna 9204 i "Flogger" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Jubileuszowa słupska Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Lim-1 Wczesne lata 50-te, Hobbyboss 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Świeżo "odrestaurowany" RWD-8 pws przebudowany do wersji "ślepak"z 1pl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Dobra, to ja coś dorzucę. Modele robione w różnym czasie więc ich jakość wykonania różna. Mig-23 Mi-2 RM (jest galeria na forum) Limy (też gdzieś są galerie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Widzę że temat odżył to dobrze, moja ostatnia produkcja z zimowego konkursu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) No to ja też uzupełniam : Albatros D.Va - 1/72 - Roden - SL Ławica Breguet XIVB2 - 1/72 - AZ Model - 66 Eskadra Breguetów Hansa Brandenburg B.I - 1/72 - Legato PZDR Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Witaj Litery kodowe pochodziły z arkusza Tally Ho! , szachownice od Techmodu , natomiast napis fundacyjny i nazwa własna - pędzelek OO + taśma Tamiya + brak oddechu . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Świeżo "odrestaurowany" RWD-8 pws przebudowany do wersji "ślepak"z 1pl: Fajnie Fajnie tylko czy ktoś może mnie oświecić, dlaczego obie lotki są wychylone w dół z tego, co się orientuje to te powierzchnie wychylają się na przemiennie, czyli lewa w dół prawa do góry i na odwrót.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Kurcze... nie mam żadnego ładnego modelu w polskich barwach.... więc pokażę te kilka rupieci: W sumie jedyny godny uwagi "Polak" na moim regale to Mi-24 (Monogram 1/48) w wykonaniu mojej żonki (vicemistrzostwo Polski LOK w 1995 albo 96 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Jak wszyscy to wszyscy, babcia też. Mój skromny wkład Spitfire Mk.XVIe Heller 1/72 Spitfire Mk.IXc Frog/Novo 1/72 Zbudowany lat temu parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Dodam i ja moje ostatnie dwa "poloniki" Dakota "Spirit of Ostra Brama" oraz PWS-16bis Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Takie cuś w polskich barwach czy ktoś zgadnie co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 PZl 65?? Zeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi