zegeye Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Kolejny konik w stajni. Jak zwykle dla mnie ... malowanie CBI , lotnisko Dinjan 1944 rok. 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Bardzo fajny, jak dla mnie to tylko wypłaszczenia kół nie zgrały się z podłożem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Och, bo on jest do docelowej prezentacji w scence zgrywania Browningów! Fajny, mam sentyment do 311th. Jest jego fota? W zasadzie B-10 powinien mieć jeszcze klapkę za wydechem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Fajny mój pierwszy mustang jeszcze przede mną, ale coraz bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Co to jest podwieszone pod skrzydłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 26 minut temu, kozborn napisał: coraz bliżej. Myślę, że możesz mieć stalkera :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 8 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2023 Co do klapki za wydechem... Zdjęcia dostałem dopiero po zrobieniu modelu (standard 8-) ) jest opisany jako B-10 ale czy tak jest naprawde..... być może masz rację fota jest ale nie idealna. Być może coś tam za wydechem majaczy. Jak będę miał wenę to może uda się jeszcze to dokleić.... zobaczymy. Co do podwieszeń to są to bomby.... ale jak po naszemu poprawnie to nazwać to nie wiem. Z ang. ''cluster bombs''. Założyłem je nie na podstawie fotek tego egzemplarza a na podstawie innych z tego rejonu działań i wiedzy że były one używane. (fotografie pobrane z FB tylko do dyskusji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 5 minut temu, zegeye napisał: (fotografie pobrane z FB tylko do dyskusji) Zdjęcie prawostronne pochodzi z Ospreya 'Mustang and Thunderbolt Aces of the Pacific and CBI'. Zdjęcie lewostronne oryginalnie opublikował Mark Leonard na US Militaria Forum 11 lat temu. Wstawił też wtedy dwa lepsze, wycinkowe skany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 podpisali jako P-51-Incendiary-Bombs w sumie to nie wiem czy o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Cześć! Model bardzo ładny. Po polsku "cluster bomb" to bomba kasetowa a "incendiary" to zapalająca. Oba mogą pasować naraz, bardzo prawdopodobne że ta partyzancka bomba ze zdjęcia to kasetówka zapalająca. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Myślę, że możesz mieć stalkera :). Stalker to byłby za mną to ja jestem stalkerem mustanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 3 godziny temu, zegeye napisał: ale czy tak jest naprawde Naprawdę. I to taki bardziej wczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi