johnrambo Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Kiedyś zaczęty i dopiero skończony - w sumie kolejny nieudany, ale kiedyś się końcu uda Edytowane 14 Grudnia 2023 przez johnrambo 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 Fajny model, podoba mi się ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 52 minuty temu, johnrambo napisał: w sumie kolejny nieudany A co tu się nie udało? Jak na paradny egzemplarz wygląda OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 14 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) To był największy problem właśnie, żeby w miarę czysty wyszedł i jakoś wyglądał. A ogólnie to mam problem z malowaniem - wychodzi szorstka powierzchnia, nie ogarniam tego jak na razie. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 Ale na zdjęciach nie wygląda szorstko, wygląda na lekki półmat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 13 godzin temu, johnrambo napisał: Kiedyś zaczęty i dopiero skończony - w sumie kolejny nieudany, ale kiedyś się końcu uda Nie przesadzaj model jest fajny, teraz musisz zdecydować czy z Placu Czerwonego czy z poligonu Mulino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 A mi się taki paradny podoba. Nie każdy model czołgu musi być ubłocony pod czubek lufy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Mi również model się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Paradny ale ładny Choć ja jestem z tych co by woleli żeby na parady pojazdy przejeżdżały przez poligon. W każdym razie udało się pogodzić czystość wykonania z atrakcyjnością i wyszedł dobry model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Wash to zdecydowanie za mało jak na dzisiejsze standardy weatheringu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Czemu jesteś niezadowolony z tego modelu, wyszedł bardzo fajnie. Przy malowaniu swojego modelu postawiłem na ostrą modulację kolorów. Armata to bardzo duży model i można z tym poszaleć na takich dużych płaszczyznach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Nie napisałem że model mi sie nie podoba. Jest ayrakcyjnie pomalowany ale uwazam ze weathering jest tylko na poziomie minimalistycznym. Nawet brudzenie lekkie czy zacieki od brudu poprawiły by sytuację. Dla mnie to nieskończony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 17 minut temu, patrykd napisał: Nie napisałem że model mi sie nie podoba. Jest ayrakcyjnie pomalowany ale uwazam ze weathering jest tylko na poziomie minimalistycznym. Nawet brudzenie lekkie czy zacieki od brudu poprawiły by sytuację. Dla mnie to nieskończony model. Ludzie boją się brudzić bo to wyższa szkoła jazdy, może czasem lepiej zostawić taki jak ten, taki bezpieczny neutralny odbiór zostaje, myk na półkę i zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 33 minuty temu, Evildead napisał: Ludzie boją się brudzić bo to wyższa szkoła jazdy, może czasem lepiej zostawić taki jak ten, taki bezpieczny neutralny odbiór zostaje, myk na półkę i zapomnieć. Spoko rozumiem. Ale czemu nawet wydech niw jest okopcony. To też jest wg was ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 4 godziny temu, patrykd napisał: Jest ayrakcyjnie pomalowany ale uwazam ze weathering jest tylko na poziomie minimalistycznym. Nawet brudzenie lekkie czy zacieki od brudu poprawiły by sytuację. Dla mnie to nieskończony model. Czy widziałeś ten czołg na paradzie w Moskwie (bo jak na razie służy jedynie do paradowania)? Talkie były kalki i takie były założenia - musiał być czysty. Jakby mocniej pobrudził to znowu kto inny by napisał, że nawet gdyby coś takiego pojawiało się na paradzie, to załoga pojawiłaby się w kolonii karnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 24 minuty temu, TAW napisał: Czy widziałeś ten czołg na paradzie w Moskwie (bo jak na razie służy jedynie do paradowania)? Talkie były kalki i takie były założenia - musiał być czysty. Jakby mocniej pobrudził to znowu kto inny by napisał, że nawet gdyby coś takiego pojawiało się na paradzie, to załoga pojawiłaby się w kolonii karnej. Ok. Może masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Defilada-wszystko musi lśnić!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 16 godzin temu, patrykd napisał: Wash to zdecydowanie za mało jak na dzisiejsze standardy weatheringu To prawda, tu jest są 3 różne kolory/ odcienie zielonego - ale ciężko malować model, który z założenia ma wyglądać na nowy. I tak wyszedł niepodobny do nowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 16.12.2023 o 15:38, johnrambo napisał: To prawda, tu jest są 3 różne kolory/ odcienie zielonego - ale ciężko malować model, który z założenia ma wyglądać na nowy. I tak wyszedł niepodobny do nowego To ten sam kolor, tylko światło różne. To nowe czołgi malowane farbą NC 1200 Protective Green. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi