abtb Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 (edytowane) Witam Dziś ostatnia niedzielna galeria A.D 2023 (poza podsumowaniem roku ) prezentująca kolejnego "śledzia". Tym razem 104-ka zdecydowanie z przymrużeniem oka. Wszystko na temat tego modelu można przeczytać w warsztacie, w przypowieści pierwszej pt. "O tym jak Grześ chciał zostać lotnikiem" Tyle tytułem wstępu a teraz "bomba roku, i to tych rozmiarów" Lockheed F-104G Starfighter, 1 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego "Warszawa", lotnisko w Mińsku Mazowieckim, kwiecień 1975r, Polska I tyle Edytowane 27 Grudnia 2023 przez abtb 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 Podchodzę sceptycznie do wszelakiego What If, ale F-104 to F-104, a na dokładkę jeszcze nasz. Wykonanie jak zawsze super. Idź za ciosem i dorób jeszcze Czecha z numerem z tyłu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 19 minut temu, abtb napisał: Dziś ostatnia niedzielna galeria A.D 2024 ( Po tym tekście myślałem że to pierwsza w A.D. 2024 Wracając do tematu modelu. Bardzo ładny i ciekawy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 (edytowane) Cóż, jedyny plus tego śledzia, to fakt, że idealnie wstrzelił się do kawki. Dobrze, że nasi w tych paskudnych trumnach nie latali P. S. Na pewno "no step"? Edytowane 24 Grudnia 2023 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 Bardzo fajny wigilijny śledzik. Podoba mi się . Mam do ciebie pytanie dotyczące załączonych zdjęć - jak to robisz, że czasami są one w wyższej rozdzielczości? W poprzedniej galerii niemieckiego śledzia, twoje zdjęcia są bardzo wyraźne (4080×3072 pikseli). Pomimo tego, że się staram robić je ostre, po załączeniu na forum i tak mi je konwertuje do 1200×800 i mało co widać. Czy jest na to jakiś patent? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 25 Grudnia 2023 Share Napisano 25 Grudnia 2023 Super, bardoz podoba mi się modulacja blach w okolicy silnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Grudnia 2023 Share Napisano 25 Grudnia 2023 Wykonie extra. Poziom jak zwykle wysoki. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Merytorycznie to ja się nie znam ale podoba mi się. Cóż mi więcej trzeba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Witam To jak już wszyscy trzeźwi i świadomi to i ja zabiorę głos w sprawie Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi A teraz po kolei: W dniu 24.12.2023 o 09:56, barszczo napisał: Podchodzę sceptycznie do wszelakiego What If, Chciałbym zwrócić uwagę iż nie jest to jakiś nowy trend w moim hobby a jedynie "żart roku" na specjalne życzenie kolegi @Grzes-ia. W dniu 24.12.2023 o 09:56, barszczo napisał: dorób jeszcze Czecha z numerem z tyłu Kusisz Byłby to samolot w moich ulubionych barwach ale jednak nie przekraczajmy granic zdrowego rozsądku i nie nurzajmy się w oparach absurdu W dniu 24.12.2023 o 10:11, Xmen napisał: Po tym tekście myślałem że to pierwsza w A.D. 2024 Poprawiłem. Ale chyba już jestem myślami w nadchodzącym roku więc tak jakoś wyszło W dniu 24.12.2023 o 10:24, giberes napisał: P. S. Na pewno "no step"? Na pewno. Nawet "japończyki" pełne japońskich krzaczków mają tak samo. W sumie to chyba każda 104-ka była "opisana" po angielsku/amerykańsku bez względu na użytkownika/ producenta licencyjnego. Jedynie Niemcy i Włosi coś tam dodawali od siebie. Wnoszę, że było to związane z wyraźnymi "naleganiami" Lockheeda jako autora i producenta samolotu. W dniu 24.12.2023 o 11:19, skarczu napisał: Mam do ciebie pytanie dotyczące załączonych zdjęć W tym wypadku zupełnie nie pomogę bo się w ogóle nie znam. Zdjęcia robię telefonem i wrzucam "na szybko" do warsztatu/galerii. Potem dla zabicia czasu i podtrzymania moich skromnych zapasów Mb -ajtów (dla bezpośredniego wrzucania zdjęć z dysku) wrzucam fotki do Imgura i następnie podmieniam w miejscu docelowym. Może stąd wynika ta różnica w rozdzielczości. Bo ja osobiście przy tym nie majstruję W dniu 25.12.2023 o 19:48, Endrju napisał: Merytorycznie to ja się nie znam Merytorycznie kombinacja podwieszeń jak najbardziej realna, ale oznakowanie ( nie ogólna kolorystyka bo ta jest zgodna z wytycznymi Lockheeda) to już jak ogólnie wiadomo trochę z czapy wzięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 4 minuty temu, abtb napisał: Ale chyba już jestem myślami w nadchodzącym roku więc tak jakoś wyszło Aż strach pomyśleć co się będzie działo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 zacny.... zacny.... to teraz czekam na śledzika a'la San Eskobar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Pozwolę sobie jeszcze na chlapnięcie takim cytatem zaczerpniętym z czeluści Internetu: "Polski wątek Na przełomie lat 50.-tych i 60.-tych XX wieku znany polski pilot i as powietrzny – Bolesław Michał Gładych współpracował z firmą Lockheed. Wykonywał wówczas loty na samolotach Lockheed F-104 Starfighter." źródło: http://opisybroni.pl/samolot-mysliwski-lockheed-f-104-starfighter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia W dniu 24.12.2023 o 09:48, abtb napisał: Witam Dziś ostatnia niedzielna galeria A.D 2023 (poza podsumowaniem roku ) prezentująca kolejnego "śledzia". Tym razem 104-ka zdecydowanie z przymrużeniem oka. Wszystko na temat tego modelu można przeczytać w warsztacie, w przypowieści pierwszej pt. "O tym jak Grześ chciał zostać lotnikiem" Tyle tytułem wstępu a teraz "bomba roku, i to tych rozmiarów" Lockheed F-104G Starfighter, 1 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego "Warszawa", lotnisko w Mińsku Mazowieckim, kwiecień 1975r, Polska I tyle A to ci ciekawe… Alternatywna rzeczywistość gdyby Polska była we wpływach zachodu a nie Sowietów. Zamiast Fishbedow mielibyśmy Starfightery. Ciekawe jak długo i z jakimi efektami byłyby one w Polsce eksploatowane ? Ciekawy jestem jaka byłaby opinia o tych samolotach wśród polskiego personelu latającego i naziemnego ? Myślę, że raczej pozytywna podobnie jak w przypadku Migów-21. Straty też byłyby sądzę zbliżone. Tomek zaskoczyłeś mnie tym modelem i tym malowaniem ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia (edytowane) 14 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Tomek zaskoczyłeś mnie tym modelem i tym malowaniem Myślę, że sam autor do dziś jest zaskoczony, że to zrobił Edytowane 2 Kwietnia przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia 49 minut temu, Grzes napisał: Myślę, że sam autor do dziś jest zaskoczony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Dopiero kwiecień, a Ty już taki opalony? 1 minutę temu, abtb napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi