Sandi Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Piękna królowa a jak pomalujesz to będzie poezja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Paweł pytałem sie o te kalki i jak niedługo moje skończy to pokaże mu fotki i on może ci zrobic projekt tylko będziesz musiał to wyskalowac bo on nie zna wymiarów Kiedy malujesz kabine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Na razie nie wiem. najpierw chcę złożyć ramę. Ale dalej nie wiem co i jak . co nikt nie odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Hmmm, rama w Scani Longline jest prawie taka sama jak w Scani z normalną kabiną cr19. Jest tylko dłuższa. Baki, akumulatory, koło zapasowe itd. jest identycznie rozmieszone. Zresztą wieczór Ci znajdę zdjęcia z budowy takiego modelu, którego robi chłopak z wretringera (nie wiem jak się pisze ale wiadomo o co chodzi). On się wzorował na oryginale więc podejrzewam że dobrze to zrobił. Może Ci się to jakoś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 I nie odpisałeś(ale nie jestem zły). No więc co do skrzynki akumulatorów, zrobię uproszczoną wersje, czyli nie zabudowaną osłoną między osiową, tylko z schodkami. Ale Mirku, w "mojej" Scanii zbiornik jest z drugiej strony. No nic, teraz mam pytanie odnośnie błotników tylnych. Jak zamontować, pierwszy(patrząc od silnika) błotnik, jest tam tylko jedno miejsce, na "uchwyt" a przyklejając jeden błotnik do drugiego ten pierwszy się "rozciąga" i jest nie kształtny do kola. P.S potrzebuje pomocy, czy można wykorzystywać, wykałaczkę, aby zrobić, przedłużenie mocowania? Jeżeli nie to co innego użyć. Średnica tego czegoś to 2,3-2,4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Sory Zapomniałem o sprawie, jutro się postaram to załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ok. Dzięki. P.S teraz martwię się o długość ramy, czy aby nie za długa przedłużałem o 5cm. I tak sie zastanawiam ale dam fotki: Nawet zrobiłem instalacje Proszę o komentarze i te dobre i te złe. Silnika i skrzyni biegów, nie przemalowałem, bo było mi szkoda Tak mi się podoba. A błotniki z przodu nie przyklejone, a te schodki też. Zastanawiam się czy je dać czy nie. Ale jest 80% że je dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 No rama wygląda wyśmienicie Ps. A jak tam się ma kabina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ładnie się prezentuje. Fajnie bd wyglądać kolor ramy i karoserii. Instalacja fajnie wygląda, nie pasuje mi tylko ten kolor silnika, aczkolwiek wygląda oryginalnie, a poza tym robisz model tak jak Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Odnośnie tego mocowania błotnika. Zamiast wykałaczki może patyczek do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Rama robi wrażenie A tak po za ramą podobają mi się również fele Można wiedzieć jaki to lakier na nich ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Srebrny to spray dupli color a bordowy to humbrol 20. Srebrne kropki na piastach to Humb. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Instalacja na 100% tak nie może biegną w rzeczywistości, ale w tym modelu się ładnie prezentuje "mądry wie o co chodzi, a głupi powie że tak ma być". Co do ramy, to mi się wydaje że jest ok, ale przymierzysz kabinę to zobaczymy. Powodzonka. PS> Moja scania T stoi nie mam czasu odlac piast :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Krystian, wiem że jest źle , ale lepiej źle niż jej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Sorki ze post pod postem. ale dzięki temu , będzie temat wyróżniony. Mały aktual, nic się nie dzieje, to dam fotkę co zrobiłem to tej pory. Tak więc pomalowałem błotniki, skrzynkę akumulatorów, domalowałem i zamontowałem zderzak, a czarny przewód na silniku biegnący do chłodnicy, jest nie pomalowany ani przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Truckerek93 Ogółem prezentuje się znakomicie . Co do ramy to przewody wyglądają dobrze jednak jak jak na moje oko brakuje kilku blaszek do których w prawdziwym trucku montuje się przewody np jak w streamlince ,możesz pomyśleć o tym w kolejnej scanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Bardzo ładnie to wszystko się prezentuje :shock: Naprawde jestem pełen podziwu ! Jedyne, co mi się nie podoba to piasty... to nie jest 6x4 tylko 6x2 z wleczoną więc w ostatniej osi powinny być króciótkie piasty z dekielkiem, a nie te długie co na napędowej... dałeś ciała z tym Można było to przerobić z Italerowskich kół, a nie dawać na siłę KFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jak na moje oko to właśnie jest 6x4... Na obydwu osiach są mosty napędowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 No jasne że 6x4 nie wiem gdzie ty tam widzisz os wleczoną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 A np. widzę tu : I Tu : I na innych paru zdjęciach jeszcze. Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Będzie dokładka zderzaka i osłony na reflektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Ostatnia oś na 100% nie jest osią napędową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Będzie dokładka zderzaka i osłony na reflektory? To nie są osłony na reflektory - to są specjalne reflektory montowane w miejsce oryginalnych. Co do osi to oczywiście że jest wleczona - praktycznie się nie spotyka (nawet w Szwecji) napędu 6x4 w takich ciągnikach, które nie służą do wożenia gabarytów. Wybór podwójnego czy pojedynczego ogumienia należy do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wiem że jest źle ten napęd, ale pisałem o tym wcześniej. Do zderzaka, ta listwa na dole będzie, ale nie będzie tych reflektorów,nie podoba mi się to, (widziałem fotki tej Scanii z zwykłymi reflektorami). I nie będzie też tych światełek, pomiędzy reflektorami(też była taka opcja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 To są zwykłe soczewki xenonowe, a nie osłony Truckerek o jakie Ci światełka chodzi między reflektorami ? Panowie jak nie wiecie co to oś wleczona, to nie zabierajcie pewnego głosu Szkoda, że nie będzie to wierna kopia... tylko a to tak, tamto inaczej, bo pięknie się zapowiadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi