TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Miałem rzez jasna na myśli to co zrobił kolega w modelu a nie jak jest w originale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Trucknology Nar de rejestracją, są światełka. będzie właśnie taka wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 E no to w porządku Bez udziwnień, taki standardzik, bardzo ładnie Szkoda tylko tej ostatniej osi... nie da się już nic zrobić z tymi piastami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 E no to w porządku Bez udziwnień, taki standardzik, bardzo ładnie Szkoda tylko tej ostatniej osi... nie da się już nic zrobić z tymi piastami ? przeszkadzają Ci piasty, a to ze jest inne zawieszenie nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 No też racja, ale to nie jest aż tak widoczne, ale też znaczny błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 No wiem że błąd, przeprasza, ale jakoś bardziej podoba mi się to rozwiązanie. Napiszę to tak, powstanie wersja z zdjęcia, lub wersja zbliżona( nie patrzcie na piasty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Tak się teraz przyglądam... rama jest stanowczo za długa, dlaczego jeśli nie miałeś wymiarów, nie mogłeś posłużyć się fragmentami osłon międzyosiowych ? Wygląda to co najmniej nienaturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Tak się teraz przyglądam... rama jest stanowczo za długa, dlaczego jeśli nie miałeś wymiarów, nie mogłeś posłużyć się fragmentami osłon międzyosiowych ? Wygląda to co najmniej nienaturalnie Ja pierdziule, weź wrzuć na luz. Czepiasz się praktycznie każdej rzeczy. Nie wyszło mu, trudno. Przy następnym modelu wyjdzie mu lepiej. Dlaczego wygląda nienaturalnie...? Widziałem już gorsze modele gdzie niektóre elementy wyglądają "nianturalnie", a jednak nie psują wyglądu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Tak się teraz przyglądam... rama jest stanowczo za długa, dlaczego jeśli nie miałeś wymiarów, nie mogłeś posłużyć się fragmentami osłon międzyosiowych ? Wygląda to co najmniej nienaturalnie Ja pierdziule, weź wrzuć na luz. Czepiasz się praktycznie każdej rzeczy. Nie wyszło mu, trudno. Przy następnym modelu wyjdzie mu lepiej. Dlaczego wygląda nienaturalnie...? Widziałem już gorsze modele gdzie niektóre elementy wyglądają "nianturalnie", a jednak nie psują wyglądu modelu. Przy takim modelu gdzie wydał pewnie około 500zł na konwersje żywiczne to jednak może troche serce boleć ... przynajmniej moje takie zdanie , ja bym poprawił i sie nie załamywał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie chodzi mi teraz o model. Chodzi mi o to, że kolega Trucknology ma zawsze jakieś ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Wiem ze za długa, ale tak się zastanawiam, dan skręceniem, tylko o ile? Bo żeby skrócić to muszę tylko wyjąć wał i go skrócić, oraz skrócić, to miejsce które dokładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie mam zawsze jakiegoś ale, tylko podpowiadam jak zrobić, żeby było najlepiej, udzielam rad, skoro Paweł wydał tyle kasy na konwersje... jeżeli Ci to nie pasuje, że chce pomóc, to nie czytaj A rozstaw osi w tej Longline powinien być dokładnie taki jak w serii T: Pełne: http://images21.fotosik.pl/60/c1bd6a4ce382240d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Paweł daj spokój, Wojtek teraz ma racje. Jeszcze dzisiaj postaram się przeciąć ramę, skrócić ja o ile z 3 cm? A z resztą będę przymierzał na osłony. Jeżeli dobrze odczytałem to oryginał ma 4578mm, czyli jakieś 190mm w 1:24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Z tego co widzę rama powinna mieć długość ok. 31cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Forumowiczów można podzielić na dwie grupy. Jedna, która zachwyca się każdym modelem, druga, która analizuje zdjęcia i porównuje prawdziwe auto z modelem. W związku z tym, że na forum nie zwraca się uwagi na realistyczność modelu, na odwzorowanie oryginału, tylko na to żeby model był efektowny druga grupa forumowiczów ma duże możliwości wytknięcia błędu. Dochodząc do sedna, w pewnym momencie pierwsza grupa zaczyna mieć pretensję do tej drugiej, że ta się czepia autora modelu, że w aucie jest tak, a modelu tak. Nasuwa mi się myśl, że przed rozpoczęciem jakiegoś projektu, fajnie by było pozbierać dokumentację techniczną i na jej podstawie kleić model. Teraz, dostanie mi się, że nie można znaleźć takich szczegółów, jak wygląd lub rodzaj zawieszenia, ale jak pokazał trucknology, można znaleźć takie rysunki. Przepraszam za offtopa. Jeżeli ktoś ma ochotę ze mną polemizować, zapraszam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Seb, masz rację, ale byłem raczek przekonany że wymiary ramy w modelu poda KFS, myliłem się.... SmalTrak masz racje, le popatrzałem na tabelkę z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za poparcie Ja nie mówię każdemu, że jest piękny model, bo to oszustwo, mówię co mam na myśli, lepiej prosto z mostu niż kamuflować to co niby jest piękne, a ma pełno wad Truckerek rama nie ma 4578 mm, tylko znacznik G - 7495 mm co daje w przeliczeniu 312 mm dla modelu Pozdrawiam i dzięki za zrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Wojtku, fajnie, że piszesz to co myślisz, tylko pisz to w bardziej delikatny sposób, bo mówisz to zbyt dosadnie, i inni odbierają to źle. P.S patrzałem na wyznacznik AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Jak mam to pisać ? Pisze normalnie, nie mam złych intencji, luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Trucknology- to wspaniale że pomagasz, bardzo się z tego cieszę. Ja zrozumiałem to tak, jakby to nie była pomoc tylko wyrzuty do kogoś że źle zrobił i koniec. Jeśli Ciebie uraziłem mówiąc tak, no to przepraszam. Paweł już mnie wyprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 JA to odbieram podobnie. Pisz, bardziej luzacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Chłopaki pomocy.... Rama, juz idealna nie będzie, ale zbliżona do oryginału. Czy lepiej jak będzie miała 305mm czy 325mm?? Tak będzie to mniej więcej wygladać 325mm 325mm, element przedłużający... 305mm 305mm element przedłużający Powiedzcie, jak to wykonać, bo zupełnie nie mam do tego głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie wiem czy to był dobry pomysł z cięciem ramy. Możesz mieć problem z poskładnaiem tego do kupy. Ja nie dałem rady:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Paweł będziesz ją kąpał w docie?? Jestem tego samego zdania co voseba było zostawić tak jak zrobiłeś od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dokładnie... Jak już masz pomalowane wszystko itd. to nie ma sensu ciąć ramy, tym bardziej, że nie robisz 100% redukcyjnego modelu. Jak już pociąłeś to zrób 315 mm opcję i będzie w sam raz (jeśli brać pod uwagę rysunki zapodane przez Trucknology-iego). Ps. Nie daj się wpędzić w maliny i rób jak ty uważasz. Jak coś chcesz zrobić wg. oryginału, to rób to od początku do końca, bo zmienianie koncepcji w trakcie budowy nie ma na ogół najlepszych skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi