jacek Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia No i wylądował. Mój pierwszy ołówek od Eduarda w 1/48 w jedynych dla mnie słusznych barwach czyli z szachownicą. Będą inne numery boczne niż zestawowe ale o przyczynie potem bo to się wiąże z pewną niespodzianką. Przy okazji, może ma ktoś zbędne numery do Miga i jakąś monografie za rozsądne pieniądze? Chętnie kupię lub pożyczę. Do tego kilka dodatków widocznych na zdjęciach. W planie malowanie ameliniowe, limuzyna jak zawsze u mnie otwarta, uzbrojenia ile ojczyzna dała. Pozostaje jeszcze zorganizowanie odrobiny czasu i do dzieła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Będę zaglądał, jestem ciekaw jak to wyjdzie z "normalnym" modelem po takiej mydlanej iskrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia 1 minutę temu, kozborn napisał: Będę zaglądał, jestem ciekaw jak to wyjdzie z "normalnym" modelem po takiej mydlanej iskrze Do poprzednika nie ma porównania. Kto obserwował warsztat Iskry ten wie o czym mowa. Na pierwszy rzut oka wygląda to sto razy lepiej. W praniu wyjdzie, bo jak pisałem to pierwszy mój model ze stajni Eduarda ale emocje po otwarciu pudełka jak najbardziej entuzjastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Mam tego Migacza, tylko u mnie docelowo ma być faraon. Będę podglądać jak się lepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego (edytowane) Powoli zapoznaję się z tematem. Wygrzebałem z szuflady potrzebne farby i metale. Wiem już czym będzie kąsał mój ołówek tj 2x RS-2US i 2x R-3S No i kanisterek centralny. Zastanawiam się jeszcze jak je podwiesić tzn które na zewnętrznych pylonach a które na wewnętrznych? No chyba że obie konfiguracje były prawidłowe? Zostaje jeszcze kabina a mianowicie wersja tablicy ale niedługo powinienem poznać odpowiedź. Czekam jeszcze na pomoce prasowe od naszego forumowicza który zgodził się na ich wypożyczenie. Myśle że za dwa trzy tygodnie zabiorę się za temat. Edytowane 3 Lutego przez jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Dziś doszły do mnie materiały pomocnicze i dokumentacja fotograficzna. Jest tego tyle że głowa boli. Zapyta ktoś gdzie na raz kupiłem tyle różnych wydawnictw to odpowiem że nie kupiłem a pożyczyłem. Dzięki koledze imt, jednemu z naszych kolegów na tej grupie który zgodził się wypożyczyć je na czas budowy mojego Miga. Teraz będę się bał go rozpocząć żeby niczego nie spaprać. Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie. Wielkie dzięki Irku. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Nie korzystaj z rv.resin, pod lupą i Gordona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 4 minuty temu, em napisał: Nie korzystaj z rv.resin robia plany pod modele.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Ostatni zdobyty materiał czyli instrukcja użytkowania w locie. Modelarsko raczej mało przydatna ale wrzucam jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 9 Lutego Autor Share Napisano 9 Lutego Przez przypadek odnalazłem zdjęcie swojego starego ołówka jeszcze w 1/72 którego podarowałem pewnemu panu na urodziny. Jednak mają coś w sobie te maszyny, mimo że ruskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego 42 minuty temu, jacek napisał: mają coś w sobie te maszyny, mimo że ruskie a może właśnie dlatego, że ruskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego Dziś sobota więc troszkę wolnego od pracy. Postanowiłem bardziej zapoznać się z instrukcją i wyprawkami. Pięknie to wszystko wygląda to myśle sobie zacznę od d….y strony i pokleję uzbrojenie. I tu klops. Otóż założyłem sobie że tak jak u poprzedników podwieszę wszystko co się da czyli zbiornik centralny 490 l i dwie rakiety RS-2US oraz dwie R-3S. Niestety warianty podwieszenia nie są kompatybilne z moją wyobraźnią. Owszem można podwiesić zbiornik i cztery rakiety ale takie same. Niestety zestaw Eduarda daje tylko po dwie. może ma ktoś na zbyciu dwie rakiety RS-2US lub R-3S ???? Ewentualnie na wymianę. A może jeszcze kalki z numerami ??? Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Zaczynam składać pierwsze graty. w zasadzie składają się same. Tu jakość Eduarda jest na najwyższym poziomie. Po zestawie Horoszego to jak przejść z epoki kamienia do cyfryzacji. Na pierwszy ogień, bo uzbrojenie jednak musi poczekać, pójdzie silnik, malowania oddymiania itp będzie od groma. Szkoda tylko że brakuje tej perforowanej części wydechu ale po złożeniu na sucho jest ona tak głęboko że w zasadzie będzie niewidoczna więc sobie ją odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Musisz wiedzieć jaka wersja silnika znajdowała sie w samolocie którego model zamierzasz robić, z tego co pamiętam to Eduard dodal do zestawu dwie wersje stabilizatora plomieni dopalacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 17 minut temu, Tazman79 napisał: Musisz wiedzieć jaka wersja silnika znajdowała sie w samolocie którego model zamierzasz robić, z tego co pamiętam to Eduard dodal do zestawu dwie wersje stabilizatora plomieni dopalacza... U mnie jest jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego No i niedziela zleciała. Dzień pracy, sześć kolorów, trzy pigmenty a na zdjęciach może z 30% widać. Do tego przekłamane barwy. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego (edytowane) Edytowane 11 Lutego przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 4 godziny temu, jacek napisał: U mnie jest jedna. W instrukcji tak ale na wyprasce jest też druga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Do znawców tematu. Moje dylematy w sprawie uzbrojenia nabierają tempa. Już miałem zamawiać zestaw czterech RS-2US lub R-3S gdy natrafiłem na zdjęcie demonstratora uzbrojenia. Jak widać podwieszenia są na pełnym wypasie i tak jak je sobie początkowo wymarzyłem. Pytanie do fachowców brzmi czy w takiej konfiguracji samolot latał/mógł latać w 11PLM ??? Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego to właśnie jest standardowe podwieszenie dla 21MF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Czyli nie sugerować się tabelą?. Ona wyklucza taką konfigurację tzn. te pociski według tabeli mogą być tylko ze zbiornikiem 800l a nie 480l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego wieczorem jeszcze pooglądam fotki, ale wydaje mi się że to właściwa konfiguracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi