OLO Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca W 72 Revella można sobie darować . Zostaje prawie już nie do zdobycia Dragon i taki sobie Trumpeter pozdrawi OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Również zainteresowany w 1:72. Nie wiem jakie masz dokładnie plany ale w 1:72 to chyba najlepiej całą wieżę wydrukować i wtedy nie ma problemu jaki był wyjściowy zestaw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Jeśli chodzi o 1/72 to na pewno cały model będzie do generalnych zmian. Będzie to wymagało sporo pracy. Już z samego faktu, że część detali na pewno nie wyjdzie w druku i będę musiała kombinować z dostosowaniem modelu do możliwości technologicznych. Co do tego jak to wydrukować, czy z wieżą czy osobno to będzie pewnie kwestia testów i analizy co mimo wszystko jest lepsze. Oraz oczywiście kwestia firm i różnic między tymi wieżami. Paradoksalnie to nie będzie tylko kwestia zmniejszenia modelu, a dużo więcej pracy. Zapowiada się intensywnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Tez jestem chętny na 1/72. Dragon ale może byc i Revell. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca W dniu 8.03.2024 o 21:21, Sasini napisał: Rozumiem, tłum się domaga! Trzeba będzie zatem realizować zagadnienie skali 72 Jakieś konkretne firmy was interesują? Bo tutaj zaczynam głównie od Menga ale będzie jeszcze wersja dostosowana do Hobby Bossa i Italeri W skali 1:72 podwozi do A4 za dużo nie ma. Revell / Matchbox to chyba jedyne, co może być użyte. Cała reszta to już A5/A6/A7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 3 godziny temu, GreGG24 napisał: W skali 1:72 podwozi do A4 za dużo nie ma. Revell / Matchbox to chyba jedyne, co może być użyte. Cała reszta to już A5/A6/A7. Będziemy dłubać z tego co jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Jeszcze Dragon i Trumpeterr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 4 minuty temu, OLO napisał: Jeszcze Dragon i Trumpeterr Dragon chyba już nie osiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca A Hasegawa jako dawca wieży? Może też kadłub? Choć, z tego co pamiętam, to podwozie było chyba bardzo uproszczone Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca (edytowane) W kwestii dyskusji o konwersji na Leo 2PL, właśnie zaglądnąłem na stronę Modelltrans, jest tam właśnie nowa konwersja na Leo 2PL, z wieżą i kadłubem do modelu Revella 2A5NL. Leopard 2PL. Conversion for Revell Leopard2A5. Resin & 3D parts. (modelltrans.com) Edytowane 12 Marca przez GreGG24 Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Zawsze może być następna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca Jest... ale ile ma wspólnego z rzeczywistością to już inna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Mały bonus między toną poprawek Oczywiście zestaw będzie zawierał obie wersje, złożoną i otwartą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Kolejna mała aktualizacja 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia W końcu udało się przebrnąć przez wszystkie problemy konstrukcyjno/techniczne. Pozostały do zrobienia powierzchnie antypoślizgowe i kilka otworów. Następnie pozostanie tylko rozwiązanie kwestii technicznych podziału oraz przygotowania pod druk. Myślę, że w przeciągu tygodnia podejmę pierwsze próby druku. Oprócz tego równolegle powstaje kalkomania, która również jest bliska końca i niedługo się tutaj pojawi. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Jeśli tylko drukarka nadąży za Twoimi umiejętnościami to będzie piękna rzecz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Mam nadzieję, że i drukarka 3D da radę oraz ta do kalkomanii. Przedstawiam gotowy projekt 4 różnych wersji naklejek. Zestaw z konwersją będzie zawierał jeden z nich wedle wyboru. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Jeden dla mnie, jeden dla Stalkova i jeden dla Snajpera TGB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia (edytowane) A do "Heli" to trzeba będzie jeszcze podkowę zaprojektować Swoją droga nie wiedziałem, że czołgi też "mają malowania okolicznościowe" jak samoloty. Edytowane 8 Kwietnia przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia To trzeba będzie nerkę sprzedać, żeby nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia 16 minut temu, TAW napisał: A do "Heli" to trzeba będzie jeszcze podkowę zaprojektować Swoją droga nie wiedziałem, że czołgi też "mają malowania okolicznościowe" jak samoloty. Raczej nie, podkowa jest prawdziwą podkową. Zatem kalka będzie jedynie płaską imitacją... Ale! mogę taką podkowę zaprojektować w 3D i wydrukować 9 minut temu, mandrivecs napisał: To trzeba będzie nerkę sprzedać, żeby nabyć? Nerkę... ewentualnie dwie. Tak na serio to spokojnie, nie będzie tak źle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 13 minut temu, mandrivecs napisał: To trzeba będzie nerkę sprzedać, żeby nabyć? Ja dostałem właśnie 13 emeryturę!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Teraz, robertmodelarz napisał: Ja dostałem właśnie 13 emeryturę!!!! O świetnie, to możesz mi ją oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 3 minuty temu, Sasini napisał: O świetnie, to możesz mi ją oddać Zdecydowaną część na pewno!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Takie cuda to może tylko kobieta wyczarować , czy zamiast nerki ( bo jestem do niej bardzo przywiązany ) istnieje możliwość np. odpracowania? Czyli auto umyć , odkurzyć , pozamiatać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi