Sasini Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Ilość konwersji jest bez ograniczeń i postaramy się zrobić wszystko by każdy kto ją chce, ją dostał. Robimy też wszystko, żeby przyspieszyć produkcję ale są pewne rzeczy których się nie przeskoczy. Bo nawet przy większej ilości drukarek musze to posegregować, skontrolować jakość, spakować itp. Także cierpliwości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Podoba mi się takie założenie- nie szybka masówka, tylko nastawienie na jakość i rzetelność. Z takim podejściem macie szanse zrobić sporo zamieszania na krajowym, a może i nie tylko krajowym rynku modelarskim czego Wam jako producentom i nam odbiorcom jak najbardzie życzę. Skorzystamy na tym wszyscy bo polskie konstrukcje upowszechnią się na warsztatach i w gablotach. Czekamy cierpliwie bo cierpliwości modelarzom nigdy nie powinno brakować. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Godzinę temu, TAW napisał: Podoba mi się takie założenie- nie szybka masówka, tylko nastawienie na jakość i rzetelność. Z takim podejściem macie szanse zrobić sporo zamieszania na krajowym, a może i nie tylko krajowym rynku modelarskim czego Wam jako producentom i nam odbiorcom jak najbardzie życzę. Skorzystamy na tym wszyscy bo polskie konstrukcje upowszechnią się na warsztatach i w gablotach. Czekamy cierpliwie bo cierpliwości modelarzom nigdy nie powinno brakować. Popieram i czekam na więcej niedostępnych konwersji dla ciekawych wozów WP dla dostępnych zestawów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca To tylko dopytam nieśmiało, kiedy możemy liczyć na wersję w 1:72? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 16 godzin temu, robertmodelarz napisał: Reosomaka w wersji MED zanim się urodził już go pochowali. Może Zespół tutaj zaprojektuje i wydrukuje nadbudówkę do wersji WEM, ZSSW etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca 12 godzin temu, PrzemekW napisał: To tylko dopytam nieśmiało, kiedy możemy liczyć na wersję w 1:72? Pozdrawiam, Przemek Proszę śledzić naszego facebooka (ACE Project Studio), tam będą pojawiać się wszystkie wiadomości o nadchodzących projektach. @mandrivecs Przemyślimy zagadnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioBan Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 6 godzin temu, mandrivecs napisał: Może Zespół tutaj zaprojektuje i wydrukuje nadbudówkę do wersji WEM, ZSSW etc. Model WEM-a się jednak pojawi bo wbrew pozorom nikt go nie pogrzebał i prace nad nim są w toku. Tyle tylko, że to będzie późniejsza wersja, ta z nowym kadłubem. Nie będzie na pewno wersji pierwotnej czyli "nadstawki" na standardowy kadłub i tu już jest pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Godzinę temu, PioBan napisał: Model WEM-a się jednak pojawi bo wbrew pozorom nikt go nie pogrzebał i prace nad nim są w toku. Tyle tylko, że to będzie późniejsza wersja, ta z nowym kadłubem. Nie będzie na pewno wersji pierwotnej czyli "nadstawki" na standardowy kadłub i tu już jest pole do popisu. Czy to potwierdzone info? Bo zapowiedź wersji WEM ma już parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 3 minuty temu, mandrivecs napisał: Czy to potwierdzone info? Bo zapowiedź wersji WEM ma już parę lat... Na Babarybie ludzie z IBG mówili, że będzie. Ino czasu nie podali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca W dniu 9.06.2024 o 10:41, Sasini napisał: Proszę śledzić naszego facebooka (ACE Project Studio), tam będą pojawiać się wszystkie wiadomości o nadchodzących projektach. To raczej jestem skazany na obserwowanie tego Forum. Nie mam i nie zamierzam mieć konta na Facebooku. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 1 godzinę temu, PrzemekW napisał: Nie masz się czym przejmować , na pewno dowiesz się również z info na MW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca Tak, będziemy tutaj również wrzucać informację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca Dobra w przypływie chwili postanowiłam dodać mały bonus dla osób wybierający zestaw do Heli. Będzie to dodatkowy wydruk podkowy. Oryginał obiektu referencyjnego oczywiście zostaje u mnie 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Masz kwity na tą podkowę? Wygląda na współczesny tani odlew staliwny, a nie na porządną ręczną kowalską robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca 1 minutę temu, Lipstein napisał: Masz kwity na tą podkowę? Wygląda na współczesny tani odlew staliwny, a nie na porządną ręczną kowalską robotę Mam i wiem jaki kowal ją robił i kiedy była w użyciu i ile. Bo to podkowa mojego konia, więc nie ma lipy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca Bo wiesz, purysta zapyta, czy ilość i kształt otworów na hufnale jest akuratny. A tak abstra:bip:ąc, ten dodatek jest chyba najważniejszy do takiej konwersji, choć taki malutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca 6 godzin temu, Lipstein napisał: A tak abstra:bip:ąc, ten dodatek jest chyba najważniejszy do takiej konwersji, choć taki malutki. Nie rozmiar ma tu znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 12 Czerwca Autor Share Napisano 12 Czerwca Zapewne... ale mam niezbyt dobrą wiadomość. Z przyczyn technicznych produkcja jest wstrzymana na parę dni... Także jest to jednoznaczne z tym, że w tym tygodniu niestety nie wyjdzie pierwsza partia paczek, jak planowałam. Mam nadzieję, że uda się to sprawnie ogarnąć i w drugiej połowie, przyszłego tygodnia wszystko ruszy jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Mam kilka dobrych informacji. Pod koniec tego tygodnia zostaną wysłane pierwsze zamówienia, oczywiście zgodnie z listą. Kalkomania została poprawiona, a instrukcja którą niektórzy mieli okazje widzieć na Babarybie zostanie poszerzona o dokładniejsze wskazówki sklejania konwersji. Dorzucona też będzie instrukcja malowania kamuflażu. Druga kwestia dostałam informacje, że możemy spodziewać się napływu leopardów od Menga pod koniec lata/na jesień. Więc dla tych co nie mają, a chcą mieć będzie szansa żeby na spokojnie kupić model. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca Podrzucam małą relację z budowy, co prawda nie mojej, ale warsztat naprzeciwko mojego warsztatu Mi nie prędko do sklejenia czołgu, samo projektowanie i drukowanie już wystarcza 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzAleksander Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca W dniu 19.06.2024 o 13:12, Sasini napisał: ........... Druga kwestia dostałam informacje, że możemy spodziewać się napływu leopardów od Menga pod koniec lata/na jesień. Więc dla tych co nie mają, a chcą mieć będzie szansa żeby na spokojnie kupić model. I to jest bardzo dobra wiadomość, bo 3 warsztaty otwarte, apetyt wzrósł, a ja jedynie mogę "polizać" przez szybę, czy tam plastik monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Czekam w kolejce na swoją konwersję do modelu Hobbyboss i tez zakładam warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca W dniu 19.07.2024 o 18:51, Sasini napisał: Podrzucam małą relację z budowy, co prawda nie mojej, ale warsztat naprzeciwko mojego warsztatu Mi nie prędko do sklejenia czołgu, samo projektowanie i drukowanie już wystarcza Super to wygląda Jaki.kolor zielony został użyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca 8 minut temu, JanuszF napisał: Super to wygląda Jaki.kolor zielony został użyty? Zielony to tak Pierwsza warstwa H302 gunze, mocno rozcieńczona, tak żeby zrobić bazę. Potem znowu H302 z domieszką zimnego niebieskiego (nr nie pamiętam) Zaś na koniec odcień z drugiej warstwy dodatkowo rozjaśniony paroma kroplami szarego koloru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Tutaj bardziej rzeczywisty odcień, bo poprzednie fotki troszkę podkoloryzowały. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi