Skocz do zawartości

Faun L900 + Sd. Ah. 115 Das Werk 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Kalor napisał:

Bez źrenic nie wyglądały by lepiej? Albo odrobinę większe i nie tak czarne bo teraz to się za bardzo odcinają.

No większe źrenice by się przydały fakt, ale to  nie takie proste, zobaczę na ile się to da poprawić.

Napisano
5 minut temu, Evildead napisał:

No większe źrenice by się przydały fakt, ale to  nie takie proste, zobaczę na ile się to da poprawić.

Już się nie będę nad Tobą znęcał, że ten z lewej wygląda tak, jakby straszny ruski tank KW2 zobaczył:D.  Pisałem to już wielokrotnie i napiszę to ponownie, że nie ma co wyważać otwartych drzwi w postaci malowania gałek ocznych, czy np. dystynkcji czy innych rozmaitych drobnych elementów jak w Twoim przypadku bo to zawsze wyjdzie źle, a przecież rozmaite firmy dbając o dobrostan modelarzy i abyśmy mieli satysfakcję że wygląda to ładnie , schludnie i realistycznie wypuszczają na rynek kalkomanie i z gałkami ocznymi i z dystynkcjami , innymi oznaczeniami oraz rozmaitymi błyskotkami  bez których nie istnieje żadne wojsko, wystarczy tylko poszukać w sklepach z figurkami , kiedyś takie gałki produkował Archer, ale  teraz są inne firmy, wiem że to sprzedaje sklep z Koszalina, w ofercie mają wszystkie odcienie główne czyli zielone, niebieskie i brązowe:mrgreen: , były też np. kalkomanie z tatuażami, ale dla Twoich hitlerowców raczej nie będą pasować:mrgreen:. Dystynkcje zaś robi i Weikert i Tamiya i jeszcze kilka innych firm. Z Weikerta zakupiłem w swoim czasie dystynkcje do Luftwaffe Flak i mogę ich z czystym sumieniem polecić bo są tam i pagony i patki. gapy na mundur i na hełmy i wiele innych. Pozdr. A.

• Like 1
Napisano

Tak słyszałem o tych gałkach od archer, ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia jak to z bliska  wygląda na pomalowanej figurce, czytałem tylko opinie kogoś kto to kupił i że to nie bardzo..

Napisano
16 minut temu, Evildead napisał:

No są, jesteśmy przyzwyczajeni patrzeć w oczy i wszystkie nieścisłości od razu wychodzą. Może troszkę oczodoły jeszcze podcieniuj? wtedy kontrast będzie mniejszy. Białe bym w ogóle pominął i tylko cień z oczodołów + rozmyte plamki tam gdzie źrenice są, poziome bo źrenice rzadko są widoczne w całości, zwłaszcza u facetów i na słońcu.

I o brwiach nie zapomnij.

Napisano
20 minut temu, Evildead napisał:

Tak słyszałem o tych gałkach od archer, ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia jak to z bliska  wygląda na pomalowanej figurce, czytałem tylko opinie kogoś kto to kupił i że to nie bardzo..

Zostało mi jeszcze trochę tych gałek z Archera i nie powiem,  trzeba się nauczyć  to kleić , ja za nim opanowałem tę skomplikowaną technologię to zmarnowałem ich co najmniej na drużynę :szczerbol:. potem dopiero skminiłem że trzeba je aplikować za pomocą zaostrzonej wykałaczki , oczywiście na płyn pod kalki a potem jak to wszystko przeschnie to płyn na kalki, podobnie jest z nakładaniem dystynkcji, trochę trzeba poćwiczyć, ale to i tak jest pikuś w porównaniu do nakładania kalek amerykańskich dystynkcji wpinanych na kołnierzu czy nakryciach głowy we współczesnych mundurach polowych (są w zestawach US Army/Marines f-my Echelon Decals), ale na pewno jest to łatwiejsze niż malowanie, postaram się znaleźć te kalki i wtedy wrzucę linka. Pozdr. A.

Napisano
11 godzin temu, Evildead napisał:

Dodaj brwi bo bez tego, jakość spada- ja nie zrobię otoczkę czarną ale białe gałki-igła oczy- im mniejsze w skali 35 tym lepsze, z pendzla nie ma co robić oczu.

Napisano (edytowane)
31 minut temu, halset napisał:

Panowie chyba cały przydział Panzerschokolade na raz opierdzielili 😉

Choko boms boms :)

Z dodatkiem batonów energetycznych- zwanych zimmeritem, ale w właściwych proporcjach:)

Edytowane przez MayonesEXG7
Napisano (edytowane)

Oczy zdecydowanie lepiwjnwyglądają. Czy na mundutach nie powinno być różowych obwódek na kołnierzach i jeszcze w paru miejscach?  Kolor kabli od sluchawek powinien byc czerwony o ile sie nie myle

Edytowane przez patrykd
Napisano
9 godzin temu, patrykd napisał:

Kolejni którzy mefedronu zażyli 😉

W ich przypadku to raczej Pervitin 😎

9 godzin temu, Evildead napisał:

... ale to  nie takie proste...

Znam ten ból, bo sam mam z tym problem i wiem ile czasu i nerwów to kosztuje, a i tak efekt zawsze pozostawia do życzenia.

21 minut temu, patrykd napisał:

Kolor kabli od sluchawek powinien byc czerwony o ile sie nie myle

Jasny brąz raczej

ORPZHDSET5-2.webp.2fa9a6da4b0f3dc5f67ec7fc0f388cd7.webp

Fotka z sieci poglądowo.

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano

Różowe otoki na kołnierzach były we wczesnych modelach bluz dla czołgistów. Późniejszy model już ich nie posiadał, z wyjątkiem Waffenfarby na naramiennikach.

Co do koloru kabli, to zwykle były czarne, brązowe, czerwono-brązowe. Posiadam takie oryginalne słuchawki (w pełni sprawne) i oplot kabli jest u mnie czerwono-brązowy.

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano (edytowane)
17 minut temu, PiterATS napisał:

Różowe otoki na kołnierzach były we wczesnych modelach bluz dla czołgistów.

No to w moich mają być czy nie ? o te kołnierze biega, bo reszta to te

20230622-_DSC0205-Edit.jpg

300_300_productGfx_0d118d8ef8a701df3a933afa50961273.jpg

Edytowane przez Evildead
Napisano (edytowane)

Robisz model pojazdu z wczesnego etapu wojny, więc różowy otok na kołnierzu, patkach i naramiennikach być musi. Podobnie jak beret, będący regulaminowym nakryciem głowy w tamtym okresie,  dla załóg pancernych. Wszystko tak jak pokazałeś wyżej.

Edytowane przez PiterATS
  • Thanks 1
Napisano
31 minut temu, Lipstein napisał:

Pomaluj brwi, będzie lepiej 

Tylko żeby jaki murzyn się nie urodził z tego 😄, przemaluje twarz tego siedzącego innym sposobem raz jeszcze teraz od najciemniejszego odcienia tym razem zacznę, to brwi będą automatycznie

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Super Moderator
Napisano

i jak można było się spodziewać przewożenie czołgu do bezpiecznych nie należało:
wypadek9.jpg.eb570a997ae439b12cf9337a666edb8f.jpgwypadek6.jpg.832e71eb7b9e81c2ea95edc8d5ebee24.jpgwypadek5.jpg.6d22ac680fdd366e22a0f1674e620acf.jpgwypadek4.jpg.024d8b6c501cf48367a6d564ef7dc4bb.jpgwypadek2.jpg.0369f2d9bcbedf4fcd955607133f5842.jpgwypadek1.jpg.314d246aea45e5ad8239db80f8363e25.jpg

• Like 1