zenek_65 Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada Obecnie trwa proces przyklejania rampy - dlugo to trwa, bo jest dość ciężka i długa a punkt klejenia jest na jej końcu i co jakiś czas następowało jej urwanie. Praktycznie od południa z nią walczę i chyba mam na nią sposób. Zobaczymy jutro. Do końca prac pozostlo jeszcze - oprócz rampy - dorobić kilka pokryw otwartych wnęk, różnej maści anteny, światła, uchwyty, wycieraczki szyb, odgromniki..... No i przykleić śmigła, osłonę radaru i silnika RU-19A . Niby nie wiele, ale czasu trochę jeszcze potrzeba. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 11 minut temu, zenek_65 napisał: Skurkowany! Dobry jest! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada @Grzes - Z każdym przyklejonym elementem mnie też podoba się coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada Koniec projektu An-26 „1403” zbliża się coraz szybciej. Od ostatniego postu doszło kilka drobiazgów, m.in. - zamek/blokada rampy - przyrząd nawigacyjny – tak mi się wydaje – w kopule bocznej - wykonałem odpryski farby na osłonie radaru i lewej wnęce wyposażenia radiowego 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Godzinę temu, zenek_65 napisał: Prowokator 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Grudnia Autor Share Napisano 2 Grudnia Ostatnie gadżety skończone. Teraz potrzebuję tylko jednego spokojnego i długiego wieczoru aby te wszystkie anteny, pokrywy i pozostałą drobnicę dokleić do modelu. Przeglądam też różne zdjęcia An-26 stojącego na płycie lotniska i zastanawiam się nad jakąś podstawką. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia 2 godziny temu, zenek_65 napisał: Świetne Uwielbiam te lotniskowe zabawki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia 4 godziny temu, zenek_65 napisał: Ostatnie gadżety skończone. Teraz potrzebuję tylko jednego spokojnego i długiego wieczoru aby te wszystkie anteny, pokrywy i pozostałą drobnicę dokleić do modelu. Przeglądam też różne zdjęcia An-26 stojącego na płycie lotniska i zastanawiam się nad jakąś podstawką. Tabliczkę na dyszel dorób : A co do scenki dorób jeszcze ze dwa i coś takiego, taki jak twój stoi w tle na samym końcu : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 3 Grudnia Autor Share Napisano 3 Grudnia 11 godzin temu, barszczo napisał: Tabliczkę na dyszel dorób : A co do scenki dorób jeszcze ze dwa i coś takiego, taki jak twój stoi w tle na samym końcu : Tabliczkę zaraz dorobię- dziękuję za podpowiedź. Co do propozycji takiej dioramy to .... ..... to, to się się chyba nie uda - sił mi braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia Nie ulegaj podszeptom Złego, siły zachowaj na bieżący egzemplarz... Bardzo fajny model powstaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Niedziela o 15:32 Autor Share Napisano Niedziela o 15:32 Model An-26 o nr 1403 praktycznie został ukończony. Została do wykonania jedna mała poprawka. Teraz czas na wykonanie podstawki. Po przejrzeniu dostępnych zdjęć wybrałem taką scenkę Muszę do tego kupić 2-3 wszędobylskie pojazdy mechaniczne widywane na każdym lotnisku, czyli rowery – widoczne tutaj leżące przed lewą gondolą silnika. Chciałbym tez wykonać jakieś lampy na stojakach, które oświetlałyby wnętrze ładowni. I tutaj pytanie: czy takie lampy na statywach były wykorzystywane przez obsługę naziemną? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 17:51 Share Napisano Niedziela o 17:51 Super, niesamowite dzieło . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano Niedziela o 20:12 Share Napisano Niedziela o 20:12 piękny model z super wątku pokazującego budowę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Poniedziałek o 10:51 Autor Share Napisano Poniedziałek o 10:51 12 godzin temu, Irek-M1 napisał: piękny model z super wątku pokazującego budowę Irek, dziękuję, ale przy Twoim migaczu to mój wypada jak dziecinna zabawka 15 godzin temu, barszczo napisał: Super, niesamowite dzieło . Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 11:11 Share Napisano Poniedziałek o 11:11 13 minut temu, zenek_65 napisał: mój wypada jak dziecinna zabawka Weź ić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano Poniedziałek o 15:49 Share Napisano Poniedziałek o 15:49 zaje...fajny!!! Gratuluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Wtorek o 14:28 Share Napisano Wtorek o 14:28 Świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Wtorek o 15:41 Share Napisano Wtorek o 15:41 Tylko te rowery mają być z rowerzystami. Bez ludzi taka scenka wygląda niezbyt naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 16:02 Share Napisano Wtorek o 16:02 W dniu 14.12.2025 o 16:32, zenek_65 napisał: praktycznie został ukończony. Ho, ho. Wydarzenie! Kończy się powoli jeden z tych warsztatów na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Wtorek o 16:54 Autor Share Napisano Wtorek o 16:54 47 minut temu, greatgonzo napisał: Ho, ho. Wydarzenie! Kończy się powoli jeden z tych warsztatów na forum. Nie sądziłem, że to aż taki "popularny warsztat" - dziękuję Godzinę temu, Maxy napisał: Tylko te rowery mają być z rowerzystami. Bez ludzi taka scenka wygląda niezbyt naturalnie. Będzie kilka - może trzy - figurki, więc nudno nie powinno być. Dojdą chyba jeszcze gaśnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano wczoraj o 15:39 Share Napisano wczoraj o 15:39 Ja od początku wiedziałem że będzie miód malina . Teraz tylko liczyć gdzie będzie można spotkać "szybkiego " i pooglądać na żywo na konkursie . Jeszcze raz szacunek za warsztat i końcowy efekt . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 23 godziny temu Autor Share Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Ja od początku wiedziałem że będzie miód malina . Teraz tylko liczyć gdzie będzie można spotkać "szybkiego " i pooglądać na żywo na konkursie . Jeszcze raz szacunek za warsztat i końcowy efekt . Dziękuję Duże prawdopodobieństwo, że model będzie pokazany publicznie wiosną w Bytomiu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 1 godzinę temu, zenek_65 napisał: Dziękuję Duże prawdopodobieństwo, że model będzie pokazany publicznie wiosną w Bytomiu. To zabiorę i swojego przegadamy na temat AN26 , będą dwa do oglądania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu 3 minuty temu, eldiabllo napisał: To zabiorę i swojego przegadamy na temat AN26 , będą dwa do oglądania Pomysł zacny, jestem za 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, eldiabllo napisał: będą dwa do oglądania Czy będzie można zakręcić śmigiełkiem, albo pobawić się rampą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi