stroju Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Następnie wyciąłem trochę dziur w pancerzu górnym i usunąłem elementy, które zastąpię blaszkami. Usunąłem też taki krąg który miał utrzymywać wieżyczkę. Odkryłem że ten plastik świetnie się obrabia kamieniami i tarczami szlifierskimi do metalu, (plastik Dragona przy takich zabiegach zamieniał się w maź... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Pierwsze przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Coraz lepiej się prezentuje . Co do przymiarki to mam nadzieję, że do mojego zestawu nie wrzucili gąsek od MTLB bo Goździk jest dłuższy i nie będą pasować Aż polecę przymierzyć laczki. edit: Z biciem serca i trzęsącymi rękoma nakładałem gąski i PASUJĄ, uffff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Ty tam Stroju nic nie przymierzaj tylko dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 oj stroju jesteś najbardziej potrzebnym użytkownikiem tego forum najpierw chciałem zobaczyć twardego a tu prosze, a teraz chce zrobić MT-LB z ZU-23 i znowu temat warsztatowy stroja przychodzi z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Tempo prac niestety mocno zdechło..., dziś skróciłem ośki aby pasowały nowe kółka, dokleiłem różne drobiazgi na pancerzu zewnętrznym których nie zastąpię blaszkami, skleiłem gąsienice, i zacząłem się przygotowywać do robienia peryskopów od środka, ale na razie to muszę przerwać pracę w oczekiwaniu na blaszki... c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Wiesz, ze w PL jest doramka przedstawiajc ten pojazd i tez L'kę? Jak będę doma to przejżę foty z imprez (bodaj Gniezno) i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 No i obiecane foty, Gniezno 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ale zaparkował akurat na kałuże no niezły jest powinien miec raczej bardziej obklejoną gąsienice skoro przejechał przez tą kałuże Stroju musisz się postarac żeby Twój był lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Jak dziś się dowiedziałem że blachy będą najwcześniej za tydzień to poeksperymentowałem z trochę preshaderingiem na powierzchniach mniej widocznych (i tych na które nie pójdą blachy), juto zobaczę co z tego wynikło: \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Można cały model na czarno pomalować, chyba lepsze niż robienie typowego preshadingu. Kolega stosuje od lat na modelach pancernych i efekty są bardzo zacne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Można cały model na czarno pomalować, chyba lepsze niż robienie typowego preshadingu. Kolega stosuje od lat na modelach pancernych i efekty są bardzo zacne. Dokładnie, szybciej i łatwiej. Efekt ten sam, albo nawet lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Stroju musisz się postarac żeby Twój był lepszy to oczywiste że będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 a figurki na dioramce to co (pytam o producenta) jeśli można wiedzieć? czy coś przegapiłem w relacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 a figurki na dioramce to co (pytam o producenta) jeśli można wiedzieć? czy coś przegapiłem w relacji.. a teraz przeczytaj jeszcze raz spokojnie od poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 Za namową kolegów przemalowałem na czarny, (farba jeszcze mokra): Nadal czekam na blachy.... Już zdecydowałem że ten model nie będzie taki błotnisty jak Twardy, raczej go jakoś wycieniuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 35384 To numer seryjny blaszek eduarda po wpisaniu na stronce producenta obejrzyj sobie instrukcję. Moim zdaniem nie opłaca sie ich kupować. Dużo części się powtarza a niektóre można wykonać samemu.wczoraj porobiłem zdjęcia tego egzemplarza, wiec jak będziesz potrzebował jakiegoś szczegółu pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 35384 To numer seryjny blaszek eduarda po wpisaniu na stronce producenta obejrzyj sobie instrukcję. Moim zdaniem nie opłaca sie ich kupować. Dużo części się powtarza a niektóre można wykonać samemu.wczoraj porobiłem zdjęcia tego egzemplarza, wiec jak będziesz potrzebował jakiegoś szczegółu pisz he tez wczoraj tam bylem,to w forcie czerniakow tak?czy sa tam rowniez jakies twoje modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 Na razie pomalowałem pierwszą warstwę: jeszcze dużo pracy przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 jeszcze dużo pracy przede mną... mam taką nadzieję Przynajmniej będzie na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Dziś pomalowałem bandaże kół, zamocowałem te koła i pomalowałem wszystko Pronto: c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Czyżby ten czarny cienkopis przydał się do bandaży? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Czyżby ten czarny cienkopis przydał się do bandaży? :> To mój ołówek... Koła malowałem pędzlem (metodą wiertarkową). No i zrobiłem łosza : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 To mój ołówek... Taki żarcik... No i zrobiłem łosza Dość fajnie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi