Dumo Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Nie tylko nie zvezda mój kolega sobie sprawił je x lat temu. Moim zdaniem są tragiczne. Szukam po allegro jakiś żywicznych ale jeszcze na nic nie trafiłem ciekawego. Model można powiedzieć jest już zbudowany, wieczorem update. Może mi jeszcze doradzicie co na niego wrzucić.... Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Brezent, siatkę maskującą z tyłu wieży, drzewo pod gąsienice przymocowane drutem na błotnikach, .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Drzewo nie głupi pomysł, wracając do błotników zrobić je z blaszki czy nie. Poprzednie za dobrze mi nie wyszły... Sporo roboty było przy blaszkach, starałem się wykonać je najlepiej jak potrafiłem z wykorzystaniem wszystkich części. Na silniku jeszcze się znajdzie parę narzędzi, duperelek. Mam pytanie czy ruscy też używali minie jako podkład, zastanawiam się jak w przyszłości zrobić odpryski na nim. Do rzeczy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Może to przez zdjęcie ale na ostatniej fotce gąsienica zdają się być nie równo względem podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Wiesz co, co do tych "szmat", to weź kawałek normalnego, cienkiego prawdziwego materiału, a nie żadne bibułki, to jest 1:35, więc można sobie na to pozwolić. Co to za drut na tyle, obawiam się, że jest za gruby i to dużo za gruby. Siatkę maskującą można zrobić z gazy, farbujesz to na ciemno zielono i dajesz tam jakieś ścinki materiału, lub nawet nie, można ją pomalować dwoma kolorami. Na zielonej siatce malujesz czarne lub brązowe krechy jak kamo. Jeżeli chodzi o bale pod koła, to weź dwa razy grubsze jak nie ciut więcej niż ręka figurki w w/w skali. To na chwilę obecną tyle z moje strony. Nie wyginaj za bardzo tych błotników, one nie były znowu takie cienkie. Foto Tank -> T-34/85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Może to przez zdjęcie ale na ostatniej fotce gąsienica zdają się być nie równo względem podłoża. Gąski na zdjęciach rzeczywiście są krzywe bo na szybko założyłem Friulki. skala72 na pewno wykorzystam któryś z twoich pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 A czemu ta łopata tak dziwnie załamana? Jak dasz radę, to ją wyjmij i wyprofiluj. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Wziąłem się za pigmenty, pierwszy raz wypróbowałem MIG'a i wielce zadowolony nie jestem. Lepsze efekty uzyskiwałem z suchych pasteli. Na dodatek bardzo ciemnieją po wymieszaniu z terpentyną. Właśnie nałożyłem na gąski warstwę tego specyfiku i chyba będę zmuszony to ściągnąć. Wieczorem postaram się parę fotek wrzucić... Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Jednak pigmenty po wyschnięciu się rozjaśniły (na szczęście), nałożyłem wartwę lakieru błyszczącego Motip. Jak wyschnie nałożę matt Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Hmm... Zapowiada się dość ciekawie chociaż jeśli mogę dorzucić swoje 3 grosze to... Jakieś ślad po trafieniu tz. od rykoszetu by się przydał na przedniej płycie bądź na wieży.. W końcu z założenie miał być trochę pokiereszowany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Lepsze efekty uzyskiwałem z suchych pasteli. Serio, aż tak źle? Też korzystam z pasteli i współpraca z nimi idzie mi super ale myślałem o przejściu na wyroby MIGa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Po prostu pigmentów się z zasady nie lakieruje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Serio, aż tak źle? Też korzystam z pasteli i współpraca z nimi idzie mi super ale myślałem o przejściu na wyroby MIGa... Może troszkę przesadziłem nie są takie złe, ale moim zdaniem za duża cena co do jakości. Po prostu pigmentów się z zasady nie lakieruje ;) Znaczy polecam lakier Motip nie ściemnił w ogóle pigmentów. To jak przecież to się sypie jak tego nie zabezpieczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Jest white spirit, jest fixer miga. Oczywiście jak ktoś jest świadom efektów jakie chce uzyskać lakierując, to przecież nie jest to dzielenie przez zero i świat nie wybuchnie i spokojnie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 I właśnie o to chodzi wole mocny lakier samochodowy, który jest o wiele tańszy i wystarcza na 3 modele. Najbardziej się wystraszyłem jak zalałem gąski terpentyną wszystko nagle ściemniało ale po wyschnięciu jest wporzo Jakieś ślad po trafieniu tz. od rykoszetu by się przydał na przedniej płycie bądź na wieży.. W końcu z założenie miał być trochę pokiereszowany ;) No już niestety nie będzie, model jest już pokryty czarnym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Pierwsze koty za płoty - pigmenty czy to miga czy innej firmy na początku wszystkim sprawiają kłopoty. Jak się z nimi zapoznasz to się polubicie i nie będziesz nawet chciał słyszeć o pastelach. To tak jak byś się przesiadł z fury do Mercedesa. na początku wszystko jest inne ale potem komfort prac jest nieporównywalny. Pigmenty przy ich podstawowym opanowaniu stają się przewidywalne w efekcie końcowym i co najważniejsze są niesamowicie realne w efekcie. Kup sobie white spiryt do ich nakładania jest lepszy niż terpentyna. Acha i jak są mokre to faktycznie robią się strasznie ciemne - trzeba poczekać aż wyschną - ja ten czas skracam suszarką i opcją zimne powietrze w niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Witam. Po dłuższym czasie wziąłem się za "tetetke", nareszcie miałem bez imprezowy weekend i wykorzystałem go prawię w całości na model. Na kadłub wstępnie nałożyłem aerkiem rozjaśnienia, 3 zielenie pactry, pomalowałem wstępnie duperelka i wszystko zalakierowałem sidoluxem. Teraz musze namalować pędzelkiem 000 "Polskiego Orzełka" i numery taktyczne, wash, wathering, pigmenty i nareszcie koniec. Już długo męczę tego ruskiego czołga. Sory za jakość zdjęć, robione telefonem, niestety często w domu nie bywam. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Pewnie jest piękny... tylko zdjęcia fatalne. Nieostre i strasznie zgaszone - bez oddania kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Witam, tak na początek sory za jakość zdjęć (robione telefonem). Tetetka jak i tygrys na ukończeniu, zostały tylko pigmenty i na podstawkę. Ciekawe efekty wychodzą po nałożeniu na pigmenty lakieru samochodowego. Na prawdę fajny efekt rdzy szczególnie z pigmentem "europe dust". T-34/85 PzKpw. VI "Tiger" Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Cyknij lepsze foty bo na tych nic nie widać... PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Sieeemaaa Wziąłem się za fotki, wyszły o niebo lepsze (mam nadzieję) od ostatnich. Nałożone pigmenty na jednym i drugim ale nadal się cholernie świecą. Mam pytanie czy Pigment Fixer mi zmatuję powierzchnie ???? Tygrysek: Tetetka: Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Modele bardzo ładne, ale na litość Boską, zmniejsz te obrazki (418.07 KB (428102 bajtów) !! Ładuje się to jak krew z nosa. Wystarczy do 150 KB i max DPI 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arco Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Nie prawda, wsio działa jak powinno a i obrazki właściwe - wszystko widać. Jak się ma 512mb to i zmniejszenie fotek nie pomoże. A co do modeli, tetetka śliczna... A tygrys, jakiś taki po kąpieli i świeci się dość mocno. Sehr Gut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Ładnie Chociaż na 4 fotce od dołu u ruska widać, że lewa część "Tadka" wisi w powietrzu... Nie wiem czy to spowodowane jest nierównym podłożem czy może wina jest samego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Zdjęcia robione na wyrku, mam troche wypaczony materac. Układ jezdny w tetetce jest w miarę prosty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi