halset Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja (edytowane) Przyszedł czas na coś poważniejszego. Jakiś czas temu w ręce mi wpadło to: Trzymajta kciuki, to jest mój pierwszy w całości żywiczny model więc pewnie w trakcie będę pytał o rady. W planach jest pojazd z 10 opolskiej Brygady Logistycznej, który brał m.in. udział przy pomocy podczas powodzi w 1997 roku. Zobaczymy co się urodzi. Edytowane 12 Lipca przez halset 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Trzymamy kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Drogo, ale swojsko. Stary STAR ze Starachowic wóz........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja (edytowane) Tu Pan Stakov cuda z druku robi. A tu tank mania. Panie halset. Zawiódł moje zaufanie.,ahh Edytowane 10 Maja przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja (edytowane) W dniu 10.05.2024 o 23:10, MayonesEXG7 napisał: Tu Pan Stakov cuda z druku robi. A tu tank mania. Panie halset. Zawiódł moje zaufanie.,ahh Nie bardzo wiem o co chodzi Z tego co kojarzę to Star od Stakova jeszcze nie jest gotowy, swojego mam jakoś prawie rok. Detal od TM zrywa majty z dupy więc myślę że będzie git. Edytowane 14 Maja przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Że też tego modelu nie ma w ramkach... Działaj, a o dioramce nie zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja takie tematy to ja lubię - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Pakę zapełnisz jak na fotce? 12 godzin temu, halset napisał: W planach jest pojazd z 10 opolskiej Brygady Logistycznej, który brał m.in. udział przy pomocy podczas powodzi w 1997 roku. Zobaczymy co się urodzi. 9 godzin temu, halset napisał: Detal od SM zrywa majty z dupy Kurde, strach otwierać w miejscu publicznym... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Dawaj dawaj ze STARuchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 3 godziny temu, Grzes napisał: Kurde, strach otwierać w miejscu publicznym... Założysz bokserki, to Ci nie zerwie 16 godzin temu, halset napisał: Przyszedł czas na coś poważniejszego. No to czekamy na rozwój wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 15 Maja Autor Share Napisano 15 Maja Nie, tym razem nietypowo nie będzie scenki rodzajowej Raczej skromna podstaweczka. Na razie nie za duże postępy: było mycie i pierwsze nieśmiałe cięcia: Na zdjęciu jest 10 elementów. I dla porównania MiniArt, 108 elementów na zdjęciu: W międzyczasie staram się szukać kwitów na wszelkiego rodzaju kable i przewody biegnące wzdłuż (i w poprzek :P) ramy. Jeśli ktoś zupełnie przypadkiem ma jakieś ciekawe zdjęcia Stara bez zabudowy gdzie widać takie rzeczy (poza tymi które można znaleźć w internetach) i zechce się podzielić to będę wdzięczny I pierwsze pytanie: jaki podkład do żywicy? Dotąd używałem standardowo Mr.Surfacera ale spotkałem się z opinią że lubi z żywicy złazić płatami. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja 15 minut temu, halset napisał: jaki podkład do żywicy? Zwykła farbka Tamiya akrylowa matowa. 21 minut temu, halset napisał: W międzyczasie staram się szukać kwitów na wszelkiego rodzaju kable i przewody biegnące wzdłuż (i w poprzek :P) ramy. https://www.fotosik.pl/u/szarki/album/22812 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 15 Maja Autor Share Napisano 15 Maja 6 minut temu, TM48 napisał: https://www.fotosik.pl/u/szarki/album/22812 Piękna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Fotki na wagę złota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja 15 godzin temu, TM48 napisał: Zwykła farbka Tamiya akrylowa matowa. Co za bzdura? Aż musiałem napisać. Akryle to dopiero się nie trzymają żywicy! Od wielu lat stosuję na żywicę Mr. Surfacera i nic mi nie odpada. Dodam, że nigdy nie myłem i nie odtłuszczałem odlewów. Trzeba tylko dość mocno Surfacera rozcieńczyć, żeby nie tworzył skorupy, a satynowe warstewki dobrze wgryzające się w żywicę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja 2 godziny temu, Piotr Dmitruk napisał: Co za bzdura? Aż musiałem napisać. Nie wiem co robiłeś akrylami i nie ma to znaczenia, ja piszę o konkretnym akrylu. Matowej Tamki używałem do tego już w latach 90 i nigdy nic się nie stało. Podpowiedziałem to kilku osobom i nikt tego nie zanegował nigdy. Tak, też nie myję odlewów, za leniwy jestem na to. Matową Tamiyą można malować nawet masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 18 godzin temu, TM48 napisał: Matową Tamiyą można malować nawet masło albo matowe oprawki okularów Polaroid w miejscu klejenia. Po prostu dobra farba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Starem 266 w wojsku śmigałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja w instrukcję eksploayacji pasowały by zajrzeć tam jest schemat połączeń elektycznych i cała hydraulika 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja W dniu 11.05.2024 o 01:18, halset napisał: Nie bardzo wiem o co chodzi Z tego co kojarzę to Star od Stakova jeszcze nie jest gotowy, swojego mam jakoś prawie rok. Detal od TM zrywa majty z dupy więc myślę że będzie git. Trzeba zaszyć majty, jak zrywa konkretnie. Oby nie ramę na star 266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja W dniu 10.05.2024 o 22:12, halset napisał: W planach jest pojazd z 10 opolskiej Brygady Logistycznej, który brał m.in. udział przy pomocy podczas powodzi w 1997 roku. Te bloki to już chyba Zaodrze , blisko do jednostki. znajome okolice. Będzie woda , dużo wody ? Powodzenia w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Witam, Dzieje się coś przy modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca W dniu 17.05.2024 o 23:49, bulik58 napisał: Te bloki to już chyba Zaodrze , blisko do jednostki. znajome okolice. Będzie woda , dużo wody ? Powodzenia w projekcie. Zgadza się: https://www.google.com/maps/@50.6674675,17.9056766,3a,48.9y,252.93h,96.3t/data=!3m6!1e1!3m4!1sv1MJn_ijwn1tg5nQu9Vzww!2e0!7i16384!8i8192?coh=205409&entry=ttu Wody raczej nie będzie - myślę ze będzie stal po prostu pootwierany, chyba ze coś się zmieni. 1 godzinę temu, wiec4-13 napisał: Witam, Dzieje się coś przy modelu ? Pośrednio - dłubię sobie w wolnym czasie parę pierdółek do niego w 3d, w przyszłym tyg. może uda się wydrukować, potem urlop i pod koniec miesiąca biorę się za model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Projekt "Twoja stara" ciąg dalszy. Okazuje się że egzemplarz, który chcę robić to wersja z późną kabiną a nie wczesną - mam oba modele w kolejce więc będzie podmiana kabiny. Poza tym trochę podrutowałem. I tyle z tego będzie widoczne: Edytowane 12 Lipca przez halset 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca 14 minut temu, halset napisał: Projekt "Twoja stara" ciąg dalszy. Okazuje się że egzemplarz, który chcę robić to wersja z późną kabiną a nie wczesną - mam oba modele w kolejce więc będzie podmiana kabiny. Poza tym trochę podrutowałem. Ładnie go ,, zakablowałeś,, , super to wygląda choć nie wiele będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi