tomekk Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) Dzień dobry Zapraszam do galerii Lim-6bis. Tomek Edytowane 3 Sierpnia przez tomekk 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Niezły podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Ładny! Na pewno będzie się wyróżniał wśród innych A tu czegoś chyba brak: 52 minuty temu, tomekk napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 16 minut temu, Grzes napisał: Ładny! Na pewno będzie się wyróżniał wśród innych A tu czegoś chyba brak: Aaaaaaa, skucha. Zaraz poprawi się. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Brawo za odwagę, wygląda bardzo efektownie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia Szachownice dodane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) Narobiłeś się przy tym leciwym już Dragonie vel Zvezda (szczególnie że jest dostępny Airfix) ale model wyszedł Ci zacnie Niecodzienne malowanie (a właściwie jego ubytki ), niecodzienna konfiguracja - podoba się Pozdr ww p.s. chyba Ci się kilka zdjęć/ujęć powtórzyło w galerii Edytowane 3 Sierpnia przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 3 minuty temu, tomekk napisał: Szachownice dodane. Teraz to ekstaza pełna Ta foteczka mi się szczególnie podoba: 1 godzinę temu, tomekk napisał: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Babimojski Limek jak żywy. Jak dla mnie to wstrzeliłeś się w temat idealnie. Dobór kolorów jak dla mnie super. Odrapania farby bardzo realistycznie. Nawet są podmalówki zieloną nieoryginalną farbą, którą mechanicy lub technicy podmalowywali niektóre elementy podczas przejść eksploatacyjnych. Świetna praca. Prawdziwy majstersztyk. No i mnie też szczególnie podoba się ta fotka, która podoba się koledze @Grzes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Ten zestaw do budowy modelu umożliwia zrobienie rozstykówki, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 28 minut temu, greatgonzo napisał: Ten zestaw do budowy modelu umożliwia zrobienie rozstykówki, prawda? Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia No właśnie. Ja tego zestawu w ogóle nie znam. Model prezentuje się atrakcyjnie, ale już w zasadzie na pierwszy rzut oka widać to łączenie części ogonowej z głównym kadłubem i wstępny czar pryska. Oczywiście można i należy wyłapywać pozytywne rzeczy, jak te wspomniane wyżej przez kolegów. One są i nikt temu nie zaprzecza. Wciąż jednak to łączenie pozostaje istotnym błędem znacznie wpływającym na odbiór modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 16 minut temu, greatgonzo napisał: No właśnie. Ja tego zestawu w ogóle nie znam. Model prezentuje się atrakcyjnie, ale już w zasadzie na pierwszy rzut oka widać to łączenie części ogonowej z głównym kadłubem i wstępny czar pryska. Oczywiście można i należy wyłapywać pozytywne rzeczy, jak te wspomniane wyżej przez kolegów. One są i nikt temu nie zaprzecza. Wciąż jednak to łączenie pozostaje istotnym błędem znacznie wpływającym na odbiór modelu. Efekt nie jest przypadkowy. Wymyśliłem sobie, że jak rozkładali i składali kadłub to będzie to bardziej zużyte na krawędziach. Nawet obróbkę mechaniczną robiłem dla każdej części z osobna. Całość zespoliłem po włożeniu dyszy silnika pomalowanej na gotowo. Widać jednak, że wizja moja do końca nie sprawdziła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Tu nie chodzi o ślady eksploatacji, a o jednoznaczne zaburzenie aerodynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 6 minut temu, greatgonzo napisał: Tu nie chodzi o ślady eksploatacji, a o jednoznaczne zaburzenie aerodynamiki. No właśnie. Zamiar był inny, a efekt wyszedł taki jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) W ogóle takie łączenie jest na ogół kłopotliwe i zwykle wymaga sporo uwagi i trochę dodatkowej roboty. Jakby to jakoś wyprzeć, to miżek całkem, całkiem. Edytowane 3 Sierpnia przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Model w oryginale był do kupienia w dwóch wersjach, A czyli to co daje zvezda oraz F czyli silnik z dopalaczem czyli większą średnica dyszy wylotowej, stąd taki podział w modelu. Podoba się bardzo, a seria foto panów Bigela i Hołysia z ostatniego okresu działalności 45 Pułku to coś pięknego. Szukajcie pdf z air action numer 21 oraz replic numer 67. Warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Bardzo ładny LiM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Czy w rzeczywistości spód malowany był dużo trwalszym lakierem niż góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) Klu programu to brak podkładu, dlatego farba odpadala Edytowane 3 Sierpnia przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Fajny, bardzo realistyczny i elegancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Nie wiem czy tak było w oryginale ale jeśli farba odpadała takimi kawałkami to chyba razem z nr boczynym. Trochę to razi ale reszta bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia 22 minuty temu, mjakm napisał: Nie wiem czy tak było w oryginale ale jeśli farba odpadała takimi kawałkami to chyba razem z nr boczynym. Pisał o tym @Endrju w warsztacie: W dniu 3.08.2024 o 12:09, Endrju napisał: Pamiętaj żeby numerów nie drapać. Numery były regularnie poprawiane podczas przejść na eksploatację zimową/letnią ale i poza tymi działaniami były poprawiane przez mechaników jeśli ktoś z przełożonych uznał, że należy je poprawić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia 6 godzin temu, mjakm napisał: Nie wiem czy tak było w oryginale ale jeśli farba odpadała takimi kawałkami to chyba razem z nr boczynym. Trochę to razi ale reszta bardzo dobrze Wzorowałem się na zdjęciach oryginału, oraz opinii Kolegi który właśnie na żywo te konkretne egzemplarze widział. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia W dniu 10.08.2024 o 00:00, tomekk napisał: Wzorowałem się na zdjęciach oryginału, oraz opinii Kolegi który właśnie na żywo te konkretne egzemplarze widział. Tomek Tak , kolega @Grzesjuz to wyjaśnił. Na prawdę fajny Lim Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi