Szydercza Gała Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja Teraz wata, potem gęsty, a potem poprawki waty mediami do piany albo farbą. Na koniec 2 warstwy rzadkiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Skoro chwalimy się podstawkami to moja tak się prezentuję. Plan jest aby teraz położyć na to lakier błyszczący, potem gel od AK "atlantic blue", potem jakaś watka i jak wyżej. Co do skorupki, to pomaluuuutkuuu odtwarzam na pokładzie to co w szaleństwie usunąłem wcześniej. P.S. po cichu liczę, że te szparki na brzegach, na łączeniu masy i deseczek wypełnią się masą żelową... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Fajne macie te galarety. Im dłużej się przyglądam tym bardziej zazdraszczam i mam ochotę swoją zrobić. Niestety przestrzeń przeznaczona przeze mnie na ten model raczej na to nie pozwoli. Dorobiłem od niechcenia jakieś śmiecie przy działku. Nie mam kompletnie weny pomimo, że uwielbiam te morskie jaboszreki. Przy okazji co to są za nadbudowy z otworami? Wiem jak je zrobić, mam materiały i zdjęcia ale intryguje mnie co to było? Prawdopodobnie się połaszę na zrobienie ich od nowa zwłaszcza, że miałbym mniej maskowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 1 godzinę temu, Lipa napisał: Przy okazji co to są za nadbudowy z otworami? Wiem jak je zrobić, mam materiały i zdjęcia ale intryguje mnie co to było? niskie nadbudówki nad maszynowniami gdzie hałasowały wysokoprężne Daimler-Benz MB511 po 2000KM każdy w środku było podobno pod 40'C jak pracowały wszystkie trzy i z pełną mocą.... tu masz pokazane co i jak : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Maja Super Moderator Share Napisano 17 Maja Cześć. Trochę pobawiłem się z falami. Przyznam że bardzo fajnie mi się pracowało z tą watą, choć zajęło mi to ok 2,5 godziny. Jeszcze nie przykryłem tego warstwą gęstego liquitexu. Ja jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem osiągnąć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 41 minut temu, jawkers napisał: Kurczę, przez tą fotkę zacząłem marzyć o wakacjach Pierwsza fala bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Fajnie, fajnie ale jaki następny projekt grupowy koledzy wspUłmodelarze? Może jakieś niszczyciele albo monitor rzeczny w 1/350? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja Super Moderator Share Napisano 18 Maja 34 minuty temu, Lipa napisał: Fajnie, fajnie ale jaki następny projekt grupowy koledzy wspUłmodelarze? Może jakieś niszczyciele albo monitor rzeczny w 1/350? Ja mam Bismarcka w 1:700 do sklejenia. Ale na niego przewiduję ze 3 lata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Godzinę temu, jawkers napisał: Ja mam Bismarcka w 1:700 do sklejenia. Ale na niego przewiduję ze 3 lata. Mój podwójnysmark jest fundamentem pod karton lotniskoFca. Na nim spoczywają 34 kartony innych zrobisięwkrUtcerozumISZ. Nie rUP mi tego Popa tam fajnie Pjoter w oferty, na pewno znajdzie się jakiś fajny niszczyciel co madka nie będzie sapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja Super Moderator Share Napisano 18 Maja Coś by się na pewno innego jeszcze znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja 3 godziny temu, Lipa napisał: Fajnie, fajnie ale jaki następny projekt grupowy koledzy wspUłmodelarze? Może jakieś niszczyciele albo monitor rzeczny w 1/350? Po głowie mi chodzi, chyba raczej pływa, ORP Podhalanin. Tylko blach nigdzie ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja 23 godziny temu, jawkers napisał: Cześć. Trochę pobawiłem się z falami. Przyznam że bardzo fajnie mi się pracowało z tą watą, choć zajęło mi to ok 2,5 godziny. Jeszcze nie przykryłem tego warstwą gęstego liquitexu. Ja jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem osiągnąć. Mam problem w Twojej pracy z tym, że nic się nie dzieje z wodą pomiędzy odkosami. Żadnego zaburzenia, falowania itd. Tak to nie wygląda w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja (edytowane) Bo to jest Solaris Michu. Jak to wygląda w rzeczywistosci, to bylo gdzies na poczatku na fotce z powietrza na Bałtyku. Za to teraz Ty będziesz ten ZUY Edytowane 19 Maja przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja (edytowane) 5 godzin temu, Woit napisał: Po głowie mi chodzi, chyba raczej pływa, ORP Podhalanin. Tylko blach nigdzie ni ma Ja na składzie mam takiego Niby mała jednostka ale to rzezba w g... , bo jak mówisz blach nie ma. Jedną rzezbę w g.. już mam wiec na razie nie ruszam. chgw dlaczego przestali te blachy produkUwać. Podobny problem mam z yamatem hasegawy. Pół blach kupiłem a drugiego nie produkują. Edytowane 19 Maja przez Lipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja Miałem toto kiedys, na szczęście udało mi sie sprzedac Tyle pięknych modeli na świecie, po co się męczyć z takim glutem? Tym bardziej ze calkiem porzadnego modelu z 20 czesci nie możecie skończyć od pół roku.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Maja Super Moderator Share Napisano 19 Maja 19 godzin temu, socjo1 napisał: Mam problem w Twojej pracy z tym, że nic się nie dzieje z wodą pomiędzy odkosami. Żadnego zaburzenia, falowania itd. Tak to nie wygląda w rzeczywistości. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Jeszcze nie skończyłem pracować nad tą podstawką. Zostało mi dużo do zrobienia. Pianę itp, dopiero będę robił i tam się coś pojawi, nie będzie tak pusto, Tak wiem, że troszkę mnie poniosło z tymi falami można się śmiać, nie są one jak w realu, ale cóż, mimo wszystko dokończę podstawkę taką jaka jest. Dziękuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja 2 godziny temu, jawkers napisał: Tak wiem, że troszkę mnie poniosło z tymi falami można się śmiać, nie są one jak w realu, ale cóż, mimo wszystko dokończę podstawkę taką jaka jest. Dziękuję jeszcze raz. Absolutnie nie przyszło mi do głowy śmiać się z Twojej pracy. Całość sprawia bardzo dobre wrażenie. A tak w ogóle w kwestii wody nie jestem wcale wiele więcej zaawansowany niż Ty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Maja Super Moderator Share Napisano 20 Maja Cześć. Dzisiaj tylko aerografem nałożyłem jakieś białe maziaje imitujące pianę w głąb wody. Pomalowałem też na zielonkawo-niebieski odcień pierwszej fali gdyż wyglądała nudno. Na to wszystko nałożyłem warstwę liquitexu. W weekend kolejne prace nad pianą i falami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja W dniu 18.05.2025 o 23:53, Szydercza Gała napisał: Bo to jest Solaris Michu. Jak to wygląda w rzeczywistosci, to bylo gdzies na poczatku na fotce z powietrza na Bałtyku. Za to teraz Ty będziesz ten ZUY Solaris... Płaszcz GestapoFca... Aż się mnie łza w oku zakręcila. Mój wniosek z obserwacji prac kolegów tutaj z forum jak i w internetach szerzej jest taki, że z wizualna percepcja morza zdaje się u każdego mocno odmienna skoro są tak skrajne różnice w plastycznych koncepcjach jego odwzorowania. Nie mam na myśli umiejętności i środków, uzytych mediumUf i specyfikow, folii z kebaba itp... tylko w ogóle samą koncepcję plastyczną którą chce się uzyskać i którą kazdy z nas uznaje za tzw wodę. Pzdr 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja 1 godzinę temu, Super_Hans napisał: Solaris... Płaszcz GestapoFca... Aż się mnie łza w oku zakręcila. Mój wniosek z obserwacji prac kolegów tutaj z forum jak i w internetach szerzej jest taki, że z wizualna percepcja morza zdaje się u każdego mocno odmienna skoro są tak skrajne różnice w plastycznych koncepcjach jego odwzorowania. Nie mam na myśli umiejętności i środków, uzytych mediumUf i specyfikow, folii z kebaba itp... tylko w ogóle samą koncepcję plastyczną którą chce się uzyskać i którą kazdy z nas uznaje za tzw wodę. Pzdr Panie z zaświatów, minęliśmy się czasowo w aktywnościach na Forum. Jednak lubię czytać Twoje dawne wpisy. Jest nadzieja, że będziesz jeszcze coś robił pływającego i to opisywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja Rozlazły się i pogubiły moje oFFce..... Jak żyć?? Masz Michu rację, fajne i wesołe to były czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Płasz gstapoFca ... podwójna kartka z bloku na owsiance ,piękne czasy. Rozlazły się i pogubiły moje oFFce..... Jak żyć?? Naszczescie jeszcze calkiem nie wygineły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja TAK Bartku. Osobiście uważam że najwyższy już czas na restaurację cesarstFa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Inwazja zombie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Pleśń zaczyna wychodzić na wierzch, tak długo ten szybki projekt trwa. Pracujce dalej ... podglądam, człowiek musi się na nowo naumiec lepić plastik ... a od czegoś trzeba zacząć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi