Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro chwalimy się podstawkami to moja tak się prezentuję. Plan jest aby teraz położyć na to lakier błyszczący, potem gel od AK "atlantic blue", potem jakaś watka i jak wyżej.

Co do skorupki, to pomaluuuutkuuu odtwarzam na pokładzie to co w szaleństwie usunąłem wcześniej.

P.S. po cichu liczę, że te szparki na brzegach, na łączeniu masy i deseczek wypełnią się masą żelową...

014.thumb.jpg.0c1bf748e013623db5edd26b1e23c552.jpg

• Like 4

Fajne macie te galarety. Im dłużej się przyglądam tym bardziej zazdraszczam i mam ochotę swoją zrobić. Niestety przestrzeń przeznaczona przeze mnie na ten model raczej na to nie pozwoli. Dorobiłem od niechcenia jakieś śmiecie przy działku. Nie mam kompletnie weny pomimo, że uwielbiam te morskie jaboszreki. Przy okazji co to są za nadbudowy z otworami? Wiem jak je zrobić, mam materiały i zdjęcia ale intryguje mnie co to było? Prawdopodobnie się połaszę na zrobienie ich od nowa zwłaszcza, że miałbym mniej maskowania.

DSC01274.thumb.JPG.1569d6d7b7d2beff1c0fc82a1261669f.JPG

DSC01275.thumb.JPG.cc5f098778bba63b60e2affb0e94bc60.JPG

DSC01276.thumb.JPG.998faf3ca79861b8c215d07ad3aa1ee1.JPG

• Like 1

1 godzinę temu, Lipa napisał:

Przy okazji co to są za nadbudowy z otworami? Wiem jak je zrobić, mam materiały i zdjęcia ale intryguje mnie co to było?

DSC01274.thumb.JPG.1569d6d7b7d2beff1c0fc82a1261669f.JPG

niskie nadbudówki nad maszynowniami gdzie hałasowały wysokoprężne Daimler-Benz MB511 po 2000KM każdy   :szczerbol:

w środku było podobno pod 40'C jak pracowały wszystkie trzy i z pełną mocą....  

tu masz pokazane co i jak    :  888.thumb.jpg.20ddded79f10b918fb6edf9507c4a70c.jpg

:rozkaz:

• Like 2

• Super Moderator

Cześć.

Trochę pobawiłem się z falami. 

Przyznam że bardzo fajnie mi się pracowało z tą watą, choć zajęło mi to ok 2,5 godziny.

Jeszcze nie przykryłem tego warstwą gęstego liquitexu.

Ja jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem osiągnąć.

A3QqGQ2.jpeg

Ah1FjMq.jpeg

rLvBTRV.jpeg

n5SjQ6W.jpeg

la19jpZ.jpeg

Yx7WYTu.jpeg

• Like 3

Fajnie, fajnie ale jaki następny projekt grupowy koledzy wspUłmodelarze? Może jakieś niszczyciele albo monitor rzeczny w 1/350?

avatars-000618273024-j84woe-t500x500.jpg.829129b32341b5cfa411826e4bcb6894.jpg

• Like 2

• Super Moderator
34 minuty temu, Lipa napisał:

Fajnie, fajnie ale jaki następny projekt grupowy koledzy wspUłmodelarze? Może jakieś niszczyciele albo monitor rzeczny w 1/350?

Ja mam Bismarcka w 1:700 do sklejenia. Ale na niego przewiduję ze 3 lata.:D

• Haha 2

Godzinę temu, jawkers napisał:

Ja mam Bismarcka w 1:700 do sklejenia. Ale na niego przewiduję ze 3 lata.:D

images.jpg.c0eef83b48d9c9b41330e498c20ffdd5.jpg

Mój podwójnysmark jest fundamentem pod karton lotniskoFca. Na nim spoczywają 34 kartony innych zrobisięwkrUtcerozumISZ. Nie rUP mi tego:szczerbol: Popa tam fajnie Pjoter w oferty, na pewno znajdzie się jakiś fajny niszczyciel co madka nie będzie sapać :wink:

3 godziny temu, Lipa napisał:

Po głowie mi chodzi, chyba raczej pływa, ORP Podhalanin. Tylko blach nigdzie ni ma 😞

23 godziny temu, jawkers napisał:

Cześć.

Trochę pobawiłem się z falami. 

Przyznam że bardzo fajnie mi się pracowało z tą watą, choć zajęło mi to ok 2,5 godziny.

Jeszcze nie przykryłem tego warstwą gęstego liquitexu.

Ja jestem bardzo zadowolony, taki efekt chciałem osiągnąć.

A3QqGQ2.jpeg

Ah1FjMq.jpeg

rLvBTRV.jpeg

n5SjQ6W.jpeg

la19jpZ.jpeg

Yx7WYTu.jpeg

Mam problem w Twojej pracy z tym, że nic się nie dzieje z wodą pomiędzy odkosami. Żadnego zaburzenia, falowania itd. Tak to nie wygląda w rzeczywistości.

Napisano (edytowane)

Bo to jest Solaris Michu. Jak to wygląda w rzeczywistosci, to bylo gdzies na poczatku na fotce z powietrza na Bałtyku. Za to teraz Ty będziesz ten ZUY :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Haha 2

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Woit napisał:

Po głowie mi chodzi, chyba raczej pływa, ORP Podhalanin. Tylko blach nigdzie ni ma 😞

Ja na składzie mam takiego

big_e21b04496d00a876e7d8222191b2c69e.web

Niby mała jednostka ale to rzezba w g... , bo jak mówisz blach nie ma. Jedną rzezbę w g.. już mam wiec na razie nie ruszam. chgw dlaczego przestali te blachy produkUwać. Podobny problem mam z yamatem hasegawy. Pół blach kupiłem a drugiego nie produkują.

Edytowane przez Lipa
  • Like 1

Miałem toto kiedys, na szczęście udało mi sie sprzedac :haha:

Tyle pięknych modeli na świecie, po co się męczyć z  takim glutem? 

Tym bardziej ze calkiem porzadnego modelu z 20 czesci nie możecie skończyć od pół roku....:benc:

• Haha 3

• Super Moderator
19 godzin temu, socjo1 napisał:

Mam problem w Twojej pracy z tym, że nic się nie dzieje z wodą pomiędzy odkosami. Żadnego zaburzenia, falowania itd. Tak to nie wygląda w rzeczywistości.

Dziękuję za zwrócenie uwagi. 

Jeszcze nie skończyłem pracować nad tą podstawką. Zostało mi dużo do zrobienia. Pianę itp, dopiero będę robił i tam się coś pojawi, nie będzie tak pusto, 

Tak wiem, że troszkę mnie poniosło z tymi falami można się śmiać, nie są one jak w realu, ale cóż, mimo wszystko dokończę podstawkę taką jaka jest.

Dziękuję jeszcze raz. :piwo:

2 godziny temu, jawkers napisał:

Tak wiem, że troszkę mnie poniosło z tymi falami można się śmiać, nie są one jak w realu, ale cóż, mimo wszystko dokończę podstawkę taką jaka jest.

Dziękuję jeszcze raz. :piwo:

Absolutnie nie przyszło mi do głowy śmiać się z Twojej pracy. Całość sprawia bardzo dobre wrażenie.  A tak w ogóle w kwestii wody nie jestem wcale wiele więcej zaawansowany niż Ty.

• Thanks 1

• Super Moderator

Cześć.

Dzisiaj tylko aerografem nałożyłem jakieś białe maziaje imitujące pianę w głąb wody. Pomalowałem też na zielonkawo-niebieski odcień pierwszej fali gdyż wyglądała nudno.

Na to wszystko nałożyłem warstwę liquitexu.

6E6ZKgT.jpeg

W weekend kolejne prace nad pianą i falami.

W dniu 18.05.2025 o 23:53, Szydercza Gała napisał:

Bo to jest Solaris Michu. Jak to wygląda w rzeczywistosci, to bylo gdzies na poczatku na fotce z powietrza na Bałtyku. Za to teraz Ty będziesz ten ZUY :haha:

Solaris... Płaszcz GestapoFca...  Aż się mnie łza w oku zakręcila. 

Mój wniosek z obserwacji prac kolegów tutaj z forum jak i w internetach szerzej jest taki, że z wizualna percepcja morza zdaje się u każdego mocno odmienna skoro są tak skrajne różnice w plastycznych koncepcjach jego odwzorowania. Nie mam na myśli umiejętności i środków, uzytych mediumUf i specyfikow, folii z kebaba itp... tylko w ogóle samą koncepcję plastyczną którą chce się uzyskać i którą kazdy z nas uznaje za tzw wodę. 

Pzdr :)

• Like 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, Super_Hans napisał:

Solaris... Płaszcz GestapoFca...  Aż się mnie łza w oku zakręcila. 

Mój wniosek z obserwacji prac kolegów tutaj z forum jak i w internetach szerzej jest taki, że z wizualna percepcja morza zdaje się u każdego mocno odmienna skoro są tak skrajne różnice w plastycznych koncepcjach jego odwzorowania. Nie mam na myśli umiejętności i środków, uzytych mediumUf i specyfikow, folii z kebaba itp... tylko w ogóle samą koncepcję plastyczną którą chce się uzyskać i którą kazdy z nas uznaje za tzw wodę. 

Pzdr :)

Panie z zaświatów,

minęliśmy się czasowo w aktywnościach na Forum. Jednak lubię czytać Twoje dawne wpisy. Jest nadzieja, że będziesz jeszcze coś robił pływającego i to opisywał?

Płasz gstapoFca ... podwójna kartka z bloku na owsiance ,piękne  czasy.

Rozlazły się i pogubiły moje oFFce..... Jak żyć?? 

Naszczescie  jeszcze calkiem nie wygineły.

• Like 1

Pleśń zaczyna wychodzić na wierzch,  tak długo ten szybki projekt trwa.

Pracujce dalej ... podglądam, człowiek musi się  na nowo naumiec lepić plastik ... a od czegoś trzeba zacząć 😉

• Haha 3