rudy0007 Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Po długim niebycie w dziale galerii o to jest Pe-2 ze Zviezdy. Model sklejony prosto z pudła, a w sumie z dwóch, gdyż podczas prac przy owiewce wydarzyło się coś co do tej pory nie miało u mnie miejsca, mianowicie owiewka zrobiła się cała mleczna i żadne pasty, polerki nie dawały rad, więc trzeba było zamówić drugi egzemplarz. Sam model bezproblemowy, uważać tylko trzeba przy goleniach podwozia z uwagi na charakterystyczny plastik producenta. Kalki, a dokładnie paszcza krokodyla wraz z godłem plus gwiazdy na kołpakach śmigieł zaczerpnięte z dużego zestawu Begemot'a. Malowane standardowo Gunze C, brudzone kredkami, a okopcenia zrobiłem suchą pastelą. Dodałem również linkę 0,04mm. Model stacjonować będzie w Pilski Muzeum Wojskowym w "dziale" samolotów, które stacjonowały w Pile podczas drugiej wojny światowej. Zapraszam do oglądania i zwiedzania 23 Cytuj
mirage3 Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Ładne letadełko mimo, że sowieckie. Teraz czas na niesklejalny gniot od Army w postaci Airacobry 36 minut temu, DobreMzimu napisał: Jaki numer ma zielony Gunze C ? C303 1 1 Cytuj
skarczu Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Fajnie wyszedł Ci ten model . Gratulacje! A przy okazji wpadnę zobaczyć z bliska. 1 Cytuj
Wachmistrz Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Samolot, który pogrzebał swojego konstruktora. Nieźle. Model OK. 1 Cytuj
Xmen Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Ładny Niestety oszklenie w modelach Zvezdy ma to do siebie że matowieje od pasty Tamiyi.Trzeba bardzo uważać. 1 Cytuj
Grzes Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 10 godzin temu, rudy0007 napisał: Model stacjonować będzie w Pilski Muzeum Wojskowym w "dziale" samolotów, które stacjonowały w Pile podczas drugiej wojny światowej. I to się chwali - lokalny patriotyzm 1 Cytuj
mig Napisano 26 Września 2024 Napisano 26 Września 2024 Podoba mi się 1 godzinę temu, Wachmistrz napisał: Samolot, który pogrzebał swojego konstruktora. Konstruktora to zamordowali a katastrofa była tylko przykrywką. 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 27 Września 2024 Autor Napisano 27 Września 2024 (edytowane) Dzięki za komentarze. Cieszę się, że model przypadł do gustu i się podoba 22 godziny temu, DobreMzimu napisał: Jaki numer ma zielony Gunze C ? Jak wspomniał Piotr to C303, całość malowana według kolorystyki z czteroósemkowego Edka. Pozostałe kolory to: Dark Sea Grey 331 Dark Earth 22 Light Blue 115 21 godzin temu, mirage3 napisał: Ładne letadełko mimo, że sowieckie. Teraz czas na niesklejalny gniot od Army w postaci Airacobry Pomału się robi 17 godzin temu, skarczu napisał: A przy okazji wpadnę zobaczyć z bliska. Chwilę trzeba poczekać na gablotę. Pewnie będzie info na FB Edytowane 27 Września 2024 przez rudy0007 1 Cytuj
Abominus Napisano 28 Września 2024 Napisano 28 Września 2024 Ta Peszka ma takie wspaniałe kolorki. Bardzo ładny model. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi