Mikolaj75 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Cześć, poniżej mikrogaleria kolejnego puławszczaka w kolekcji rumuńskiej. Nie jestem jakoś ostatnio zadowolony z tego jak mi wychodzą zdjęcia, a i same PZL-e ładnie prezentują się - według mnie - tylko ze specyficznych perspektyw. Model to IBG zmodyfikowany poprzez wyskraczowane narty, onitowanie i listwy plus kilka drobiazgów własnych oraz km-y, celownik i venturki od Mastera. Półmetek w kolekcji przekroczony 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Świetnie wygląda, bardzo się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Fajna jest ta narciarska wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Nitowanie na kadłubie wygląda fenomenalnie. Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Świetny narciarz. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Ekstra ! Nity wypukłe czy nitowadłem robione i jasny łosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Przywykłem do ładnych fotek Twoich modeli, tym razem jest trochę gorzej ale modelik mega jak mówi młodzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 17 godzin temu, RogerM napisał: Ekstra ! Nity wypukłe czy nitowadłem robione i jasny łosz? Podpinam się do pytania o nity. Jak je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Października Autor Share Napisano 11 Października Dzięki Szanownym. Nity tak jak Roger w drugim wariancie podał - nitowadło i łosz z dość gęstej farby olejnej dla artystów - prawie biały, lekko złamany brązem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Bardzo ładna praca. Mam pytanie. Na lewym skrzydle jest zbiorniczek paliwa i w tym miejscu nie ma linii podziału. W modelach IBG nie ma tej linii na górnej powierzchni płata natomiast na dolnej jest (drugie zdjęcie ) i powstaje zanikająca na krawędzi natarcia linia. Na wielu rysunkach P.11/P.24 tych linii nie ma (można tam dojrzeć linie nitów) i co ciekawe w wielu publikacjach nie ma ich także na prawym skrzydle gdzie nie ma wspomnianego zbiorniczka. Może była jakaś dyskusja o tym... Zgłębiałeś ten temat, czy po prostu zrobiłeś nie wnikając w niego? Pytam, bo rozgrzebałem sobie PZLa i przeglądam trochę publikacje. Mogę jeszcze podpytać z czego wykonałeś te wzmocnienia na kadłubie? Nity robią robotę. Łosz dobrany tak, że sprawiają wrażenie wypukłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Października Autor Share Napisano 11 Października Marek - nie będzie to pewnie powód do dumy, ale przyznaję, że w ramach kolekcji PZLi rozluźniam trochę kryteria badawczo-poznawcze i wskazane przez Ciebie zagadnienie nie było przeze mnie rozpoznane. Wzmocnienia na kadłubie to PLA Paper 0,1 mm Tamiyi. Standardowo używam go w PZLkach. Zresztą nie tylko, przydatny surowiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października (edytowane) 22 godziny temu, Mikolaj75 napisał: w ramach kolekcji PZLi rozluźniam trochę kryteria badawczo-poznawcze OK, rozumiem. Jak człowiek siedzi tylko w papierach to ma mniej czasu na sklejanie. Modelarskie kompromisy... Dzięki za odpowiedź. Edytowane 12 Października przez MAREK74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi