Skocz do zawartości

HMS Aurora, Flyhawk 1/700

L115

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Długo się zastanawiałem czy pokazać ten model tutaj czy nie, bo wiem, że jest po prostu przeciętny, ale po namyśle - dodaje galerię i tutaj. 

Model Flyhawka bardzo przyjemny, po pracy z modelami tej marki ciężko wrócić do innych firm.

Póki co mam obawy przed dodawaniem różnych efektów na powierzchni modelu, ale z każdym modelem planuję coraz bardziej urozmaicać malowanie.

Kto śledzi mnie na X-ie, ten pewnie widział wyścig aby zdążyć na wystawę w Oleśnicy. Opłaciło się, bo z wynikiem 96 pkt. Aurora zajęła pierwsze miejsce w kategorii okrętów plastikowych.

No nic, tyle gadania, niech przemówią zdjęcia. 😀

DSC01174.JPG

DSC01168.JPG

DSC01167.JPG

DSC01160.JPG

DSC01157.JPG

DSC01159.JPG

DSC01153.JPG

DSC01142.JPG

DSC01141.JPG

• Like 6

Jestem pod wrażeniem każdego modelu w tej skali. Obserwowałem postępy na twixie i bardzo podoba mi się precyzja i czystość/schludność montażu.

Sam bym tak chciał 😁

Merytorycznie to niech specjaliści się wypowiedzą. Ja jestem na TAK i obserwuje dalej. :) 

Bardzo schludny model i świetnie sfotografowany - gratulacje! 

Jedna drobna uwaga odnośnie olinowania - skądinąd bardzo równego i starannego - zerknij proszę do sąsiedniej galerii Uji autorstwa SzyderczejGały, w której mocowanie olinowania do rejek jest przygotowane ciut bardziej realistycznie (imitacje bloczków dla flaglinek).    

Pozdrawiam, Marek

W dniu 12.10.2024 o 10:59, Woit napisał:

Jestem pod wrażeniem każdego modelu w tej skali. Obserwowałem postępy na twixie i bardzo podoba mi się precyzja i czystość/schludność montażu.

Sam bym tak chciał 😁

Merytorycznie to niech specjaliści się wypowiedzą. Ja jestem na TAK i obserwuje dalej. :) 

Bardzo dziękuję i mam nadzieję, że następne okręty też się spodobają. 😀

W dniu 14.10.2024 o 11:55, donalyah00 napisał:

Bardzo schludny model i świetnie sfotografowany - gratulacje! 

Jedna drobna uwaga odnośnie olinowania - skądinąd bardzo równego i starannego - zerknij proszę do sąsiedniej galerii Uji autorstwa SzyderczejGały, w której mocowanie olinowania do rejek jest przygotowane ciut bardziej realistycznie (imitacje bloczków dla flaglinek).    

Pozdrawiam, Marek

Dziękuję bardzo za bardzo merytoryczny komentarz. Z każdym następnym modelem w tej skali staram się robić postęp, w następnym spróbuję wymyślić jakiś sposób na te bloczki do flaglinek.

Dziękuję Wam za każdy komentarz, miło mi przy tym, że model spotkał się z całkiem pozytywnym przyjęciem.😀

Pozdrawiam 😊

• Like 1

• 4 weeks later...

Jako samolociaz zabierający się za jakąś łódkę - jestem pod wielkim wrażeniem 👍

Bardzo mi się podoba czystość wykonania, zdjęcia na biały tle wyglądają czysto i ostro niemal jak renifery 3D 🙂

Kiedyś dopytam cię o parę szczegółów wykonania jeśli można😉

Pozdr ww 

p.s. właśnie wyczytałem w żółtym tygrysie "Operacja Weserubung" że HMS Aurora był jednym z okrętów podejmujących rozbitków z ORP Grom w rejonie Narwiku, od razu łajba bliższa sercu, a mówiąc po lotniczemu - prawie jak polonik 😉

Edytowane przez wuwumaster

Porządna praca. Można popracować nad zdjęciami: ujednolicić ich rozmiary, będą się wtedy ładniej prezentować.

Dodatkowo część z nich zyska na rozjaśnieniu, taką możliwość ma chyba każdy program do edycji.  Przykład:

Aurora.jpg.1875f9951a0c219a0320883cecd7f040.jpg

Pozdrawiam.

• Like 1

Model podoba mi się. Ja w tematyce okrętowej średnio ogarniam tematy więc merytorycznie nie wypowiem się. Co do zdjęć to ja chętnie bym obejrzał kilka zdjęć że zbliżeniami, żeby więcej szczegółów zobaczyć. 

W dniu 9.11.2024 o 21:52, moonraker napisał:

Bez tego przesadnego brudzenia jakie teraz jest w modzie.

Śmieszne rzeczy opowiadasz :haha:Nie jest w modzie, tylko większość nie potrafi tego dobrze zrobić i nie robi. Oczywiście są wyznawcy teorii, że się nie brudzą, a na zdjęciu poniżej widać, że ktoś przesadzil z brudzeniem :haha:

3357670.jpg

• Haha 3