L115 Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Cześć, Długo się zastanawiałem czy pokazać ten model tutaj czy nie, bo wiem, że jest po prostu przeciętny, ale po namyśle - dodaje galerię i tutaj. Model Flyhawka bardzo przyjemny, po pracy z modelami tej marki ciężko wrócić do innych firm. Póki co mam obawy przed dodawaniem różnych efektów na powierzchni modelu, ale z każdym modelem planuję coraz bardziej urozmaicać malowanie. Kto śledzi mnie na X-ie, ten pewnie widział wyścig aby zdążyć na wystawę w Oleśnicy. Opłaciło się, bo z wynikiem 96 pkt. Aurora zajęła pierwsze miejsce w kategorii okrętów plastikowych. No nic, tyle gadania, niech przemówią zdjęcia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Śmigła nie halo, ale to raczej uwaga do flahołka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października (edytowane) Śmigła kręcą się na zewnątrz to są w porządku Fajny podoba się Edytowane 12 Października przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Ustawienie piór owszem, ale popatrz na ich kształt, on sugeruje co innego, stąd piszę śmigła a nie śruby, bo tym właśnie są... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Jestem pod wrażeniem każdego modelu w tej skali. Obserwowałem postępy na twixie i bardzo podoba mi się precyzja i czystość/schludność montażu. Sam bym tak chciał Merytorycznie to niech specjaliści się wypowiedzą. Ja jestem na TAK i obserwuje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Bardzo schludny model i świetnie sfotografowany - gratulacje! Jedna drobna uwaga odnośnie olinowania - skądinąd bardzo równego i starannego - zerknij proszę do sąsiedniej galerii Uji autorstwa SzyderczejGały, w której mocowanie olinowania do rejek jest przygotowane ciut bardziej realistycznie (imitacje bloczków dla flaglinek). Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L115 Napisano 17 Października Autor Share Napisano 17 Października W dniu 12.10.2024 o 10:59, Woit napisał: Jestem pod wrażeniem każdego modelu w tej skali. Obserwowałem postępy na twixie i bardzo podoba mi się precyzja i czystość/schludność montażu. Sam bym tak chciał Merytorycznie to niech specjaliści się wypowiedzą. Ja jestem na TAK i obserwuje dalej. Bardzo dziękuję i mam nadzieję, że następne okręty też się spodobają. W dniu 14.10.2024 o 11:55, donalyah00 napisał: Bardzo schludny model i świetnie sfotografowany - gratulacje! Jedna drobna uwaga odnośnie olinowania - skądinąd bardzo równego i starannego - zerknij proszę do sąsiedniej galerii Uji autorstwa SzyderczejGały, w której mocowanie olinowania do rejek jest przygotowane ciut bardziej realistycznie (imitacje bloczków dla flaglinek). Pozdrawiam, Marek Dziękuję bardzo za bardzo merytoryczny komentarz. Z każdym następnym modelem w tej skali staram się robić postęp, w następnym spróbuję wymyślić jakiś sposób na te bloczki do flaglinek. Dziękuję Wam za każdy komentarz, miło mi przy tym, że model spotkał się z całkiem pozytywnym przyjęciem. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Git wykonanie. Bardzo mi się podoba. Jedna uwaga - jedna podpórka pod model dziwnie wygląda ale może się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada (edytowane) Jako samolociaz zabierający się za jakąś łódkę - jestem pod wielkim wrażeniem Bardzo mi się podoba czystość wykonania, zdjęcia na biały tle wyglądają czysto i ostro niemal jak renifery 3D Kiedyś dopytam cię o parę szczegółów wykonania jeśli można Pozdr ww p.s. właśnie wyczytałem w żółtym tygrysie "Operacja Weserubung" że HMS Aurora był jednym z okrętów podejmujących rozbitków z ORP Grom w rejonie Narwiku, od razu łajba bliższa sercu, a mówiąc po lotniczemu - prawie jak polonik Edytowane 12 Listopada przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Porządna praca. Można popracować nad zdjęciami: ujednolicić ich rozmiary, będą się wtedy ładniej prezentować. Dodatkowo część z nich zyska na rozjaśnieniu, taką możliwość ma chyba każdy program do edycji. Przykład: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Model podoba mi się. Ja w tematyce okrętowej średnio ogarniam tematy więc merytorycznie nie wypowiem się. Co do zdjęć to ja chętnie bym obejrzał kilka zdjęć że zbliżeniami, żeby więcej szczegółów zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moonraker Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Świetny. Bez tego przesadnego brudzenia jakie teraz jest w modzie. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada W dniu 9.11.2024 o 21:52, moonraker napisał: Bez tego przesadnego brudzenia jakie teraz jest w modzie. Śmieszne rzeczy opowiadasz Nie jest w modzie, tylko większość nie potrafi tego dobrze zrobić i nie robi. Oczywiście są wyznawcy teorii, że się nie brudzą, a na zdjęciu poniżej widać, że ktoś przesadzil z brudzeniem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada HAŃBA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi