zenek_65 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Zostałem poproszony o wykonanie modelu Ił-28 w 1:48 dla Muzeum MDLot w Pucku. Wykonany bedzie praktycznie z prosto z pudła z minimalną waloryzacją. Bedzie przedstawiał samolot z nr bocznym "4" lub "7". Model otrzymałem od Krzysztofa Krężela za pośrednictwem Tomka Bilkiewicza, którego farb też tutaj użyję. Inboxa można podejrzeć w sieci, więc nie będę tutaj go prezentował. Ogólnie pierwsze wrażenia po otwarciu Pudełka jest pozytywnie. Dopiero po bliższym przyjrzeniu widać trochę nadlewek, śladów po wypychaczach niestety w obszarze kokpitu. No i co dla mnie najgorsze to powierznia - tzw skórka pomarańczy. Bedzie co polerować przed pomalowaniem . Na dzisiaj mam zrobione podłogę, ścianki oraz panele boczne dla wszystkich stanowisk plus tylna wieżyczka. Fotele muszę jeszcze uzupełnić o pasy. Na tym etapie użyłem tutaj następujący farb Bilmodel 257 - antracyt tire black 168 - radiotranspatent 094 - soviet chromate yellow 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Chętnie popatrzę, Iłek to fajny samolot był . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Też mam ten model, niestety słabo w nim jeśli chodzi o nitowania... Chętnie oddam swój do nitowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada powodzenia w budowie - będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada 35 minut temu, Tazman79 napisał: Też mam ten model, niestety słabo w nim jeśli chodzi o nitowania... Chętnie oddam swój do nitowania Z jednej strony szkoda, że nie ma nitów, z drugiej chyba lepiej zrobić je samemu. Plany nitowania są w zeszycie STRATUSa. Przenitowany Ił wygląda zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Listopada Share Napisano 18 Listopada Ciekawy samolot. Będę zaglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada Share Napisano 18 Listopada 10 godzin temu, zenek_65 napisał: Ił-28 w 1:48 Świetny temat Kawał modelu będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Listopada Share Napisano 18 Listopada Będę obserwował bo model ciekawy i rzadko goszczący na forach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Czwartek o 14:18 Autor Share Napisano Czwartek o 14:18 Fotele dostały pasy. Kokpit i stanowisko nawigatora/bombardiera praktycznie gotowe. Dodam może jeszcze jakieś przewody, choć chyba nie będzie ich widać- zobaczę czy warto. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 14:54 Share Napisano Czwartek o 14:54 Niezłe tempo i ładnie idzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi