tomekk Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada (edytowane) Przedstawiam galerię ukończonego modelu samolotu F-4C Phantom. Nie mogłem sobie odmówić zdjęcia grupowego z MiG-21F13. Tomek Edytowane 23 Listopada przez tomekk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Fajny, jak cos firma to FineMolds a nie FineModels. Tez tak myslalem kiedyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Model zasługuje na lepsze zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 15:31 Autor Share Napisano Sobota o 15:31 9 minut temu, Moses napisał: Model zasługuje na lepsze zdjęcia Mam problem z doświetleniem. Zdjęcia robię kompaktem Panasonica na statywie. Coś muszę wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Sobota o 15:35 Share Napisano Sobota o 15:35 Kup żarówkę o zimnej barwie. I staraj się pobawić ustawieniami aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano Sobota o 16:09 Share Napisano Sobota o 16:09 Spróbuj zdobić zdjęcia w dzień, niczego nie będziesz musiał kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano Sobota o 16:18 Share Napisano Sobota o 16:18 (edytowane) Balans bieli wszystko psuje ISO jak najniżej, pobaw się trochę w jakimś programie. Tu poprawiony na szybkości balans bieli w RawTherapee. Fajny modelik, pozdro Można z tego wyciągnąć sporo więcej zapewne, tylko z tak małym obrazem jak na forum to już lipa, bo brakuje detali. Edytowane Sobota o 16:21 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 16:20 Autor Share Napisano Sobota o 16:20 7 minut temu, lord_karton napisał: Spróbuj zdobić zdjęcia w dzień, niczego nie będziesz musiał kupować. Żarówki i tak muszę kupić. Za dnia to ze światłem naturalnym różnie bywa. Do tej pory robiłem zdjęcia w komorze lakierniczej, gdzie mam silny plafon LED, raczej neutralny, całość doświetlałem lampą biurkowa o ciepłym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 16:21 Autor Share Napisano Sobota o 16:21 (edytowane) 5 minut temu, Tap-chan napisał: Balans bieli wszystko psuje ISO jak najniżej, pobaw się trochę w jakimś programie. Tu poprawiony na szybkości balans bieli w RawTherapee. Fajny modelik, pozdro To i tak jest poprawione w GIMP, bo oryginały wyszły za "ciepłe". Mnie się widzi, że nie jest problem w tonacji, ale w detalach, marna jakość wyszła. Technicznie mój Panasonic powinien zrobić zdecydowanie lepszej jakości zdjęcia. Z tym ISO masz rację. Poszedłem w automatykę ujęć, może to mnie zgubiło Już przy Lim-6bis zauważyłem ten problem. Edytowane Sobota o 16:25 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Sobota o 17:05 Share Napisano Sobota o 17:05 42 minuty temu, tomekk napisał: Do tej pory robiłem zdjęcia w komorze lakierniczej, gdzie mam silny plafon LED, raczej neutralny, całość doświetlałem lampą biurkowa o ciepłym odcieniu. Nie miesza się źródeł światła. Kup sobie kilka żarówek o jednakowej temperaturze barwowej 5500-6500K i będzie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 18:57 Share Napisano Sobota o 18:57 O zdjęciach koledzy już napisali, a sam model bardzo fajny. Zwłaszcza sesja z Migiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Sobota o 19:01 Share Napisano Sobota o 19:01 Fajny Phantom . FineMolds robi kapitalną robotę serią Phantomów. Mam japońskiego J i jest śliczny. No a Tobie udało się zbudował ładną miniaturę Phantoma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano Sobota o 19:15 Share Napisano Sobota o 19:15 Zostało jeszcze odkleić zaznaczone maski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 19:25 Autor Share Napisano Sobota o 19:25 9 minut temu, Focus napisał: Zostało jeszcze odkleić zaznaczone maski. !!!!!! ale wstyd !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 19:26 Autor Share Napisano Sobota o 19:26 24 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Fajny Phantom . FineMolds robi kapitalną robotę serią Phantomów. Mam japońskiego J i jest śliczny. No a Tobie udało się zbudował ładną miniaturę Phantoma. To są dobrze wydane pieniądze. Nie kupowałem nawet żadnych waloryzacji, oprócz rakietek Hasegawy, które mam także do innych samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Sobota o 21:36 Share Napisano Sobota o 21:36 2 godziny temu, tomekk napisał: To są dobrze wydane pieniądze. Nie kupowałem nawet żadnych waloryzacji, oprócz rakietek Hasegawy, które mam także do innych samolotów. To najlepsze Phantomy w 72. Gdybym nadal budowę modele w tej skali z pewnością miałbym całą ich serię. Szkoda, że FineMolds nie wypuszcza ich w skali 1/48. Byłaby dobra alternatywa dla Phantoma z Tamki i Zoukei Mura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi