tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 (edytowane) Przedstawiam galerię ukończonego modelu samolotu F-4C Phantom. Nie mogłem sobie odmówić zdjęcia grupowego z MiG-21F13. Wstawiam nowe zdjęcia, mam nadzieje że teraz będzie to lepiej wyglądało. Zostawiam stary spód i parę z Mig-21F13. Tomek Edytowane 2 Grudnia 2024 przez tomekk 17 Cytuj
Lunch896tearful Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Fajny, jak cos firma to FineMolds a nie FineModels. Tez tak myslalem kiedyś 1 Cytuj
Moses Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Model zasługuje na lepsze zdjęcia 1 Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 9 minut temu, Moses napisał: Model zasługuje na lepsze zdjęcia Mam problem z doświetleniem. Zdjęcia robię kompaktem Panasonica na statywie. Coś muszę wymyśleć. Cytuj
Moses Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Kup żarówkę o zimnej barwie. I staraj się pobawić ustawieniami aparatu Cytuj
lord_karton Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Spróbuj zdobić zdjęcia w dzień, niczego nie będziesz musiał kupować. Cytuj
Tap-chan Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 (edytowane) Balans bieli wszystko psuje ISO jak najniżej, pobaw się trochę w jakimś programie. Tu poprawiony na szybkości balans bieli w RawTherapee. Fajny modelik, pozdro Można z tego wyciągnąć sporo więcej zapewne, tylko z tak małym obrazem jak na forum to już lipa, bo brakuje detali. Edytowane 23 Listopada 2024 przez Tap-chan Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 7 minut temu, lord_karton napisał: Spróbuj zdobić zdjęcia w dzień, niczego nie będziesz musiał kupować. Żarówki i tak muszę kupić. Za dnia to ze światłem naturalnym różnie bywa. Do tej pory robiłem zdjęcia w komorze lakierniczej, gdzie mam silny plafon LED, raczej neutralny, całość doświetlałem lampą biurkowa o ciepłym odcieniu. Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 (edytowane) 5 minut temu, Tap-chan napisał: Balans bieli wszystko psuje ISO jak najniżej, pobaw się trochę w jakimś programie. Tu poprawiony na szybkości balans bieli w RawTherapee. Fajny modelik, pozdro To i tak jest poprawione w GIMP, bo oryginały wyszły za "ciepłe". Mnie się widzi, że nie jest problem w tonacji, ale w detalach, marna jakość wyszła. Technicznie mój Panasonic powinien zrobić zdecydowanie lepszej jakości zdjęcia. Z tym ISO masz rację. Poszedłem w automatykę ujęć, może to mnie zgubiło Już przy Lim-6bis zauważyłem ten problem. Edytowane 23 Listopada 2024 przez tomekk Cytuj
_OldMan_ Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 42 minuty temu, tomekk napisał: Do tej pory robiłem zdjęcia w komorze lakierniczej, gdzie mam silny plafon LED, raczej neutralny, całość doświetlałem lampą biurkowa o ciepłym odcieniu. Nie miesza się źródeł światła. Kup sobie kilka żarówek o jednakowej temperaturze barwowej 5500-6500K i będzie dobrze. 1 Cytuj
barszczo Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 O zdjęciach koledzy już napisali, a sam model bardzo fajny. Zwłaszcza sesja z Migiem . 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Fajny Phantom . FineMolds robi kapitalną robotę serią Phantomów. Mam japońskiego J i jest śliczny. No a Tobie udało się zbudował ładną miniaturę Phantoma. 1 Cytuj
Focus Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 Zostało jeszcze odkleić zaznaczone maski. 1 Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 9 minut temu, Focus napisał: Zostało jeszcze odkleić zaznaczone maski. !!!!!! ale wstyd !!!!!! Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 24 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Fajny Phantom . FineMolds robi kapitalną robotę serią Phantomów. Mam japońskiego J i jest śliczny. No a Tobie udało się zbudował ładną miniaturę Phantoma. To są dobrze wydane pieniądze. Nie kupowałem nawet żadnych waloryzacji, oprócz rakietek Hasegawy, które mam także do innych samolotów. 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 23 Listopada 2024 Napisano 23 Listopada 2024 2 godziny temu, tomekk napisał: To są dobrze wydane pieniądze. Nie kupowałem nawet żadnych waloryzacji, oprócz rakietek Hasegawy, które mam także do innych samolotów. To najlepsze Phantomy w 72. Gdybym nadal budowę modele w tej skali z pewnością miałbym całą ich serię. Szkoda, że FineMolds nie wypuszcza ich w skali 1/48. Byłaby dobra alternatywa dla Phantoma z Tamki i Zoukei Mura. Cytuj
tomekk Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Napisano 3 Grudnia 2024 Wkleiłem nowe zdjęcia, mam nadzieje że teraz są lepsze. Tomek Cytuj
Woit Napisano 3 Grudnia 2024 Napisano 3 Grudnia 2024 Phantastyczny! Bardzo ładny model i świetny przykład jak kiepskie zdjęcia mogą zepsuć odbiór gotowej pracy. Gratuluję! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi