Skocz do zawartości

SMER 1:48 MiG-17/Lim-6

Marcin141

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich forumowiczów.

To mój pierwszy post i zdjęcia modelu samolotu który zrobiłem po latach przerwy. Pierwsze i ostanie modele robiłem w czasach podstawówki a jestem rocznik 77. Wybrałem jeden z najtańszych zestawów w skali 1:48

model jest malowany pędzelkiem ale już się zaopatrzyłem w aerograf  i skończyłem kolejny model i pierwszy w życiu malowałey metodą natryskową. Jeśli koledzy będziecie chcieli to też się nim pochwalę😜

Jestem świadom że mój model to gniot w porównaniu z Waszymi dziełami sztuki jakie oglądam na forum. Mój model traktuję jako zabawę i powrót wspomnieniami do lat dzieciństwa😉2474.thumb.jpeg.4e77add4a46ec709f7ffb49f433d6a4e.jpeg2474.thumb.jpeg.4e77add4a46ec709f7ffb49f433d6a4e.jpeg2473.thumb.jpeg.a838eab55c7f6b8fa41186ede5c6f595.jpeg2473.thumb.jpeg.a838eab55c7f6b8fa41186ede5c6f595.jpeg

2076.jpeg

2475.jpeg

2472.jpeg

2469.jpeg

Edytowane przez Marcin141
  • Like 9

30 minut temu, Marcin141 napisał:

Mój model traktuję jako zabawę i powrót wspomnieniami do lat dzieciństwa

Jak na model malowany pędzlem i w zasadzie przez początkującego, to jestem pod wrażeniem. Rażą jedynie widoczne ślady łączenia połówek kadłuba. Na dodatek gdzie niegdzie podkreślone washem.

Edytowane przez HKK
  • Thanks 1

47 minut temu, nowicjusz2001 napisał:

Ładne kafelki. Czy kawałek białej kartki nie poprawi odbioru i pozwoli lepiej ocenić model?

Kafelki skutecznie rozpraszają moją uwagę 

Gdyby nie Twój wpis, to nie zauważyłbym tych płytek. Jakoś byłem w stanie skupić się na modelu, nie jest to jakiś problem. Ogólnie zauważyłem, że na tym forum coraz więcej poświęca się uwagi tłu niż modelom. Owszem, tło czasem razi i zniekształca model, ale w tym przypadku mi nie przeszkadza. No ale ja to może z tych dziwnych jestem.

• Like 2

Godzinę temu, nowicjusz2001 napisał:

Ładne kafelki. Czy kawałek białej kartki nie poprawi odbioru i pozwoli lepiej ocenić model?

Kafelki skutecznie rozpraszają moją uwagę 

Sorki za tło, tak aj wspomniałem to moje pierwsze dodane zdjęcia. Kolejnym razem zwrócę uwagę na to. Pozdrawiam 

1 godzinę temu, HKK napisał:

Jak na model malowany pędzlem i w zasadzie przez początkującego, to jestem pod wrażeniem. Rażą jedynie widoczne ślady łączenia połówek kadłuba. Na dodatek gdzie niegdzie podkreślone washem.

Zgadzam się z tym wpisem. Malowanie nieźle, popracuj, czyli szpachluj, łączenia połówek, spróbuj odnawiać linie łączenia blach. Oczywiście to uwagi na następny model. 

• Thanks 1

3 godziny temu, giberes napisał:

Zgadzam się z tym wpisem. Malowanie nieźle, popracuj, czyli szpachluj, łączenia połówek, spróbuj odnawiać linie łączenia blach. Oczywiście to uwagi na następny model. 

Dzięki za uwagi i cenne wskazówki.

9 godzin temu, Marcin141 napisał:

To mój pierwszy post

Skoro pierwszy to taka informacja - w tytule galerii dopisz producenta i skalę modelu.

Takie mamy zasady na forum.

Nie wiem dlaczego zdjęcia się poprzekręcały

Przecież cały czas masz możliwość edycji pierwszego postu i właściwego ustawienia zdjęć.

Jestem świadom że mój model to gniot w porównaniu z Waszymi dziełami sztuki

Zupełnie niepotrzebna deprecjacja własnej pracy.

Więcej wiary w  siebie.

• Marcin141 changed the title to SMER 1:48 MiG-17/Lim-6

To ja się jeszcze dopiszę, zwłaszcza, że warunki brzegowe wiekowi-doświadczeniowe mam podobne do Autora. Jest dobrze, jest potencjał, idź dalej w tę stronę! Że malowany pędzlem, t w ogóle nie widzę (ale może jestem ślepy), wash nienachalny, następny będzie lepszy. Trzymam kciuki i czekam na następny!

• Like 1