Marcin141 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia (edytowane) Witam wszyskich forumowiczów. To mój pierwszy post i zdjęcia modelu samolotu który zrobiłem po latach przerwy. Pierwsze i ostanie modele robiłem w czasach podstawówki a jestem rocznik 77. Wybrałem jeden z najtańszych zestawów w skali 1:48 model jest malowany pędzelkiem ale już się zaopatrzyłem w aerograf i skończyłem kolejny model i pierwszy w życiu malowałey metodą natryskową. Jeśli koledzy będziecie chcieli to też się nim pochwalę Jestem świadom że mój model to gniot w porównaniu z Waszymi dziełami sztuki jakie oglądam na forum. Mój model traktuję jako zabawę i powrót wspomnieniami do lat dzieciństwa Edytowane Środa o 22:09 przez Marcin141 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin141 Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Nie wiem dlaczego zdjęcia się poprzekręcały:( chyba dlatego że kiepsko wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Ładne kafelki. Czy kawałek białej kartki nie poprawi odbioru i pozwoli lepiej ocenić model? Kafelki skutecznie rozpraszają moją uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia W zasadzie to jeśli nie zadbasz o przyzwoitą galerię, będziesz musiał się liczyć ze złośliwościami, albo martwą ciszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 12:51 Share Napisano Środa o 12:51 (edytowane) 30 minut temu, Marcin141 napisał: Mój model traktuję jako zabawę i powrót wspomnieniami do lat dzieciństwa Jak na model malowany pędzlem i w zasadzie przez początkującego, to jestem pod wrażeniem. Rażą jedynie widoczne ślady łączenia połówek kadłuba. Na dodatek gdzie niegdzie podkreślone washem. Edytowane Środa o 12:53 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Środa o 13:19 Share Napisano Środa o 13:19 47 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Ładne kafelki. Czy kawałek białej kartki nie poprawi odbioru i pozwoli lepiej ocenić model? Kafelki skutecznie rozpraszają moją uwagę Gdyby nie Twój wpis, to nie zauważyłbym tych płytek. Jakoś byłem w stanie skupić się na modelu, nie jest to jakiś problem. Ogólnie zauważyłem, że na tym forum coraz więcej poświęca się uwagi tłu niż modelom. Owszem, tło czasem razi i zniekształca model, ale w tym przypadku mi nie przeszkadza. No ale ja to może z tych dziwnych jestem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin141 Napisano Środa o 13:35 Autor Share Napisano Środa o 13:35 Godzinę temu, nowicjusz2001 napisał: Ładne kafelki. Czy kawałek białej kartki nie poprawi odbioru i pozwoli lepiej ocenić model? Kafelki skutecznie rozpraszają moją uwagę Sorki za tło, tak aj wspomniałem to moje pierwsze dodane zdjęcia. Kolejnym razem zwrócę uwagę na to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 13:54 Share Napisano Środa o 13:54 Jak na pierwszy model po latach i malowanie pędzelkiem to wyszło bardzo elegancko! Z czasem dopracujesz resztę, tło też jest potencjał Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Środa o 14:42 Share Napisano Środa o 14:42 1 godzinę temu, HKK napisał: Jak na model malowany pędzlem i w zasadzie przez początkującego, to jestem pod wrażeniem. Rażą jedynie widoczne ślady łączenia połówek kadłuba. Na dodatek gdzie niegdzie podkreślone washem. Zgadzam się z tym wpisem. Malowanie nieźle, popracuj, czyli szpachluj, łączenia połówek, spróbuj odnawiać linie łączenia blach. Oczywiście to uwagi na następny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin141 Napisano Środa o 18:29 Autor Share Napisano Środa o 18:29 3 godziny temu, giberes napisał: Zgadzam się z tym wpisem. Malowanie nieźle, popracuj, czyli szpachluj, łączenia połówek, spróbuj odnawiać linie łączenia blach. Oczywiście to uwagi na następny model. Dzięki za uwagi i cenne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 20:52 Share Napisano Środa o 20:52 Czysty, schludny, bardzo ładnie pomalowany pędzelkiem model. O reszcie napisali koledzy wyżej. Czekam na kolejny, na pewno będzie lepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 21:50 Share Napisano Środa o 21:50 9 godzin temu, Marcin141 napisał: To mój pierwszy post Skoro pierwszy to taka informacja - w tytule galerii dopisz producenta i skalę modelu. Takie mamy zasady na forum. 9 godzin temu, Marcin141 napisał: Nie wiem dlaczego zdjęcia się poprzekręcały Przecież cały czas masz możliwość edycji pierwszego postu i właściwego ustawienia zdjęć. 9 godzin temu, Marcin141 napisał: Jestem świadom że mój model to gniot w porównaniu z Waszymi dziełami sztuki Zupełnie niepotrzebna deprecjacja własnej pracy. Więcej wiary w siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano Czwartek o 09:51 Share Napisano Czwartek o 09:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano Sobota o 14:10 Share Napisano Sobota o 14:10 To ja się jeszcze dopiszę, zwłaszcza, że warunki brzegowe wiekowi-doświadczeniowe mam podobne do Autora. Jest dobrze, jest potencjał, idź dalej w tę stronę! Że malowany pędzlem, t w ogóle nie widzę (ale może jestem ślepy), wash nienachalny, następny będzie lepszy. Trzymam kciuki i czekam na następny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi