kowal76 Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) Ja właśnie musiałem zrezygnować z śmierdzących farb. Też maloweałem H i rozcieńczałem Leveling Thinnerem do C. Jednak przy srebrnej H8 będzie pewnie problem :(. Edytowane 20 Stycznia przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Kadłub pomalowany białą Tamką. Silniki w trakcie montażu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Drugi kolor jasny szary położony. Silniki w trakcie montażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Grzegorzu, czy planujesz tradycyjne przygody z kalkomaniami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Idziesz z tematem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 17:42, Grzes napisał: Grzegorzu, czy planujesz tradycyjne przygody z kalkomaniami? Expand Znając mnie i moje grube łapy, to pewnie tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego W dniu 20.01.2025 o 17:21, kowal76 napisał: Jednak przy srebrnej H8 będzie pewnie problem Expand O, widzę, że świadomie chcesz "zmarnować" model Brawo dla bohatera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 18:12, abtb napisał: O, widzę, że świadomie chcesz "zmarnować" model Brawo dla bohatera Expand Przygotowałem się i zrobiłem testy H8. Jednak trzeba będzie pozostać przy C 8. Taki wyjątek będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 18:58, kowal76 napisał: Przygotowałem się i zrobiłem testy H8. Jednak trzeba będzie pozostać przy C 8. Taki wyjątek będzie. Expand czy możesz rozwinąć nieco temat? jestem miłośnikiem C8, i raczej nie planuję zmian, ale wydawało mi się, że wersja aquos jest równie ok. Czy H8 jakoś niedomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Efekt ziarna i słabo kryje. Nie ma polotu do C 8 moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Aktualizacja Obręcze pomalowane markerem Molotow z aerografu. Ciemniejszy na skrzydłach , to mieszanka szarego i srebrnego Gunze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Wloty silników super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lutego Autor Share Napisano 9 Lutego Dysze silników gotowe. Ubrudzone trochę pudrami Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Nie pasuje mi kolor skrzydeł, powinien być dużo jaśniejszy, jaki dawałeś?? Najbardziej zbliżony kolor to Voodoo Grey FS16515. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego W dniu 26.01.2025 o 17:19, kowal76 napisał: Kadłub pomalowany białą Tamką. Silniki w trakcie montażu. Expand A w oryginale wyglądają tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Silników dobrze że nie widać, ale dzięki za wrzucenie oryginału. Szkoda, że nie wcześniej :). Co do szarego to taki już zostanie, nie wiem , ale na żywo wygląda to wiele jaśniej. Użyłem H 308 i jeszcze dużo rozjaśniłem białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego W dniu 14.02.2025 o 09:55, Wojtek59 napisał: A w oryginale wyglądają tak: Expand Wojtek, to silnik od dużego embriona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Przecież wiem. Mnie chodzi o kolor stożka. A to jest takie same we wszystkich silnikach dwuprzepływowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego Akcenty srebrne pomalowane. Pozostało jeszcze jakieś drobne antenki pomalować i przyjdzie czas na kalkomanie. Oszklenie Zvezdy, to tragedia, ale to już wcześniej wiedziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego W dniu 15.02.2025 o 17:56, kowal76 napisał: Akcenty srebrne pomalowane. Pozostało jeszcze jakieś drobne antenki pomalować i przyjdzie czas na kalkomanie. Oszklenie Zvezdy, to tragedia, ale to już wcześniej wiedziałem. Expand A co z tym oszkleniem nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego Jest z dziwnego tworzywa jak guma. Po lekkim przetarciu white spirytem robi się matowe. U innych producentów nie mam takiego problem, po przecieraniu white spirytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Już bliżej niż dalej. Fajnie wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego (edytowane) W dniu 15.02.2025 o 18:14, kowal76 napisał: white spirytem Expand A dla czego tym? Ja używam IPA i jakoś daje radę Oprócz tego warto dodać, że zvezdowe "szkiełko" strasznie się nie lubi z maskolem i pastami polerskimi Edytowane 15 Lutego przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego W dniu 15.02.2025 o 18:50, abtb napisał: A dla czego tym? Ja używam IPA i jakoś daje radę Oprócz tego warto dodać, że zvezdowe "szkiełko" strasznie się nie lubi z maskolem i pastami polerskimi Expand Jakoś tak z przyzwyczajenia :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego Odnośnie "oszklenia" w pasażerach, to według mnie najlepiej je imituje kalkomania, w szczególności foto kalkomania z 8A Decals i lepsza - wyraźniejsza Authentic Airlines. Przezroczyste tworzywo nie da tego efektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi