KP.Taurus Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Arma chciała wypuścić swojego Orlika jeszcze kiedy robiła w żywicy, no i właśnie sprawa się rypnęła przez brak udzielenia licencji na wzór przemysłowy lub jej koszt, a miała już chyba zaprojektowane lub nawet odlane jakieś elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Żywicznego Orlika i to w kilku wersjach w 1:72 wypuściła też firma Yellow Box. Można też upolować stareńkie vacu od Marfix ( w tym kanadyjczyka ) i wtryskowego od Aster ( chyba olali licencje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 16 godzin temu, kopernik napisał: chyba olali licencje Wypuścili w czasach, kiedy Airbusowi jeszcze nikt nie podpowiedział, że może "żąć tam, gdzie nie posiał". Albo może podpowidział i dlatego Aster musiał zniknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Tego Orlika z Astera to nawet nie ma co szukać, straszne badziewie. To już lepiej rzeźbić od podstaw. Miałem go robić ale jak przyłożyłem do planów z Aeroplanu i do tego jeszcze dorobić od podstaw cały kokpit i nie tylko to sobie darowałem. Szkoda czasu na tego gniota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) 17 godzin temu, kopernik napisał: Żywicznego Orlika i to w kilku wersjach w 1:72 wypuściła też firma Yellow Box. Można też upolować stareńkie vacu od Marfix ( w tym kanadyjczyka ) i wtryskowego od Aster ( chyba olali licencje ). To chyba coś do mycia jest. Jakiś balsam, żel albo inne MYDŁO w płynie? Ale wartość zabytkowa oczywiście jest. Nawet jest taka szacowna kategoria: "zabytek klasy ZEROWEJ". Zdrówka! Michał Edytowane 5 Marca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) 21 godzin temu, kopernik napisał: Miałem ten model. Ukazał się w latach, gdy każdy nowy polonik powodował (u mnie) skutki jak cygańskie wesele - tydzień świętowania we wsi. Nie jestem obiektywny w temacie - do każdego modelu z naszego lotnictwa podchodzę entuzjastycznie i z dużym kredytem zaufania. Ale przy Orliku z Astera nawet u mnie tego entuzjazmu nie starczyło. Odlew był tragiczny - nadlewki, niedolewki, niektóre części trudne do zidentyfikowania... Ten z powyższego zdjęcia wygląda naprawdę dobrze. Wyjątkowo pozbyłem się go tak szybko, jak nabyłem, uznając że nie jest wart nawet zostawienia w domowym archeo. Edytowane 5 Marca przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Wymysl napisał: Wypuścili w czasach, kiedy Airbusowi jeszcze nikt nie podpowiedział, że może "żąć tam, gdzie nie posiał". Albo może podpowidział i dlatego Aster musiał zniknąć ? Raczej Airbusa jeszcze w Polsce nie było. Przepraszam. Był. Aster to wypuścił ok. 2008 Edytowane 5 Marca przez Wojtek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 2 godziny temu, Grzes napisał: Odlew był tragiczny - nadlewki, niedolewki, niektóre części trudne do zidentyfikowania... Najgorszy to plastik. Nie wiem, co to za tworzywo, ale zupełnie nieobrabialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 1 godzinę temu, Wojtek59 napisał: Raczej Airbusa jeszcze w Polsce nie było. Przepraszam. Był. Aster to wypuścił ok. 2008 W tym przypadku wygląda na to, że wstawiający informację na Scalemates machnął się o rok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca 17 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: W tym przypadku wygląda na to, że wstawiający informację na Scalemates machnął się o rok: Kurde. Muszę odszukać tego RWD-13 Astera w szafie. Dla kalek, oczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi