Filip Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Grzegorzu świetny pomysł z tą zmianą tematu itp.No i ja właśnie czekam sobie spokojnie na odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Filip Jeśli chodzi o ruski sprzęt ww2 to każdy zielony jest ok ja nie maluje vallejo tylko mm ale mój ruski kolor to ciemny zielony np european green lub russian green z dodatkiem african mustard i wychodzi bardzo przyjemny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jeśli chodzi o numery to Vallejo ma kolor Russian Green 70894. Ale moi przedmówcy mają rację, wystarczy zblizony odcieniem zielony. W końcu ruscy malowali, czym akurat mieli, a farby zmieniały odcień podczas frontowej eksploatacji. Możesz porozgladać się też za jakimś brązowym, czasem występowało kamo dwubarwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Ostatnio nabyłem do ISa 3M Vallejo Model Air Medium Green 092, ale tak jak stało wyżej-Rosjanie nie byli, mówiąc eufemistycznie, nazbyt rygorystyczni w kolorach malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Dzięki Wam za wszystkie podpowiedzi i sugestie Zakupie sobie jakieś 3 odcienie zielonego i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Witam. Szukałem, szukałem, szukałem i nie znalazłem. A czego ? Ano szukałem w polskich sklepach modelarskich wyrobów firmy BLAST MODELS. Produkują żywiczne zestawy. A konkretnie szukam zestawu BL 35002K żywiczne koła do VAB 4x4 i BL35140 żywiczna wieżyczka też do VAB 4x4. Czy ktoś z kolegów kupował już gdzieś produkty tej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Paweł może to pomoże? Bo u nas tego raczej nie uświadczysz www.blast-models.com AFVModeller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Ano Złosliwiec ma całkowitą rację, u nas tego nie dostaniesz, zresztą nie tylko tego, wiele ciekawych modeli i konwersji jest nie do kupienia u nas -ja np. nie mogę przeboleć tego, że u nas jest niedostępny żywiczny Centauro z Model Victoria :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 www.blast-models.com No tę stronkę akurat znam i dlatego pytałem. Byłem przekonany, że jakoś to się da kupić u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Raczej a nawet na pewno nie. Chyba, że jakimś cudem z drugiej ręki. To jest ból nieudolności naszych dystrybutorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Witajcie ! Mam zamiar zakupić "Strykera z lufą" AFV. Poradźcie jakiej firmy blaszki w niego włożyć - Voyager, czy Edek ? Zastanawiam się też jakie blaszki ? "Slat Armor" na pewno, a jakie jeszcze, może poczekać na indywidualne blaszki do "MGS-a" ? Dziękuję Wam z góry za poradę ! Pozdrawiam. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Voyager, czy Edek Mam blaszki Voyagera do Strykera, i mogę z całą odpowiedzialnością je polecić Zastanawiam się też jakie blaszki ? "Slat Armor" Slat Armour do zwykłego Strykera różni się od tego w wersji MGS, więc poczekaj aż jakaś firma wypuści Slat Armour dedykowany właśnie do Strykera MGS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Voyager, czy Edek Mam blaszki Voyagera do Strykera, i mogę z całą odpowiedzialnością je polecić Zastanawiam się też jakie blaszki ? "Slat Armor" Slat Armour do zwykłego Strykera różni się od tego w wersji MGS, więc poczekaj aż jakaś firma wypuści Slat Armour dedykowany właśnie do Strykera MGS. Dziekuję Ci bardzo, Barthass. No to kupiem model, a na blaszki poczekam, bo innych zestawów, tez pewnie nie wartro kupować, bo są do inych wersji pojazdu ? Chyba, że zestaw podstawowy do Strykera z Voyagera ? Co Voyager robi do Strykera, a ja mógłbym wkomponować w MGS-a ? Tam jest z pięc zestawów i ja "zgupłem". Doradź coś ! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 (edytowane) Do MGS-a możesz dorzucić właśnie zestaw podstawowy z Voyagera - PE35162, oraz zestaw PEA095. który zawiera prawidłowe osłony zawieszenia. Te zestawy będą na pewno pasować do MGS. Ale oczywiście z wiadomych względów nie wszystkie części z zestawu podstawowego będą użyteczne w MGS-ie. I może rzeczywiście poczekać na dedykowane blaszki, które będą zawierać np. części do wieży... Edytowane 25 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Ja mam takie 2 pytanka: Czy gąki od FAMO mogę pomalować metalizerem Model Master o numerze 1405 i mieszanką farby rdzawej z farbą srebrną?? Farb podawanych przez producenta nie mam i po zdjęciach sam próbuje ustalać jak to ma wyglądać?? Jest może jakiś zestaw figurek do FAMO w skali 1/72?? Ps. Wczoraj pierwszy raz użyłem farby Revell-a i do chwili obecnej ona nie wyschła, tz. jakby się lepiła, ale nie zostawia to żadnych śkladów. Czy farby Revell-a zawsze tak długo schną, czy może to jest spowodowane, że przed malowaniem nie odtłuściłem plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Czy ktoś wie co sie dzieje z Merkavą Revella 1/72 (03134).W zadnym sklepie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Ps. Wczoraj pierwszy raz użyłem farby Revell-a i do chwili obecnej ona nie wyschła, tz. jakby się lepiła, ale nie zostawia to żadnych śkladów. Czy farby Revell-a zawsze tak długo schną, czy może to jest spowodowane, że przed malowaniem nie odtłuściłem plastiku? A na pewno dobrze wymieszałeś farbę, może warstwa jest za gruba (albo zastosowałeś kolor błyszczący ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Ps. Wczoraj pierwszy raz użyłem farby Revell-a i do chwili obecnej ona nie wyschła, tz. jakby się lepiła, ale nie zostawia to żadnych śkladów. Czy farby Revell-a zawsze tak długo schną, czy może to jest spowodowane, że przed malowaniem nie odtłuściłem plastiku? A jaki kolor konkretnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Przepraszam, że tak wolno ale teraz dopiero co się zorientowałem o odpowiedzi. A na pewno dobrze wymieszałeś farbę, może warstwa jest za gruba (albo zastosowałeś kolor błyszczący ) ? A jaki kolor konkretnie?? Mieszałęm farbę 2 minutki, a kolor to matowa 78-ka. Warstwa cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Panowie potrzebuję pomocy. Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można zakupić metalową lufę do ISU-122 w 1/35? Ewentualnie może ktoś ma takową niepotrzebną i zechciał by ją odsprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Mieszałęm farbę 2 minutki, a kolor to matowa 78-ka. Warstwa cienka. Ja tez maluje tymi farbami i czasami tak jest,że musi odstać troszkę dłuzej niż te przepisowe 8 - 12 godzin.Nie martw się napewno wyschnie. A rozcieńczałeś ją??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 A rozcieńczałeś ją??? Tak rozcienczalnikime z Wamod-u. Nie martw się napewno wyschnie. To już nie problem, bo użyłęm innej farby, a to co pomalowałem wylądowało w krecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Tak rozcienczalnikime z Wamod-u. Jak wspominałem ja nie mam problemu z tymi farbami powodem mogła być zbyt duża ilość rozcieńczalnika, co w efekcie daje dłuższe schnięcie? A poza tym ja używam white spiryt do tego celu i jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qad Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym nabywcą modelu Cromwella Mk.IV z Revella (03123) jednak w kartoniku znalazłem tylko wypraski i kalkomanie, bez instrukcji. Czy może ktoś podeśle mi skan takowej na maila wasabee@wp.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Czy to ten w 1/72? jesli tak to moge jutro w pracy zeskanowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi