R_Mazzi Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Pytanko o kalkomanie do polskich pojazdów z wojny polsko bolszewickiej. Skala 1/72. Wiem tylko (mam) o zestawie Black Lion Decals. Czy na rynku pojawiło się coś więcej? W Bytomiu rzucił mi się w oczy śliczny Garford wykonany jako "Dziadek". Oznaczenia nie były raczej malowane, niestety przegapiłem kto był jego autorem i nie wypytałem na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Witajcie Chciałbym posklejać modeli w skali 1/16 (niemieckie). jakie firmy polecacie pod względem jakości wyprasek i wierności z oryginałami. dziękuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Godzinę temu, modelist constructor napisał: Witajcie Chciałbym posklejać modeli w skali 1/16 (niemieckie). jakie firmy polecacie pod względem jakości wyprasek i wierności z oryginałami. dziękuje za pomoc pozdrawiam Trumpeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca ooo. A Das werk? wygladaja ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 19.03.2026 o 07:46, modelist constructor napisał: ooo. A Das werk? wygladaja ciekawie Też dobry, ale to z reguły przepaki innych firm o-mają mniejszy wybór. Zacznji od Abramsa lub T-72. Jak skończysz piąty model to musisz kupić sobie większe mieszkanie. Jest jeszcze Hobbyboss. Edytowane Poniedziałek o 19:04 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca wole niemiaszki dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Też dobry, ale to z reguły przepaki innych firm o-mają mniejszy wybór. Zaczmik od Abramsa lub T-72. Jak skończysz piąty model to musisz kupić sobie większe mieszkanie. Jest jeszcze Hobbyboss. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, tutaj na forum jest taki (Greif) co to gołymi rencami cały szwabski pociąg towarowy buduje i to w skali 1/35 . Pozdr. A 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthModellbau Napisano Czwartek o 11:45 Share Napisano Czwartek o 11:45 Pytanie "warsztatowo-techniczne": Przymierzam się do budowy T-72M1 z Revella ale z wieżą Black Doga (odlew żywiczny). I jestem w kropce, bo nie wiem, ile i czego odciąć/zeszlifować od spodu wieży z BD tudzież ile czego odciąć z podstawy wieży Revella, żeby to spasować razem tak, aby wieża mogła się obracać. Czy ktoś z kolegów już ten problem przerabiał i może wspomóc doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Czwartek o 19:52 Share Napisano Czwartek o 19:52 8 godzin temu, DarthModellbau napisał: Pytanie "warsztatowo-techniczne": Przymierzam się do budowy T-72M1 z Revella ale z wieżą Black Doga (odlew żywiczny). I jestem w kropce, bo nie wiem, ile i czego odciąć/zeszlifować od spodu wieży z BD tudzież ile czego odciąć z podstawy wieży Revella, żeby to spasować razem tak, aby wieża mogła się obracać. Czy ktoś z kolegów już ten problem przerabiał i może wspomóc doświadczeniem? We internecie jest pełno zdjęć tego czołgu i jego wieży. Zeszlifuj tyle ile mniej więcej jest na zdjęciu. Tak czy siak model jest fatalny i proponuję nawet go nie malować tylko zrobić go sobie jako rozgrzewkowy do modelu z innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthModellbau Napisano wczoraj o 17:03 Share Napisano wczoraj o 17:03 W dniu 2.04.2026 o 21:52, Robi napisał: We internecie jest pełno zdjęć tego czołgu i jego wieży. Zeszlifuj tyle ile mniej więcej jest na zdjęciu. Tak czy siak model jest fatalny i proponuję nawet go nie malować tylko zrobić go sobie jako rozgrzewkowy do modelu z innej firmy. Hmm... No właśnie tego na fotkach nie widać, przynajmniej tych, które znalazłem. A innych modeli T-72M1 w 1:72 oprócz 3D nie widać, short-runy z ACE to żadna rewelacja, a modelcollectu nigdzie już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, DarthModellbau napisał: Hmm... No właśnie tego na fotkach nie widać, przynajmniej tych, które znalazłem. A innych modeli T-72M1 w 1:72 oprócz 3D nie widać, short-runy z ACE to żadna rewelacja, a modelcollectu nigdzie już nie ma... Tu masz taką fotke: Wyślij też zdjęcie swojej wieży jak to wygląda. A druk 3D też nie jest zły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Witajcie pytanko bo poszukuje zdjeć m88 herculesa w użytku wp z oznaczeniami i rejestracjami Czy ktoś z was posiada jakieś zdjęcia lub linki do strony gdzie bym mógł takie zdjęcia znaleźć?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi