SnajperTBG Napisano wczoraj o 20:16 Napisano wczoraj o 20:16 Jedno jest pewne, u nas tego nie było. Dla mnie wygląda to jak luk inspekcyjny do np czyszczenia lub regulacji łańcucha napędzającego koła do pokonywania okopu. Cytuj
bulik58 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) W dniu 27.09.2026 o 12:09, FLECZER napisał: Pytanie do speców od brdmów. Znalazłem w sieci kilka zdjęć brdmów z gładką linia boków kadłuba bez ryflowania oraz bez falochronu. Czy to wersja wczesna, przedprodukcyjna? Czym się ewentualnie różniła poza tymi dwoma wspomnianymi detalami W tym linku masz poruszony temat tych uwypukleń. Kołowy opancerzony pojazd rozpoznawczy BRDM - Wydawnictwo militarne ZBIAM Edytowane 4 godziny temu przez bulik58 1 Cytuj
Mariusz 72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Już nie ważne. Sorki Edytowane 6 godzin temu przez Mariusz 72 Cytuj
bulik58 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W dniu 27.09.2026 o 12:32, FLECZER napisał: Poprawione 1 Cytuj
Endrju Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu To może jeszcze o tym falochronie. Na tych pierwszych wersjach BRDM był falochron 3-częściowy rozkładany ręcznie podobny do falochronu z transporterów pływających K-61/PTG przy czym na K-61 falochron był 4-częściowy. Na zdjęciach, które załączyłeś widać ten złożony falochron na górnej płycie. W załączeniu moja fotka z Drzonowa z rozłożonym falochronem na K-61. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi