Is-7 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Witam. Jakimi kolorami malujecie wizjery powojennych czołgów ? ? ? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Jakiego koloru powinno być wnętrze w stugIV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Standardowo w pojazdach niemieckich raczej - jasnokremowy/kość słoniowa. Wewnętrzne powierzchnie włazów w kolorze bazowym zewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Witam. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Witam. Jeśli chodzi o te wizjery to mam na oku trzy farby, a mianowicie takie: http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Stormy-Blue-p-6-746952.html http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Royal-Purple-p-6-746946.html http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Imperial-Blue-p-6-746957.html Czy w ogóle któryś będzie nadawał się do malowania wizjerów ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Witam.Jeśli chodzi o te wizjery to mam na oku trzy farby, a mianowicie takie: http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Stormy- ... 46952.html http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Royal-P ... 46946.html http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Imperia ... 46957.html Czy w ogóle któryś będzie nadawał się do malowania wizjerów ? ? ? ? To zależy jaki czołg chcesz pomalować. Większość współczesnych wozów posiada na peryskopach warstwę odbijająca wiązkę laserową, i optyka taka zmienia kolor zależnie od kąta patrzenia. Starsze konstrukcje nie posiadają takiego wynalazku, więc myślę, że te farby nadały by się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Witam. Potrzebuję pomalować wizjery do T-54. Pytałem się w wątku warsztatowym kolegi Mirek66, ale na razie bez odpowiedzi. Wiem, że to stary czołg(chodzi o t-54 ) , ale ja go zmodernizowałem tzn. zrobiłem czołg sf i chciałbym mu założyć też ,,nową optykę" więc chyba wybiorę tą opcję, która jest na nowszych pojazdach. W takiej sytuacji jaki kolor doradzalibyście. Wydaję mi się, że jakiś taki fioletowo-niebieski, ale nie jestem pewny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Jarzmo w stug-uIV powinno mieć fakturę odlewu czy być gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Chyba jest taka minimalna faktura, ale nie jestem pewny. Zobacz na to zdjęcie. By marekrc at 2011-09-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 A co do tych kolorów wizjerów to może być taki ? ? ? http://www.mojehobby.pl/Vallejo-Violet-p-6-747097.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Chłopie to zależy jak pojazd jest ustawiony raz będziesz je widział jako złocone od wnętrza raz tak jak pokazany ten kolorek valejo, raz jako srebrne czasami jako czarne . Jednym słowem różnie to bywa.Nie ma reguły . Generalnie skłaniałbym się do tego valejo, albo srebrnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Rozumiem, że pod różnymi kątami będzie inny kolor. Czyli brać tą ostatnią Vallejo ? ? ? Kurde tylko będzie problem ze zrobieniem zdjęć, bo jeśli one są pod każdym kątem innego koloru to będę musiał robić tylko pod jednym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Tak lekko widoczna dzięki Is-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Nie ma za co. A tak zmieniając temat miro2s1 robisz stug IV w jakiej skali, może jakaś relacja ? ? ? ? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 StugIV Sdkfz163 1:35 stara Tamiya 35087 ,raczej jednobarwne malowanie pędzlem słabo mi wychodzi kamo. Dzięki za zainteresowanie Is-7 ale nie mam aparatu a komórkowym nic nie zdziałam. Zacząłem na forum kleić Flak36/37 ale się wstrzymałem po prostu muszę kupić cyfrówkę. Jeśli można podeślijcie jeszcze parę fotek lub odnośniki na pw będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Witam. miro2s1 nie zdziw się co teraz powiem. Ja wszystkie zdjęcia moich czołgów robię telefonem, bo moja cyfrówka jest stara i zasłużyła na emeryturę. Też poluję na jakiś nowy aparat, ale na razie zdjęcia z telefony wychodzą całkiem dobrze. Tamiya powiadasz, jak z jakością ? ? ? Też miałem ochotę na Stug-a ale pojawiło się większe pragnienie zbudowania KIng Tiger-a. Myślałem czy by po kingu nie skleić jakiego stuga, ale pojawiło się to http://www.exito.sklep.pl/TRUMPETER_01596_135_German_Jagdpanzer_E_100-9531.html i na 80 % będzie to następny model. Życzę powodzenia w budowie. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Jestem na etapie podwozia, Jakość jak to Tamiya zobaczę jak skleję. Jak na razie zauważyłem tylko milimetrowe dosłowmnie minimalne przemieszczenie zębów na kołach napędowych. Jedna z drógą stroną nie do końca się pokrywają, ale zrobiłem przymiarki na gąskach i wszystko gra otwory w ogniwkach mają sporą tolerancję. Podoba mi się Twój wybór jakoś tak samo wyszło że niemieckie pojazdy wpadły mi w oko , chcę żeby mój następny był panzerIV tamiya ma fajną wersję D z 3/4 figurkami nie wiem czy uda mi się ją dorwać ale ogólnie poluję na panzerIV. Co do komórki to próbowałem i efekt mnie nie zadowala a może po prostu marny ze mnie fotograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 JS-7 obierz sobie jeden kolorek który będzie Ci najlepiej pasował i się go trzymaj . Możesz na jakiś zawodach podpatrzyć jak robią to inni i coś sobie dobrać.Wystarczy przejrzeć relacje foto z rożnych zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Czy istnieje jakakolwiek konwersja strzały 10 M możliwa do zastosowania na mtlb. Sakla 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Witam. Mam pytanie do modelarzy, którzy ,,zjedli zęby" na friulkach. Czy je czernicie ? ? ? Ja zrobiłem test z kretem z aktywatorem aluminiowym i sodą kaustyczną. Na razie nić z tego nie wyszło, a ogniwka ledwie poblakły. Doświadczenie przeprowadzałem na czterech ogniwkach. Dwa do kreta i dwa do sody kaustycznej, z tego dwa były zanurzane w roztworze 2 łyżek na szklankę wody, a dwa 4 łyżek na szklankę wody ( osobno kreta i osobno sody kaustycznej ). Odmierzałem łyżką stołową ok. 40g, a szklanka miała pojemność ok. 240ml. Czy nie jest to aby za małe stężenie ? ? ? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ja moczyłem w 1 części domestosa i 3 części octu. Mieszanka robiona na oko tak +/-. Trzeba też obserwować proces moczenia bo chodzą słuchy że niektórym się ropuściły. NIE RÓB W DOMU. Strasznie cuchnie i jest szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam. Dzięki za pomoc. To aż tak szybko się robi ? ? ? ? A jaki kolor domestosu, bo chodzą słuchy, że kolory znacząco wpływają na długość całego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Zdaje się że mój był zielony a proces trwał ok. 35 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi