Matthew Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Ogromne dzięki! Wielkie piwo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Vickers E Type A (dwu wieżowy) w skali 1:35 jest produkowany przez dwie firmy Mirage i RPM. Który łatwiej przerobić na prawdziwy model ? Ze zdjęć wynika że są to chyba różne modele a nie przepaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Czy ktoś się orientuje czy można nabyć metalową lufę w skali 1:35 do E-100 bo widziałem tylko w 1:76, jeśli tak to prosiłbym o linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rubas Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Witam, jak ktoś jest aktywny i może kliknąć to serdecznie upraszam jakoś nie rozkminiłem jak działa forum a mam kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Bardzo proszę pomóżcie bo ocipieje do reszty , jaki to kolor i która farba z pactry (bo tylko to jestem w stanie dostać od ręki) chodzi o jasny zielony ze zdjęcia http://www.pojazdy-wojskowe.com.pl/images/1283781126.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyklonK Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Witajcie bracia modelarze Prośbę mam do przekazania od mojej siostry przybranej. Chciałaby skleić TO i pomalować w kolory widoczne na pudełku. A prośba jest taka: Czy ktoś z szanownej braci modelarskiej malował już kiedyś w te barwy? Jeśli nie, to może kleił ten zestaw i wie jakich kolorów farb akrylowych (Pactry lub innej przez was polecanej firmy) użyć aby uzyskać takie malowanie? Z góry dziękujemy obydwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Gasienice w tym modelu to porażka i gumowe i plastikowe odradzam , jesli chodzi o farby to tu proszę jest instrukcja i wykaz farb (kolor bazowy to pactra a104) http://www.mojehobby.pl/products/SDKFZ-JAGDTIGER.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyklonK Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Dzięki bracie! Co ślepemu po oczach... A siostrze powtórzę, że nie polecacie tegoż zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Ogólnie zestaw nie jest taki zły. Spasowanie całkiem, całkiem, jedynie wspomniane gąsienice mogą napsuć nerwów. Pod względem malowania także nie powinno być większych problemów, ze względu na proste linie i ogólny brak małych szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Zgłaszam się do was bo mam problem , jestem przy końcu budowy su-100 ze zvezdy ,jednak w modelu zamontowałem niestandardowe koła takie ja w czołgu rudy (z żeberkami i otworami) malowanie na zielono i nie wiem co z kalkami czy zostawić bez czy cos dać ? tylko nie wiem co w sumie mi obojętnie z jakiego państwa i czy wojenne czy powojenne byle zgodne z rzeczywistością pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 No to Panowie kolejny problem. Od początku. Planuje kupić ten model: http://www.hobbysta.pl/pz-kpfw-iv-ausfd-p-5155.html Malowanie Bałkany 1941, a dokładniej to: Żródło: Wydawnictwo Militaria. Chodzi mi o dobór figurek do dioramy. Na umundurowaniu się nie znam, więc czy te figurki z poniższych linków nadadzą się do tego okresu oraz tego modelu? Interesuje mnie Grecja, kwiecień 1941. Więc po kolei: Załoga: A tu cała reszta: http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=5925 http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=2092 http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=2274 http://www.mojehobby.pl/products/Grupa-zolnierzy-niemieckich.html http://www.mojehobby.pl/products/PANZERMEYER-LSSAH-DIV..html Oraz druga beczka: Żródło to co wcześniej. To jest mam rozumieć BMW R-75? Jeśli tak, to który model polecacie? Bo nie wiem co wybrać. Jest Italka, Tamka i coś z LionRoar. Dwóch pierwszych zestawów unikać jak ognia? Za każdy odzew będę serdecznie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Jeśli idzie o motocykle to polecam Italeri naprawdę dobry model lepszy od Tamki jest też jeszcze MB ale nie polecam jest jeszcze Zvezda z BMW R-12 wcześniejsza wersja91935-1942) natomiast R-75(1941-1946)jeśi chodzi o figurki oba zestawy spokojnie się nadadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Ok, dzięki Wielkie za odzew i pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Witam Obecnie pracuję nad modelem włoskiej ciężarówki i niestety brakuje mi jednego kółka zastanawiam się czy od Autoblindy by mi nie podpasowały i teraz prośba JEŚLI KTOŚ MA AUTOBLINDE CZY MÓGŁBYM ZMIERZYĆ ŚREDNICE KOŁA bardzo by mi to pomogło w poszukiwaniach ;)? Pozdrawiam MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Zastanawiałem się ostatnio nad pojazdami KFOR. Posiada ktoś link lub wiedzę na temat używanych wówczas pojazdów? Prosiłbym o wysłanie na PW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Zastanawiałem się ostatnio nad pojazdami KFOR. Posiada ktoś link lub wiedzę na temat używanych wówczas pojazdów? Prosiłbym o wysłanie na PW. Pozdrawiam. Napewno większość pojazdów Bundeswehry jest też sprzęt polski(rosyjski),NATO ogólnie tak trudno coś powiedzieć KFOR to szeroki zakres może jakaś konkretna operacja czy caly okres bo w google wystarczy wpisać KFOR-grafika i znajdzieśz zawsze to co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Jak nazywa się płyn do poczerniania friuli ? pamiętam że na forum było opisane jak zmieszać coś takiego samemu ale teraz znaleźć nie mogę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 domestos+ocet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 W jakiej proporcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 ja robię 3:1 dla domestosa tylko uwazaj bo cuchnie strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Można się domyślić. Powiedz mi jeszcze jaki powinien być czas kąpieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Proszę o pomoc dot. blaszek - które kupić do Sd. Kfz. 164 Nashorn: Zestaw 1 Zestaw 2 Zestaw 3 Dodam tylko tyle, że to będzie mój pierwszy model po latach pierwszy w ogóle w tej skali i pierwsza próba zmagania z blaszkami. Model to Dragon 6001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Mam podobne pytanie co przedmówca. Kiedyś dostałem taki model w prezencie. Czy blaszki do niego to będą te? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p7843_Eduard-35236-Bedford-QL.html A i mam jeszcze jedno pytanie. Do tego działa, które jest w modelu Bedforda, chciałbym dokupić lufę aluminiową. Wie ktoś może jaka będzie pasować? Bo jeśli chodzi o nie-niemiecką pancerkę, to już totalnie leże i kwiczę. Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Tak myślałem, dzięki wielkie. A co do lufy aluminiowej do tego działa, wiecie jaka przypasuje? Istnieje w ogóle takowa? 6 Pdr AT gun, tzn. że 6-cio funtowa, Anti-Tank? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam. lexxer_monster_machine kiedyś sprzedawano gotowy płyn i on się nazywał Blaken-It, ale tak samo dobry jest Domestos z octem. Ja stosuje go w proporcji 1:1 i czekam jakieś 30min. Dodam, że używam zielonego Domestosa. Ostatnio też w ofercie AK można dostać płyn do czernienia gąsek, ale nie sprawdzałem jak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi