damiusz Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam. Panowie pancerni,pomocy!! Jako odskocznięod latadel zakupilem model IS-2 italeri w 1/72.Przyjemnie sie go skladalo, aż do momentu przyklejenia gąsienic. Wychodzi krzywo,nie bardzo chcąpasowaćdo siebie poszczegolne fragmenty. Możektoś z was robil ten model? Jak zakładać gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam Jest pytanie czy ktoś z was mam może pojęcie co to za broń ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 To niemieckie działko "Schwere Panzerbuchse 41" w skrócie "sPzB41" strzelające pociskami 28mm Tu masz trochę więcej http://pl.wikipedia.org/wiki/2,8_cm_sPzB_41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 To niemieckie działko "Schwere Panzerbuchse 41" w skrócie "sPzB41" strzelające pociskami 28mm Tu masz trochę więcej http://pl.wikipedia.org/wiki/2,8_cm_sPzB_41 Dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Pytanko jakich farb potrzeba do tego kamuflażu? (chodzi mi głównie o zielony i żółty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 W pactrach 104, 105, 106 o innych firmach mniemam pojęcia ale możesz znaleźć w przelicznikach np.http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=65&t=15349 Strona z opisem niemieckiego malowania http://panzerwaffe.pl/krzemek/index_mal.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Z tamiya to mogą być: żółty XF-60 brązowy XF-64 zielony XF-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Bardzo! wam dziękiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Hejka Panowie. Mam mały kłopot z lufami do dwóch czołgów Crusaider MK III Italerii i Matilda MK III/IV Tamiya. A więc tak: - Crusader początkowo był wyposażony w działo dwufuntowe a nastepnie było ono zamieniane na 6 funtowe (początek 1942). I teraz mam dylemat bo RB produkujedwa rodzaje luf 35B02 do Matyldy i 35B17 do Crusadera. Która z nich powinna być w moim modelu? - Matilda - czy w/w lufa 35B02 będzie odpowiednia do tego tanka. Jakie lufy karabinowe były by odpowiednie do obu modeli? Do Matildy pasuje mi 35B64, a do Crusadera ponoć był to Vickers kal. 0.303, ale nie mogę nigdzie znaleźć takiej lufy. Byłbym wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam, w wolnym czasie dłubię sobie Sd. Kfz. 234/2 Puma z Italeri i mam takie pytanko- otóż, włazy od środka powinny być w kolorze wnętrza czy kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam,pytanie do Shermanologów czy wersja Mk.1c Hybrid była zdobyta przez niemcow jeśli tak to prosił bym o jakieś foto lub zwykle info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam,pytanie do Shermanologów czy wersja Mk.1c Hybrid była zdobyta przez niemcow jeśli tak to prosił bym o jakieś foto lub zwykle info Nie jestem szrmanologiem i dlatego nie mam pewności czy te zdjęcia przedstawiają wersję o którą ci chodzi... Ale zamieszczę je... a nuż widelec trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzięki to nie ta niestety wersja te 17stki to Vc tak wnioskuję z budowy kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich od jakiegoś czasu robię figurki pięciu rosyjskich żołnierzy, ale nie jestem pewien czy nadadzą się one do dioramy przedstawiającą bitwę pod Kurskiem rok 1943. Szperałem po necie ale nic nie znalazłem. Bardzo proszę o odpowiedz. Link do figurek: http://www.mojehobby.pl/products/Russian-Anti-Tank-Team.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Nadadzą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Po jakiego diabła wrzucasz ten temat do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Witam, pytanko czy gąsienice Hetzer Starr to jest ten sam typ gąsienic co w późnym Hetzerze? poniewaz dostałem model Hetzer Starra Trumpetera niestety bez gąsienic a chciałbym kupic Friule do poźnego Hetzera tylko nie wiem czy będą pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Tak gąski miał te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Czy su-76 i su-76m różniły się czymś znaczącym wyglądzie zewnętrznym? Jeśli tak to czy jakieś su-76 dotrwały do walk o Berlin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Różniły się zasadniczo. SU-76 to wersja wczesna z zamkniętym przedziałem bojowym, SU-76m późniejsza z otwartym. Nie zetknąłem się z SU-76 w operacji berlińskiej. Trzeba tylko zauważyć że "m" często jest pomijane w opisach (np. zdjęć) gdyż wersji pierwotnej (bez "m") wyprodukowano tylko 560 sztuk i rozróżnienie w nazwie nie jest absolutnie niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Nie zetknąłem się z SU-76 w operacji berlińskiej. http://ww2photo.se/tanks/su/spg/su76/su76.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Przeczytaj dokładnie, co napisał Michal_G... Pokazałeś SU-76M. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź. Trzeba tylko zauważyć że "m" często jest pomijane w opisach Właśni dlatego miałem kłopot z tym bo wpisując w Google su-76 i su-76m pokazywały się te same zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati13u Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 witajcie Mam zamiar tworzyć kolekcję tematyczną modeli pancernych(ewentualnie inne wojskowe). kolekcja ma dotyczyć Polskich pojazdów z czasów między wojennych i początku 2. wojny światowej. w skali 1:35(tankietke TK-3 mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Mam zamiar tworzyć kolekcję tematyczną modeli pancernych(ewentualnie inne wojskowe). kolekcja ma dotyczyć Polskich pojazdów z czasów między wojennych i początku 2. wojny światowej. w skali 1:35(tankietke TK-3 mam) No i?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi