Dorotka Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Grzegorz - bierz RFM Michał, ja po prostu odpowiedziałem na zapytanie KAMIL90. Sam jak na razie nie skłaniam się ku Abramsom. U mnie na tą chwilę tylko T-90 we wszystkich odmianach. Dziękuje za odp , chyba jednak się zdecyduje na Dragona . Chyba że się myle i lepszy jest produkt RFM? Jest, o niebo lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Ale czy RFM dodaje wieżyczkę CROWS? A autor postu, pytał o pojazd ze zdjęcia. Dragon wcale nie jest taki zły, ma tylko te marne gąski, ale to da się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Ale czy RFM dodaje wieżyczkę CROWS? A autor postu, pytał o pojazd ze zdjęcia. Dragon wcale nie jest taki zły, ma tylko te marne gąski, ale to da się załatwić. A wieżyczki się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Ale czy RFM dodaje wieżyczkę CROWS? A autor postu, pytał o pojazd ze zdjęcia. Dragon wcale nie jest taki zły, ma tylko te marne gąski, ale to da się załatwić. A wieżyczki się nie da? Jasne że się da, ale po co kombinować, skoro poza gąskami można mieć wszystko w jednym pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Ale czy RFM dodaje wieżyczkę CROWS? A autor postu, pytał o pojazd ze zdjęcia. Dragon wcale nie jest taki zły, ma tylko te marne gąski, ale to da się załatwić. A wieżyczki się nie da? Jasne że się da, ale po co kombinować, skoro poza gąskami można mieć wszystko w jednym pudełku. Ja tam się bić o to nie będę... Mam przed sobą obydwa modele... Wybór dla mnie jest oczywisty, ale jak kto lubi... Ja tam nie za bardzo się na Abramsach wyznaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Potrzebuję rzetelnej odpowiedzi - czy lakier Tamiya X-22 połysk przyciemni farbę tak samo jak to robi sido czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Potrzebuję rzetelnej odpowiedzi - czy lakier Tamiya X-22 połysk przyciemni farbę tak samo jak to robi sido czy nie? TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 I dzięki ci bardzo. Z nakładaniem sido mam mniej roboty i szybciej to idzie. A skoro wynik podobny to trzeba iść na łatwiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 I dzięki ci bardzo. Z nakładaniem sido mam mniej roboty i szybciej to idzie. A skoro wynik podobny to trzeba iść na łatwiznę. A to już jak kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Witam. Jako że pojazdy to dla mnie terra incognita (mniejsza z pojazdami czuję że malowanie figurek to dopiero będzie wyzwanie!) a ostatnimi czasy naszło mnie na tematykę "Krym 2014" postanowiłem skompletować sobie potrzebne zestawy w skali 1/35. Figurki już mam w szafie Black Dog-a (Soldier in Crimea 2014 set) i Zvezdy(Modern Russian Infantry). Pozostały pojazdy i tutaj mam dwa pytania do Szanownych użytkowników tego forum: 1) Czy zestaw Trumpeter 01594 BTR-80 APC http://www.mojehobby.pl/products/BTR-80-APC.html będzie odpowiedni do wykonania pojazdu BTR-a widocznego na filmiku , ?2) Czy w zajęciu Krymu brały udział tylko GAZ Tigr w tej wersji bez "anten"?(jaki oferuje Zvezda, czy były też te jakie oferuje MENG) Pozdrawiam. Edit: Naoglądalem się inboxow, porównań Zvezda Meng i relacji z budowy Tigr-ów na Twojej Tubie i okazuje się że Model Menga można wykonać również w wersji bez anten, czujników itp(chyba chodzi o wóz dowództwa). Pytanie jeszcze czym różni się nowy model Tigra Menga(paradny, moskiewski w malowaniu z "lentoczkami" inny kolor kalek wnętrza, brak anten)od starego Kusi jeszcze Xact(silnik) ale żaden sklep w Polsce nie ma go w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Witam.Jako że pojazdy to dla mnie terra incognita (mniejsza z pojazdami czuję że malowanie figurek to dopiero będzie wyzwanie!) a ostatnimi czasy naszło mnie na tematykę "Krym 2014" postanowiłem skompletować sobie potrzebne zestawy w skali 1/35. Figurki już mam w szafie Black Dog-a (Soldier in Crimea 2014 set) i Zvezdy(Modern Russian Infantry). Pozostały pojazdy i tutaj mam dwa pytania do Szanownych użytkowników tego forum: 1) Czy zestaw Trumpeter 01594 BTR-80 APC http://www.mojehobby.pl/products/BTR-80-APC.html będzie odpowiedni do wykonania pojazdu BTR-a widocznego na filmiku , ?2) Czy w zajęciu Krymu brały udział tylko GAZ Tigr w tej wersji bez "anten"?(jaki oferuje Zvezda, czy były też te jakie oferuje MENG) Pozdrawiam. Edit: Naoglądalem się inboxow, porównań Zvezda Meng i relacji z budowy Tigr-ów na Twojej Tubie i okazuje się że Model Menga można wykonać również w wersji bez anten, czujników itp(chyba chodzi o wóz dowództwa). Pytanie jeszcze czym różni się nowy model Tigra Menga(paradny, moskiewski w malowaniu z "lentoczkami" inny kolor kalek wnętrza, brak anten)od starego Kusi jeszcze Xact(silnik) ale żaden sklep w Polsce nie ma go w swojej ofercie. Ja bym wziął Xacta. Jak w Polsce go nie ma, to będzie w Niemczech (Modelbaukoenig), tylko cena trochę zabija (ponad 50 ojro). Meng i Zvezda dużo tańsze, ale... Jeżeli chciałbyś robić Tigra z antenami, to warto do tych anten dorobić przewody, a że te przewody były podłączane do radiostacji w środku wozu, to do anten wychodziły przez lekko uchylone okna. Nie wiem jak u Zvezdy, ale w Mengu tych okien nie dało się uchylać. Osobiście próbowałem wyciąć te okienka, ale zniszczyłem model. Xact, daje mozliwość pozostawienia uchylonych okien, więc podłączenie kabli jest bezproblemowe. A jeśli miałby to być model bez anten, no to wtedy Meng wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Witam Na pewno jesteście bardziej obeznani w modelach obecnie dostępnych na rynku i który jest wart zakupu a który omijać z daleka... Więc ma takie banalne pytanie: Chcę kupić Tygrys I Late Version 1:35 - która firma robi bardzo dobry model ??? Nie mam jakiś kryteriów poza tym że ma być dokładny Mam duży zestaw do tej wersji z ABERA , gąsienice z Friulmodel i chcę to wykorzystać do tego modelu. Plan mam taki żeby zrobić Tygrysa na wagonie kolejowym Schwerer plattformwagen type SSys (SABRE 35A02) Koszta - nie ma blokady Jak już coś postanowimy i zakupimy to się przerzucę na warsztat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Dragon robi najlepsze Tygrysy, tyle że ciężko z dostępnością. Trzeba szukać po sklepach modelarskich albo kupić z drugiej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 WitamNa pewno jesteście bardziej obeznani w modelach obecnie dostępnych na rynku i który jest wart zakupu a który omijać z daleka... Więc ma takie banalne pytanie: Chcę kupić Tygrys I Late Version 1:35 - która firma robi bardzo dobry model ??? Nie mam jakiś kryteriów poza tym że ma być dokładny Mam duży zestaw do tej wersji z ABERA , gąsienice z Friulmodel i chcę to wykorzystać do tego modelu. Plan mam taki żeby zrobić Tygrysa na wagonie kolejowym Schwerer plattformwagen type SSys (SABRE 35A02) Koszta - nie ma blokady Jak już coś postanowimy i zakupimy to się przerzucę na warsztat... Zobacz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Taki czy taki Albo jeszcze inny Najlepiej by było jakiegoś linka do Allegro czy innego sklepu na świecie - mieszkam w UK to nie ma problemu z dostarczaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 http://allegro.pl/dragon-6383-tiger-i-late-production-with-zimmerit-i6704489745.html http://allegro.pl/pz-kpfw-vi-ausf-e-tiger-i-late-3-in-1-1-35-i6737689281.html http://allegro.pl/dragon-6650-cyber-hobby-tiger-i-feb-1944-i6737117680.html Osobiście polecam ten ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Ten ostatni kupiony Coś jeszcze zakupić do tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Do tego modelu potrzebny jest zimmerit, można kupić gotowy,najlepiej z Ataku, blaszka fototrawiona jest spora i dobrej jakości. Gąsienice DS też całkiem dobre,można rozważyć zakup lin i lufy metalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Chcę kupić Tygrys I Late Version 1:35 Jest ten z pastą "zimmerit" i w wersji późnej - Dragon 6383. Natomiast Dragon 6650 jest z serii przejściowej MID/LATE. Zresztą jak w tytule produkcja "FEB.1944". Nie ma modyfikacji wprowadzonych po lutym 1944. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Polecacie tygrysy dragonowskie a co z tygrysami ze zvezdy? To zdaje się przepaki z dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Polecacie tygrysy dragonowskie a co z tygrysami ze zvezdy? To zdaje się przepaki z dragona Tiger II Zvezdy, zarówno z wieżą Henschel jak i Porsche to przepaki Dragona, polecam gorąco. Jednak do nich warto dokupić blaszki, lufę i liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Polecacie tygrysy dragonowskie a co z tygrysami ze zvezdy? Tygrysek I - "Zvezdy" - to wersja wczesna, a kolega "Dzidek1968" szukał późnej wersji. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Chyba że tak:) no a jak oceniacie te zvezdowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Dobra jest zakupy zrobione - DRAGON 6650 CYBER HOBBY TIGER I FEB.1944 - Atak Model 35032 ZIMMERIT TIGER I Co posiadam to : - Friulmodel ATL-06 - ABER 35K10 - RB Model 35B71, lufa 8.8cm KwK 36 L/56 Tiger I (late model) - RB MG34 - RB antena z podstawą Dodatkowo kupione i czekam na doręczenie to : - SABRE MODEL 35A02 1/35 GERMAN RAILWAY SCHWERER PLATTFORMWAGEN Type SSys ......................................................................................................................... Coś jeszcze zamówić albo wymienić ( sprzedać i kupić inne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 ... no a jak oceniacie te zvezdowski? Czas świetności mają za sobą. Choć jak Masz dobrą dokumentację to z tych modeli można sporo wycisnąć. Nikt nie sprzedaje konkurencji nowych form. Po tej tranzakcji na rynek weszły nowe modele z Dragona tych pojazdów. ... zrobić Tygrysa na wagonie kolejowym... . To może gąski transportowe? http://www.friulmodel.hu/user/content/products/atl_26.jpg Ja na Twoim miejscu wymienił bym modele - na ten z gotowym "zimmeritem". MG - to wersja czołgowa - potrzebna Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi