Krzysiek12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 Masz model rfm pz iii ma tam kompletne wnętrze , pz iv jest tylko w późniejszych wersjach z wnętrzem Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, Krzysiek12 napisał: Masz model rfm pz iii ma tam kompletne wnętrze , pz iv jest tylko w późniejszych wersjach z wnętrzem No właśnie ale ja chciałbym zrobić kolekcje niemiaszków z blitzkrigu. Brakuje 3-jki a-e -z działem 37 mm i 4-ki a-f1 z działem 75 mm ale krótkolufowym Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 Cytuj
Evildead Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 20 godzin temu, herman12 napisał: Mam następne pytanie: czy warto kupować Stuga3 E z Dragona?- przecież on nie ma przedziału silnikowego! Czy lepiej postawić na Stuga 3 z RFM?-wiem, wiem to inny model, ale czym one poza działem i kaemem się różnią? Tu masz opinie o tym stugu, szału nie ma... Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 7 minut temu, Evildead napisał: Tu masz opinie o tym stugu, szału nie ma... Można po polsku? Nie wiecie czy można do tego dragonowskiego stuga dokupić wnętrze pojazdu silnikowego Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 Cytuj
Evildead Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 1 minutę temu, herman12 napisał: Można po polsku? Ustawienia, dalej napisy, przetłumacz automatycznie i wybierz polski Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 24 minuty temu, Evildead napisał: Ustawienia, dalej napisy, przetłumacz automatycznie i wybierz polski Nie do końca mnie to przekonuje- powodem słabość tłumaczenia, więc co do Stuga się wstrzymam Cytuj
Evildead Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 3 minuty temu, herman12 napisał: Nie do końca mnie to przekonuje- powodem słabość tłumaczenia, więc co do Stuga się wstrzymam no to nie jest zły model ogólnie , tylko tu widać z tej recenzji że sporo roboty ze szpachlowaniem jest, no i gumowe gąsienice za ponad 200 złotych to tak sobie Edytowane 9 Października 2022 przez Evildead Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 11 minut temu, Evildead napisał: no to nie jest zły model ogólnie , tylko tu widać z tej recenzji że sporo roboty ze szpachlowaniem jest, no i gumowe gąsienice za ponad 200 złotych to tak sobie A co myślicie o modelu: https://www.mojehobby.pl/products/Soviet-T-34-76-model-1942-factory-112-in-Polish-Service-with-full-interior-kit.html; pytam bo nie do końca mnie przekonuje przezroczysty pancerz Cytuj
patrykd Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 Tak sobie czytam co tu pisze kolega i moim zdaniem porywanie się NOWICJUSZA na model z wnętrzem to zdecydowanie proszenie się o kłopoty. Budowa sama w sobie jest bardzo skomplikowana, a nie wspomnę już o tym, że malowanie wymaga sporo doświadczenia i przemyślenia co do podzielenia na sekcje. Lepiej zaczynać od starej i znanej Tamyia, znaleźć model BEZ WNĘTRZA i złożyć model poprawnie. Pomalować go z użyciem podstawowych technik, przy pomocy kolegów z forum. Da to dużo bardziej satysfakcji, niż niesmak po skopanym modelu. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 10 minut temu, patrykd napisał: Tak sobie czytam co tu pisze kolega i moim zdaniem porywanie się NOWICJUSZA na model z wnętrzem to zdecydowanie proszenie się o kłopoty. Budowa sama w sobie jest bardzo skomplikowana, a nie wspomnę już o tym, że malowanie wymaga sporo doświadczenia i przemyślenia co do podzielenia na sekcje. Lepiej zaczynać od starej i znanej Tamyia, znaleźć model BEZ WNĘTRZA i złożyć model poprawnie. Pomalować go z użyciem podstawowych technik, przy pomocy kolegów z forum. Da to dużo bardziej satysfakcji, niż niesmak po skopanym modelu. Tyle tylko, że pisze o kupowaniu modeli z wnętrzem nie zamierzam na razie sklejać - lepiej kupić co jest przez internet i mieć w zapasie niż pózniej pluć sobie w brodę że mogłoby się kupić a nie kupiło. Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 Godzinę temu, Evildead napisał: no to nie jest zły model ogólnie , tylko tu widać z tej recenzji że sporo roboty ze szpachlowaniem jest, no i gumowe gąsienice za ponad 200 złotych to tak sobie NeoSmarty mają teraz link&length. Problem w tym, że z pełnymi zębami, bo Dragon nie byłby sobą, gdyby nie zrobił kroku w przód i dwóch w tył. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 1 minutę temu, AchtungCancer napisał: NeoSmarty mają teraz link&length. Problem w tym, że z pełnymi zębami, bo Dragon nie byłby sobą, gdyby nie zrobił kroku w przód i dwóch w tył. Co oznacza link&length? Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 11 minut temu, herman12 napisał: Co oznacza link&length? Mieszanka pojedynczych ogniw i odcinków. Ale jak mówiłem - mają pełne zęby, więc są merytorycznie niepoprawne dla Ausf.E. Edytowane 9 Października 2022 przez AchtungCancer Cytuj
Evildead Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 30 minut temu, AchtungCancer napisał: NeoSmarty mają teraz link&length. Problem w tym, że z pełnymi zębami, bo Dragon nie byłby sobą, gdyby nie zrobił kroku w przód i dwóch w tył. No zgadza się, to bronco chociaż dodaje z pustym i pełnym w jednym pudełku, tylko na pełnych zębach są jamy skurczowe , to też lipa trochę, ale są dwie opcje przynajmniej Edytowane 9 Października 2022 przez Evildead Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 41 minut temu, AchtungCancer napisał: Mieszanka pojedynczych ogniw i odcinków. Ale jak mówiłem - mają pełne zęby, więc są merytorycznie niepoprawne dla Ausf.E. Ja zacznę od modeli bez wnętrza, a pózniej z wnętrzem. Można się dowiedzieć co to są te zęby? Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 jo Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 21 minut temu, herman12 napisał: Ja zacznę od modeli bez wnętrza, a pózniej z wnętrzem. Można się dowiedzieć co to są te zęby? Część gąsienicy wchodząca między koła jezdne i powodująca, że gąsienice nie spadają. Powinna być ażurowa w pojazdach sprzed końca 1942, tak jak np. tu. Dragon tylko imituje to otwarcie. Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 Twoja decyzja, czy możesz z tym żyć, czy nie. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) 5 minut temu, AchtungCancer napisał: Część gąsienicy wchodząca między koła jezdne i powodująca, że gąsienice nie spadają. Powinna być ażurowa w pojazdach sprzed końca 1942, tak jak np. tu. Dragon tylko imituje to otwarcie. Dziękuje za informacje. A po za zębami to wszystko się zgadza?- piszę o tym, bo kupiłem od Dragona PZKPFW 2 AUSF A with interior z częściami z Bizona Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 16 minut temu, herman12 napisał: Dziękuje za informacje. A po za zębami to wszystko się zgadza?- piszę o tym, bo kupiłem od Dragona PZKPFW 2 AUSF A with interior z częściami z Bizona Wybacz, ale nie znam się na StuG-ach na tyle, żeby być w stanie wypunktować drobniejsze błędy, tutaj inni koledzy z forum będą musieli ci pomóc. Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że jeżeli chcesz StuG-a z krótką 75-tką z początku wojny, to wybierasz między Tamiyą, Bronco a Dragonem a z tej trójki tylko Dragon oferuje model z jako takim wnętrzem, zwłaszcza jeżeli dasz radę złapać tę pierwszą serię 6818 z przedziałem kierowcy. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 1 minutę temu, AchtungCancer napisał: Wybacz, ale nie znam się na StuG-ach na tyle, żeby być w stanie wypunktować drobniejsze błędy, tutaj inni koledzy z forum będą musieli ci pomóc. Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że jeżeli chcesz StuG-a z krótką 75-tką z początku wojny, to wybierasz między Tamiyą, Bronco a Dragonem a z tej trójki tylko Dragon oferuje model z jako takim wnętrzem, zwłaszcza jeżeli dasz radę złapać tę pierwszą serię 6818 z przedziałem kierowcy. Podałem tylko to, że Dragon robi takie nieciekawe przepaki- po co dawać części od wzorujące Pzkpfw 2 ausf A jak można dać części z Bisona. Pisze o tym wszystkim, żeby sprawdzić czy ktoś kto ma inny model z dragona sprawdził czy części nie pochodzą z innego modelu tej firmy. Cytuj
AchtungCancer Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 32 minuty temu, herman12 napisał: Podałem tylko to, że Dragon robi takie nieciekawe przepaki- po co dawać części od wzorujące Pzkpfw 2 ausf A jak można dać części z Bisona. Pisze o tym wszystkim, żeby sprawdzić czy ktoś kto ma inny model z dragona sprawdził czy części nie pochodzą z innego modelu tej firmy. A po co mają od nowa robić wypraski, jeżeli dane części były identyczne w obu pojazdach? Jestem pewien, że wypraski z Ausf.B i F też by się znalazły w tym modelu. Wszystkie firmy oferujące wiele wersji tego samego pojazdu starają się recyklować jak najwięcej części, żeby nie robić dwa razy tego samego i nie dodawać sobie niepotrzebnych kosztów - inaczej nie spinaliby się finansowo. Nie sądzę żeby w tym przypadku odbijało się na poprawności modelu, choć i takie sytuacje się w Dragonie zdarzają. PS Terminu "przepak" używa się w odniesieniu do modeli wydanych bez zmian w nowym pudełku, zazwyczaj pod szyldem innej firmy. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 15 minut temu, AchtungCancer napisał: A po co mają od nowa robić wypraski, jeżeli dane części były identyczne w obu pojazdach? Jestem pewien, że wypraski z Ausf.B i F też by się znalazły w tym modelu. Wszystkie firmy oferujące wiele wersji tego samego pojazdu starają się recyklować jak najwięcej części, żeby nie robić dwa razy tego samego i nie dodawać sobie niepotrzebnych kosztów - inaczej nie spinaliby się finansowo. Nie sądzę żeby w tym przypadku odbijało się na poprawności modelu, choć i takie sytuacje się w Dragonie zdarzają. PS Terminu "przepak" używa się w odniesieniu do modeli wydanych bez zmian w nowym pudełku, zazwyczaj pod szyldem innej firmy. To chociaż niech zmienią nazwy tych wprasek. Ciekawe czy rzeczywiście nie ma istotnych różnic między Panzerem 2 a Bisonem. Cytuj
herman12 Napisano 9 Października 2022 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) Tak jak w tytule, dodam jeszcze, że jest dostępny model T 34/76 z wnętrzem bez polskich odznaczeń tej samej firmy - nie wiem czym się różnią. No to teraz Stuga 3 E with interior z mniej niż 250 zł nie kupie- brak w magazynie Edytowane 9 Października 2022 przez herman12 Cytuj
herman12 Napisano 10 Października 2022 Napisano 10 Października 2022 Mam pytanie: ile średnio się czeka na wznowienie modelu dragona? Cytuj
Seb Napisano 10 Października 2022 Napisano 10 Października 2022 25 minut temu, herman12 napisał: Mam pytanie: ile średnio się czeka na wznowienie modelu dragona? Chgw. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi