Adams M1A1 Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia 23 godziny temu, LuckyStrike napisał: Wezmę wszystko pod uwagę, pod koniec tygodnia założę warsztat na bradleya. To zakładaj z chęcią pooglądam i będę konstruktywnie komentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia 1 minutę temu, Adams M1A1 napisał: To zakładaj z chęcią pooglądam i będę konstruktywnie komentował Jutro powinien przyjść do paczkomatu razem z gąsienicami i linami holowniczymi. Jak tylko przyjdzie to założę warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia 21 minut temu, LuckyStrike napisał: Jutro powinien przyjść do paczkomatu razem z gąsienicami i linami holowniczymi. Jak tylko przyjdzie to założę warsztat. Jak napisał Bulik korzystaj z Vodnika, ach bym był zapomniał musisz jeszcze zanabyć szekle kształtu omega, bo producent nie przewidział, ale to wyczytasz u Vodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia (edytowane) Sorki wielkie ze tak post pod postem, ale posiedziałem trochę w internetach i znalazłem Ci takie oto dodatki fototrawienne tym razem z chińskiego Voyagera: Voyager PE 35442 zestaw podstawowy i mega wypaśny ale też za dużą cenę ( ok131 zł ale lepszy od Edka bo zawierający min. osłony lamp przednich). Voyager PE 35443 tym razem zawierający kompletne fartuchy boczne do pojazdu( też nie tani) Prośba do Szanownej Administracji o usunięcie tego posta bo coś mi się za dużo wysłało Edytowane 3 Stycznia przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia (edytowane) W dniu 31.12.2023 o 20:42, LuckyStrike napisał: Jakie dodatki do modelu Bradley M2A2 Tamiya 35264 polecacie, żeby model wyglądał w miarę wiarygodnie. Zakładam, że to co w pudle raczej nie starczy. Sorki wielkie ze tak post pod postem, ale posiedziałem trochę w internetach i znalazłem Ci takie oto dodatki fototrawienne tym razem z chińskiego Voyagera: Voyager PE 35442 zestaw podstawowy i mega wypaśny ale też za dużą cenę ( ok131 zł ale lepszy od Edka bo zawierający min. osłony lamp przednich). Voyager PE 35443 tym razem zawierający kompletne fartuchy boczne do pojazdu( też nie tani) Edytowane 3 Stycznia przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 16 minut temu, Adams M1A1 napisał: Sorki wielkie ze tak post pod postem, ale posiedziałem trochę w internetach i znalazłem Ci takie oto dodatki fototrawienne tym razem z chińskiego Voyagera: Voyager PE 35442 zestaw podstawowy i mega wypaśny ale też za dużą cenę ( ok131 zł ale lepszy od Edka bo zawierający min. osłony lamp przednich). Voyager PE 35443 tym razem zawierający kompletne fartuchy boczne do pojazdu( też nie tani) Dzięki, ale to trochę ponad mój budżet zwłaszcza, że do blach nie mam zaginarki, która sama w sobie tania nie jest. Poprzestanę póki co na linach i gąsienicach z dodatków, w trakcie budowy dokupię też prawdopodobnie lufę. Za moment otworzę warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Teraz, LuckyStrike napisał: Dzięki, ale to trochę ponad mój budżet zwłaszcza, że do blach nie mam zaginarki, która sama w sobie tania nie jest. Poprzestanę póki co na linach i gąsienicach z dodatków, w trakcie budowy dokupię też prawdopodobnie lufę. Za moment otworzę warsztat Ja też nie mam zaginarki i jakoś gnę , wystarczą dobre niewielkie płaskoszczypy z długimi kleszczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Teraz, Adams M1A1 napisał: Ja też nie mam zaginarki i jakoś gnę , wystarczą dobre niewielkie płaskoszczypy z długimi kleszczami Płasko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 3 minuty temu, LuckyStrike napisał: Płasko co? Coś takiego jak te, wygniesz tym wszystko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 4 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Coś takiego jak te, wygniesz tym wszystko: Dzięki za wrzutkę, zaopatrze się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 21 minut temu, Adams M1A1 napisał: Adam ale te obcążki to masz chyba gładkie od środka ? Bo są 2 rodzaje : gładkie i z ząbkami , te drugie to raczej sie nie nadają do gięcia blaszek bo mogą je uszkodzić , porysować, Dlatego lepiej mieć gładkie , takie jest moje zdanie. 16 minut temu, LuckyStrike napisał: Dzięki za wrzutkę, zaopatrze się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 5 minut temu, bulik58 napisał: Adam ale te obcążki to masz chyba gładkie od środka ? Bo są 2 rodzaje : gładkie i z ząbkami , te drugie to raczej sie nie nadają do gięcia blaszek bo mogą je uszkodzić , porysować, Dlatego lepiej mieć gładkie , takie jest moje zdanie. Pewnie że tak. Mam 3 sztuki małe, średnie i duże takie jak na zdjęciu, koszt kompletu coś ze 20-30zł w maksie ? I tak jak napisałem można nimi wygiąć wszystko do ok. 10cm długości ale do pojazdów to wystarcza całkowicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 4 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Mam też podobne , używam ich na zmianę ze zginarką, zaginarką itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 1 minutę temu, bulik58 napisał: Mam też podobne , używam ich na zmianę ze zginarką, zaginarką itp. No ja też myślę sobie zanabyć zaginarkę taką łamaną jak produkuje nasz forumowy Kolega ale na razie jest tyle modeli do kupienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 1 minutę temu, Adams M1A1 napisał: Przeszedłem na zakup części i narzędzi ,łatwiej wnieść je do domu, stosik nie rośnie i bagażnik w aucie pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 23 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Pewnie że tak. Mam 3 sztuki małe, średnie i duże takie jak na zdjęciu, koszt kompletu coś ze 20-30zł w maksie ? I tak jak napisałem można nimi wygiąć wszystko do ok. 10cm długości ale do pojazdów to wystarcza całkowicie. Takie powinny być ok nie? https://allegro.pl/oferta/piececool-narzedzie-do-modeli-male-szczypce-13015887909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 5 godzin temu, bulik58 napisał: Przeszedłem na zakup części i narzędzi ,łatwiej wnieść je do domu, stosik nie rośnie i bagażnik w aucie pusty. Wiesz Janusz ja mam z moją Kobietą układ, że ona absolutnie nie zagląda do mojej jaskini, a jak trzeba to jakiegoś cucha kupię ( dam pieniądze) albo mandat za prędkość zapłacę i mam spokój. 5 godzin temu, LuckyStrike napisał: Takie powinny być ok nie? https://allegro.pl/oferta/piececool-narzedzie-do-modeli-male-szczypce-13015887909 Są OK. Nie wiem skąd jesteś Przyjacielu, a nie lepiej by Ci było do Ciastoramy pojechać, ja moje kupiłem właśnie w Casto na dziale elektrycznym. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 5 minut temu, Adams M1A1 napisał: Wiesz Janusz ja mam z moją Kobietą układ, że ona absolutnie nie zagląda do mojej jaskini, a jak trzeba to jakiegoś cucha kupię ( dam pieniądze) albo mandat za prędkość zapłacę i mam spokój. Są OK. Nie wiem skąd jesteś Przyjacielu, a nie lepiej by Ci było do Ciastoramy pojechać, ja moje kupiłem właśnie w Casto na dziale elektrycznym. Pozdr. A. Ooo, dobrze wiedzieć castorame mam blisko Ze Śląska jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Poszukuję toreb, chlebaków US army z IIwś w skali 1/35 Mam ten zestaw ale jest poniżej oczekiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 24 minuty temu, zyziek napisał: Poszukuję toreb, chlebaków US army z IIwś w skali 1/35 Mam ten zestaw ale jest poniżej oczekiwań Myślę Przyjacielu że Twoje oczekiwania spełni ten oto wypaśny zestaw Tamiya 35229 starczający na więcej niż jeden pojazd o taki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Jak myślicie który gazik 469 będzie lepszy trumpeter czy zvezda? Kiedyś kleiłem trumpetera i całkiem ok, była blaszka. Zvezda ma nowe formy co kusi ale blachy brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Jak myślicie który gazik 469 będzie lepszy trumpeter czy zvezda? Kiedyś kleiłem trumpetera i całkiem ok, była blaszka. Zvezda ma nowe formy co kusi ale blachy brak... Jakby Ci się udało to polecam UAZ-a od Das Werka , za stosunkowo nieduże pieniądze masz w pakiecie blaszki Voyagera, kółka żywiczne od DEF-a i kalki na DDR-owski Grenzshutz : https://www.plastmodel.pl/37302-das-werk-dw3502-soviet-uaz-69-135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Koła i kalki mam. Pytanie o produkt defacto zvezdy czy ktoś ma porównanie z trumpeterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) 19 godzin temu, SnajperTBG napisał: Koła i kalki mam. Pytanie o produkt defacto zvezdy czy ktoś ma porównanie z trumpeterem. Gwiazdor i Trumpek to podobno dwie różne wersje, starsza i nowsza wersja, Edytowane 5 Stycznia przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Czy wszystkie pojazdy z UN były białe? Bo widziałem Fennek LGS w kolorze piaskowym ze znakiem UN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi