mareek Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Dzień dobry Państwu, chyba koniec, ewentualnie jakieś drobne poprawki, jak domalowanie wnętrza reflektora. Skala 1:35, model MiniArt 37098 Egyptian T-34/85 with Crew, przerobiłem ślad łączenia form na wieży i dodałem kilka innych śladów po formie, charakterystycznych dla T-34 produkowanych w Polsce po wojnie. Malowany głównie farbami Mr.Hobby, detale vallejo, brudzing głównie siuwaksami MIGa i AK Interactive. To chyba by było na tyle, na pytania wszelkie chętnie odpowiem. Miłego (mam nadzieję) oglądania. Ps. z plandeki jestem najmniej zadowolony, ale póki co taka musi zostać. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Fajny podoba się . W reflektor możesz wkleić kulkę z pochłaniacza wilgoci w torebce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Podoba mi się ten "ryszawy".. Napis pod uchwytami do wygrzebywania się z błota no właśnie nie pamiętam czy "aktor" tak miał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Rudych 102 nigdy za dużo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja W dniu 17.04.2025 o 13:22, chorąży napisał: Podoba mi się ten "ryszawy".. Napis pod uchwytami do wygrzebywania się z błota no właśnie nie pamiętam czy "aktor" tak miał Nie miał. Rudego grały raczej czołgi przed polskimi modernizacjami i nawet jeśli któryś z nich miał jakieś przeróbki z tymi uchwytami, to samego wyposażenia tam nie było. Nigdy napis RUDY nie był przykryty dodatkowym czołgowym szpejem, na żadnym kadrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Fajowy! Powiedz proszę jak robiłeś: 1. Spaw na łączeniu połówek wieży? Wyszedł bardzo przekonująco, a sam właśnie montuję T-34 z Miniartu i widzę że trzeba go dorobić. 2. Odlewany numer na wieży? pozdrowienia! Radek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja W dniu 17.04.2025 o 13:22, chorąży napisał: Podoba mi się ten "ryszawy".. Napis pod uchwytami do wygrzebywania się z błota no właśnie nie pamiętam czy "aktor" tak miał Oglądając serial nie zanotowałem żadnej sceny, żeby po zrobieniu napisu montowali te wichajstry, na pewno były widoczne śruby obok napisu, i na pewno przed namalowaniem RUDY te uchwyty wozili. Uznałem jednak, że jest to tak specyficzny gadżet, że go zamontuję W dniu 8.05.2025 o 23:22, PiterATS napisał: Nie miał. Rudego grały raczej czołgi przed polskimi modernizacjami i nawet jeśli któryś z nich miał jakieś przeróbki z tymi uchwytami, to samego wyposażenia tam nie było. Nigdy napis RUDY nie był przykryty dodatkowym czołgowym szpejem, na żadnym kadrze tak, jednak nie do końca. W większości scen grały t-34 polskiej powojennej produkcji, łatwe do poznania po charakterystycznym łączeniu połówek wieży i falochronie pod włazem kierowcy. W odcinkach sprzed powstania napisu "rudy" te liny się pojawiały, w późniejszych natomiast wyraźnie widać mocowania tego wyposażenia, jednak samych lin nie montowano, pewnie żeby nie zakrywać napisu. 8 godzin temu, Radek Filipek napisał: Fajowy! Powiedz proszę jak robiłeś: 1. Spaw na łączeniu połówek wieży? Wyszedł bardzo przekonująco, a sam właśnie montuję T-34 z Miniartu i widzę że trzeba go dorobić. 2. Odlewany numer na wieży? pozdrowienia! Radek Dzięki! 1- to nie spaw tylko ślad po łączeniu formy odlewniczej. Oryginalnie wieża była odlewana w jednym kawałku, bez dachu, inaczej niż w modelach:) Ja zeszlifowałem ślad zrobiony w modelu miniart, przykleiłem kawałek wyciągniętej nad ogniem ramki formując odpowiedni kształt, zalałem klejem i jak się trochę zmięczyło to ciapałem to nożykiem, żeby wyglądało brzydko, tak samo zrobiłem te pozostałe krechy na wieży 2- cyferki wziąłem z oznaczeń części w ramkach, dobrałem tylko tak żeby wielkością pasowały i ściąłem je skalpelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja 16 godzin temu, mareek napisał: tak, jednak nie do końca. W większości scen grały t-34 polskiej powojennej produkcji, łatwe do poznania po charakterystycznym łączeniu połówek wieży i falochronie pod włazem kierowcy. W odcinkach sprzed powstania napisu "rudy" te liny się pojawiały, w późniejszych natomiast wyraźnie widać mocowania tego wyposażenia, jednak samych lin nie montowano, pewnie żeby nie zakrywać napisu. Ja wiem że w serialu grały Teciaki polskiej produkcji, zresztą różnic w nich jest więcej niż czołgach wojenne produkcji Przy czym tak jak pisałem- generalnie były to wozy przed głębszymi modernizacjami, nie mniej szkoda że zamontowałeś ten gadżet zasłaniający napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi