wuwumaster Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Swietnie the wygląda Co do końcówki kadłuba nic się nie martw , nabrało wyglądu... Bardziej realnego! Tam była sklejka, samolot nie był super spasowany i super gładki jak wygładzony model redukcyjny, na prototyp jest ok ! Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Sierpnia Autor Share Napisano 26 Sierpnia Płoza ogonowa. Przygotowana pod montaż na druciku 0.3 mm Klapa i pokrywa podwozia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Sierpnia Autor Share Napisano 26 Sierpnia (edytowane) Aha, zapomniałem o samym podwoziu Druga komora otwarta, z km w pozycji serwisowej. Edytowane 26 Sierpnia przez HKK 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 27 Sierpnia Autor Share Napisano 27 Sierpnia (edytowane) To już powoli końcówka. Czasem nie mogę się pozbyć wrażenia, że buduję w 1/144 Edytowane 27 Sierpnia przez HKK 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia 5 godzin temu, HKK napisał: Czasem nie mogę się pozbyć wrażenia, że buduję w 1/144 Tak ten Caudron to dość drobną sylwetka, w końcu wywodzi się z maszyn sportowych, ale powiem Ci ze jak się koło niego stoi (np w krakowskim muzeum) to wcale nie sprawia wrażenia jakoś wyjątkowo małego samolotu, tyle że "nisko siedzi ". Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Ale to fajnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Piątek o 10:16 Autor Share Napisano Piątek o 10:16 Ostatnie drobiazgi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 12:22 Share Napisano Piątek o 12:22 Ilość szczegółów godna większej skali, super sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Piątek o 12:51 Autor Share Napisano Piątek o 12:51 (edytowane) To już chyba koniec mojej relacji. Oczywiście "egzemplarz seryjny" ujrzy światło dzienne, bo mam w budowie dwa (na razie). Nie będę Was jednak zanudzał kolejną prezentacją tych samych etapów, mimo że okraszonych malowaniem. Dlatego zamieszczę dopiero kompletną galerię. No chyba, że zmienię zdanie Model nawet jak na testową budowę nie grzeszy estetyką. Za dużo było przy nim prób i błędów aby chciało mi się zachować odpowiedni poziom do końca. Jest trudny w budowie, o czym wspominałem. Miejscami zbyt filigranowy i zbyt szczegółowy. Trochę poprawiłem projekt, ale żeby uczynić go lepiej składalnym musiałbym zamodelować go od początku. A tego nie chcę robić. Pozostaje męczyć się przy budowie. Na pewno da się uzyskać całkiem atrakcyjną miniaturę. Czy mi się uda, zobaczymy. Edytowane Piątek o 12:52 przez HKK 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Piątek o 14:17 Share Napisano Piątek o 14:17 Imponująca praca No to panie kolego oczywiste pytanie na tym etapie, myślę że w imieniu nie tylko moim: ile za wydruk/zestaw? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Piątek o 14:56 Autor Share Napisano Piątek o 14:56 30 minut temu, wuwumaster napisał: ile za wydruk/zestaw? Mam kłopot, bo branie za coś pieniędzy wiąże się z odpowiedzialnością. Nie mogę z czystym sumieniem sprzedać zestawu a potem w razie problemów powiedzieć - radź sobie sam. Sporo części jest delikatnych i w zasadzie trzeba mieć 2 a nawet 3 kopie żeby czuć się pewnie. Model opublikuję w wersji STL i każdy będzie mógł sobie pobrać i wydrukować lub zlecić druk. Ja raczej zleceń na druk nie przyjmę, bo na mojej małej drukarce zajmie dużo czasu a jak dojdzie jeszcze kontrola jakości, pakowanie itd... to ja wysiadam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano Piątek o 16:41 Share Napisano Piątek o 16:41 Ja tam chętnie bym zapłacił za pliki STL na mój użytek. Uważam, że nie fair jest korzystanie z Twojej pracy bez wynagrodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Piątek o 17:50 Super Moderator Share Napisano Piątek o 17:50 Wrzuć na np Cults3d, do użytku własnego i zawsze parę groszy wpadnie za poświęcony czas. Mega fajna praca, nie moja skala ale oglądam dalej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Piątek o 22:06 Share Napisano Piątek o 22:06 Twoje podejściu do projektu i wydruku naprawdę na najwyższym poziomie Bardzo chętnie zakupiłbym u Ciebie (lub rozliczył barterowo za maski) koła z nietypowym bieżnikiem do Mustanga 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano Sobota o 17:55 Share Napisano Sobota o 17:55 Wielki szacun za umiejętności i projekt. Może następny Wibualt 70? Ustawiam się w kolejce po pliki STL. Twoje umiejętności wymagają wynagrodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi