Irek-M1 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Prace acz powoli ale trwają nadal. Ukończyłem maskę gotowa jest już do malowania oraz w 90% gril. To co mi pozostało to jedynie wyczyszczenie z kleju oraz malutkie poprawki. Z tyłu grila znajdować się będzie jszcze siatka. Szukam również pomysłu na mocowanie lamp. Pracę trawją również przy tylnych błotnikach. Miłego oglądania. Miłosz czy zrobiłeś już odlewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Irku tak mam gotowe. Kontaktuj sie najlepiej przez email. Przepraszam za brak polskich znakow laptop z winXP englisch Prace Twoje prezentuja sie wysmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbona Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Witam! Mam pytanie - z czego zrobiłeś tylne błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Witam! Mam pytanie - z czego zrobiłeś tylne błotniki? Mi to wygląda na styren o grubości 0,5mm Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Grill bardzo konkretny Powodzenia dalej. Miłosz na czym polega galwanizacja natryskowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Praetorian mogę się mylić, ale wydaje mi się że jest to taki zabieg : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Trzeba tu trochę odkurzyć wątek-prace idą powoli obniżyłem kabinę kierowcy oraz sypialnię czarne linie pokazują miejsca cięć. Wykonałem od podstaw spojler dachowy oraz nadkola kół tylnych a takżę oprofilowania wszystkich drzwi. Obecnie prace trwają nad przedłużeniem ramy. A teraz zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Na razie wszystko prezentuje się pięknie Z mojej strony nie ma się do czego przyczepić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Cieszę się że wróciłeś do modelu , maleństwo nabiera kształtów, oby tak dalej powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Temat odżył po latach, co do rur wydechowych to albo rurki do napojów, są i takie grube. Ale mają taką wadę, że wyginają się i słabo trzymają okrągły przekrój. Zaleta dobra grubość ścianki. Albo rurki aluminiowe lub mosiężne, do dostania w sklepach budowlanych, stoiska z grzaniem, widziałem też pcv ale mało rozmiarów. Lub w sklepach modelarskich zajmujących się RC. Zalety duży wybór przekrojów, aluminium po wypolerowaniu praktycznie nie trzeba malować. Świetny okrągły kształt. Wada grubość ścianki ok 0,5mm, ale i tak lepiej to wygląda niż oryginały. Wadą jest również masa, zwłaszcza mosiądzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Ja piernicze, jak Ty to robisz... przecież to jak z pudełka wygląda... Ja cię zgłoszę do Discovery, do programu "How i'ts made" popatrz na 1:45. Jakby Twój. Może zrobisz takie zbiorniki na paliwo... stany by objechał bez tankowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 To nie tak iż zażuciłem projekt. Powstaje on jako odskocznia od mojego głównego projektu LIM-2A. W miedzy czasie powstał też inny model samochodu rajdowego. A jeszcze dodatkowe pytanko-szukam zdjęć z wyposażeniem demonstracyjnych kabin sypialnianych, w stylu demo carów. Mam wiele zdjęć osobówek ale brak mi z ciężarówkami. Może ktoś mi pomoże. Pozdrawiam I wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Mój ulubiony: wnętrza: i na koniec... może takie felgi: Niestety nie udało mi się znaleźć wnętrz z głośnikami, ale już je gdzies widziałem i napewno był to jakiś żółty truck. Może to było w gazecie o tuningu ciężarówek... zobaczę, jak coś to zrobię fotkę i wrzucę. Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Ten ostatni gdzie on może jezdzić, ciągle musi o drogę zahaczać. Irku w tęczy chłopaki się pytali czy Cię znam, musimy się tam u nich umówić xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Ten ostatni gdzie on może jezdzić, ciągle musi o drogę zahaczać http://www.youtube.com/watch?v=poPOlm-Zphg Tak więc jak się chce to zahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Fajnie wygląda, wręcz przepięknie, ale u nas to by go nie wpuścili na zlot, jak mieli problem z Ristimą http://www.youtube.com/watch?v=9hdi1RyBD4E&NR=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2012 Po skończeniu mojego głównego projektu SBlima-15 powróciłem do zapomnianego projektu. Kolejne zdjęcia z prac. Tylny zderzak zrobiony jest w 100% samodzielnie tak samo jak spojler dachowy. Dodatkowo od podstaw zrobione będa uchwyty na zbiorniki paliwa, stopnie oraz całe wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 No to naprawdę do starego tematu wracasz Ale fajnie, bo chcialbym zobaczyć efekt końcowy... Bardzo dobrze ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Nie komentuję --na razie . Siedzę , piję piwo i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Wow, nie moja trochę broszka, ale bardzo mi się podoba, pomysł masz i wykonanie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Na obecnym etapie dorobiłem skrzynki-stopnie wejściowe do kabiny kierowcy, nowe zbiorniki na paliwo oraz uporałem się z nowymi kominami wydechowymi. Gotowe do malowania są tylne błotniki wraz z uchwytami: poszukuję również elementów nagłośnienia jak na zdjęciu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Sklepy modelarskie o profilu R.C. Tam powinny być aluminiowe rurki . Jak chcesz grube kominy to rurka o średnicy zewn. 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Kominy mam już zrobione a szukam żywicznych głośników oraz wzmacniaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 No ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Powoli ale do przodu. Dorobiłem całkowicie nowe drzwi, które będą otwierane jak w przysłowiowej syrence -łapaczu kur. Kenworth dostał również oczy z przodu. Wygładzam całkowicie filtry powietrza znajdujące sie po bokach kabiny, które docelowo zamocowane będą za pomocą metalowych taśm. Przedłużony został również wał napędowy oraz zrobiona od nowa osłona przeciw słoneczna. Czekam również na powielone głośniki i będę mógł się zabrać za wnętrze-szukam różnych zdjęć tzw. "demo carów". Jednocześnie małe pytanie -czy ktoś nie ma na zbyciu opon od tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi